ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Οι παίκτες-κλειδιά που θα φέρουν τη νίκη στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (19:00 Novasports Prime) και αναζητά τη νίκη που θα τον βάλει σε τροχιά πρωτιάς ενόψει τον playoffs της Stoiximan Super League. Ποιοι θα είναι όμως οι παίκτες-κλειδιά που θα βοηθήσουν το "τριφύλλι" να επικρατήσει;

Παναθηναϊκός: Οι παίκτες-κλειδιά που θα φέρουν τη νίκη στο Περιστέρι

Τη νίκη που θα τον επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας αναζητά απόψε (19:00, Novasports Prime) ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Oι “πράσινοι” θέλουν να επαναλάβουν το έργο του πρώτου γύρου αλλά και της περασμένης αγωνιστικής περιόδου όπου και επικράτησαν της ομάδας των δυτικών προαστίων με σκορ 2-0, ενώ δεδομένα θα έχουν και το μυαλό τους στην εξέλιξη του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο θα κρίνει κατά πολύ την έκβαση για τη βαθμολογία των playoffs.

Ωστόσο για να φύγει με το “διπλό” από το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τη συνεισφορά ορισμένων παικτών που θα παίξουν κομβικό ρόλο στο ματς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινάμε από την άμυνα και τους δύο ακραίους μπακ, Γιάννη Κώτσιρα και Χουάνκαρ. Αμφότεροι αναζητούν μια καλή εμφάνιση θέλοντας να ξανμπούν στην εξίσωση της δημιουργίας του Παναθηναϊκού από τα μετόπισθεν, ενώ σίγουρα θα έχουν δύσκολη δουλειά στο Περιστέρι καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν τους δύο πολύ καλούς εξτρέμ της ομάδας του Περιστερίου Κλωναρίδη και Ρομπάιγ. O μεν Έλληνας μπακ θέλει να βρει ξανά τα πατήματα του και να αποδείξει ότι μπορεί να εξασφαλίσει ενόψει playoffs τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, προασπίζοντας την εμπειρία του συγκριτικά με τον Βαγιαννίδη, ενώ από την άλλη ο Ισπανός, δείχνει σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και να θυμίζει κάτι από τον τρομερό μπακ της περασμένος σεζόν.

Στο κέντρο, σημαντική θα είναι η παρουσία του Άνταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος, ενώ ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν εντυπωσιάζοντας τους πάντες, έκανε μετά τη διακοπή μια “κοιλιά” η οποία ήταν ευδιάκριτη από όλους. Σίγουρα η απουσία του Μπερνάρ από την ενδεκάδα για δεύτερο διαδοχικό ματς είναι σημαντική, αλλά αν αναλογιστούμε την εμφάνιση των τριών χαφ – και ιδίως του Κουρμπέλη- στο ματς με τον Βόλο, ο Τσέριν θα χρειαστεί τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Άλλωστε, έχει και αυτός ανάγκη από μια καλή εμφάνιση ώστε να ανακτήσει ψυχολογία και να επανέλθει στα κανονικά του, καθ’ όσον είναι πάρα πολύ σημαντικός για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η καλή του παρουσία στα playoffs θα παίξει καταλυτικό ρόλο.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά και στους άλλους δύο Σλοβένους, αρχής γενομένης από τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Ο 29χρονος εξτρέμ επιστρέφει στην αποστολή μετά τη θλάση που υπέστη και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης. Σίγουρα το ταλέντο του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Συνολικά έχει καταγράψει 22 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και μοιράζοντας δύο ασίστ, όμως μια καλή εμφάνιση σήμερα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο θα τον βοηθήσει να ανέβει ψυχολογικά και να δηλώσει “παρών” για τα playoffs.

Όσον αφορά τον Άντραζ Σπόραρ… Ο έμπειρος στράικερ διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, όχι σε ότι έχει σχέση με το σκοράρισμα (τελευταίο γκολ την 22η αγωνιστική με τη Λαμία στη Λεωφόρο) αλλά ως προς τα… πατήματα. Ο Σπόραρ μοιάζει αρκετά αγχωμένος στο παιχνίδι του και ίσως θέλει ένα γκολ το οποίο τον βοηθήσει να “ξεμπουκώσει” και να γίνει το… κανόνι που πρέπει για να κουβαλήσει την ομάδα στο σκοράρισμα. Τα κατορθώματα του δεν είναι λίγα αφού σε 26 ματς έχει βρει 10 φορές τα δίχτυα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πέραν της βαθμολογικής σημασίας, θέλει τη νίκη ώστε να αποδείξει ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι του και πόσο μεγάλο πλουραλισμό διαθέτει στο ρόστερ με φόντο τα playoffs όπου και θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή και η ενδεχόμενη ή μη επιστροφή του στην κορυφή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.