ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κλεϊνχέισλερ: «Θα είναι ξεχωριστό να πάρω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά και τη φιλοδοξία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με το "τριφύλλι" μίλησε σε ουγγρικό Μέσο ενημέρωσης ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ.

Κλεϊνχέισλερ: «Θα είναι ξεχωριστό να πάρω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στο nemzetisport.hu

Για το αν έχει αποκτήσει ελληνικό… όνομα όπως ο Λόραντ που έγινε Λοραντίδης: «Όχι, δεν ξέρω κάτι ακόμα. Αλλά είναι ήδη γνωστό εδώ ότι το ψευδώνυμό μου είναι Σκόουλς, επειδή μοιάζω με τον πρώην μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και έτσι με φωνάζουν εδώ. Νομίζω η προσαρμογή εδώ πάει καλά, νιώθω υπέροχα. Έχω συμπαίκτες Κροάτες και Σλοβένους, έναν Αλβανό τον Ένις Τσοκάι, που έχει παίξει στο κροατικό πρωτάθλημα και άμεσα βρήκα κοινό έδαφος με αυτούς».

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή του στην Αθήνα τον Ιανουάριο: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Απέμεναν λίγες μέρες για τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και ο μάνατζέρ μου Βλάνταν Φιλίποβιτς μου τηλεφώνησε για να μου πει γι’ αυτή την ευκαιρία. Η ομάδα με ήθελε, ο προπονητής με ήθελε, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, είπα αμέσως ναι και ταξιδέψαμε την επόμενη μέρα. Ήμουν πολύ χαρούμενος να βρίσκομαι σε μια τόσο διάσημη ομάδα, είναι μια τεράστια ευκαιρία».

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.744 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πόσο εύκολα αντιμετώπισε η οικογένειά του τη μετακόμιση: «Μας αρέσει πολύ που ζούμε εδώ και έρχεται το καλοκαίρι, που θα είναι ακόμα καλύτερα. Η σύζυγός μου είναι από την Κροατία, αλλά δεν είχε πρόβλημα να έρθουμε. Ο μικρός μας γιος, ο Νοέλ, είναι πέντε μηνών και η κόρη της συζύγου μου από τον πρώτο γάμο ζει επίσης μαζί μας. Τώρα μένουμε στην περιοχή της Γλυφάδας, μια όμορφη περιοχή, που παρόλο που είναι προάστιο, έχει χαρακτήρα κέντρου. Τώρα αναζητούμε ένα σπίτι με κήπο, επειδή έχω ένα μικρό γαλλικό μπουλντόγκ και θα είναι καλύτερο γι’ αυτό να παίζει στον κήπο».

Για το αν έπαιξε ρόλο η διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό: «Ναι μου δίνει πολύ σημαντικό κίνητρο, όπως και στην ομάδα. Έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Βιντεότον και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας με τη Φερεντσβάρος, αλλά το να γίνω πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλοι θα είναι οι πανηγυρισμοί μετά από 13 χρόνια αναμονής. Κάθε ομάδα παίζει με τις άλλες στα πλέι οφ, κάθε παιχνίδι είναι μάχη και όλα θα κριθούν σε αυτά τα τελευταία δέκα παιχνίδια».

Για τη διαφορά ρυθμού σε σχέση με το ουγγρικό και το κροατικό πρωτάθλημα: «Ναι, είναι πιο δυνατός. Όταν ήρθα εδώ, υπέφερα πολύ στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης, ήταν πολύ έντονο. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν παρόμοιος με τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Αυτό είναι καλό, γιατί μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στην εθνική ομάδα, θα έχω περισσότερη δύναμη. Οι προπονήσεις είναι πολύ καλές, πρόσφατα προπονήθηκα με τη δεύτερη ομάδα, ο ρυθμός ήταν πάλι εξαιρετικός. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: τα γήπεδα του προπονητικού κέντρου είναι εξαιρετικής ποιότητας, το χορτάρι είναι τέλειο, και αυτό μας βοηθά να παίζουμε γρήγορα».

Για τη μαχητικότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του: «Πάντα έτσι ήμουν. Ομολογώ ότι όταν το παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά, πάντα μαζεύω τον εαυτό μου και παλεύω για κάθε μπαλιά. Μερικές φορές δεν βγαίνει, μπορεί να αποβληθείς, αλλά αν παλέψεις σκληρά, κανένας δεν θα πει κάτι κακό, ούτε ο προπονητής, ούτε οι οπαδοί».

Για το αν είναι το αστέρι της ομάδας ο Σπόραρ: «Είναι πολύ καλός, αλλά επίσης είναι ο πρώην διεθνής Βραζιλιάνος Μπερνάρ και ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Παλάσιος, που είναι γρήγοροι και απειλητικοί επιθετικά».

Για το ότι πρέπει να παλέψει με τους Μαντσίνι και Παλάσιος για μια θέση στην ενδεκάδα: «Μέχρι τώρα, συνήθως γίνομαι αλλαγή στη θέση τους, ή εκείνοι στη δική μου, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ο κανόνα, γιατί μπορώ να παίξω και πίσω από τον επιθετικό, οπότε υπάρχουν επιλογές. Φροντίζω τον εαυτό μου, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεθώ στην καλύτερη φυσική κατάσταση και πάλι και τότε μια θέση στην ενδεκάδα θα είναι δική μου. Η αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη θέση για μένα, μου αρέσει να παίζω εκεί και στην Όσιγιεκ εκεί πήρα τις περισσότερες ευκαιρίες. Βέβαια, μπορώ να φανταστώ ότι θα αλλάζω θέση, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Για το συμβόλαιο 3,5 ετών που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό και το πώς βλέπει το μέλλον του: «Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον. Έχω ήδη παίξει σε μια ή δύο καλές ομάδες, για να αναφέρω μόνο δύο από τις πρώην πράσινες ομάδες, τη Βέρντερ Βρέμης και τη Φερεντσβάρος. Είμαι ήδη περήφανος για τα όσα έχω πετύχει ως τώρα. Γιατί να μην είμαι; Έχω κερδίσει μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα μείνω στην Ελλάδα όσο γίνεται περισσότερο και θα πετυχαίνω μεγάλα πράγματα».

Για την εθνική Ουγγαρίας και τα προκριματικά του Euro 2024: «Δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα ως αντίπαλοι, αλλά ο όμιλός μας δεν είναι εύκολος με Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Λιθουανία, οι αντίπαλοι αναμένεται κυρίως να αμύνονται, η εθνική Ουγγαρίας έχει τον σεβασμό. Εμπιστεύομαι την ομάδα, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια, πριν από το ματς με τους Βούλγαρους για τα προκριματικά, θα έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε κόντρα στους Εσθονούς, και θα μας βοηθήσει να ετοιμαστούμε για τα παιχνίδια του ομίλου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...