ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρουκέτες τίτλου από τον Ιωαννίδη, ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τα άχαστα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη βρήκε γκολ με τη ρουκέτα του Φώτη Ιωαννίδη (49΄), και άλλο ένα με πέναλτι (63΄) και απέδρασε με «διπλό» (0-2) από το Περιστέρι, κλείνοντας πανάξια πρώτος της regular season της Stoiximan Super League.

Ρουκέτες τίτλου από τον Ιωαννίδη, ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός!

Πανάξια πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός, πήρε «διπλό»-τίτλου στην έδρα του Ατρόμητου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη. Έχασαν τα άχαστα οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο με τους Μαντσίνι και Ιωαννίδη.

Σε συνάρτηση της ήττας της ΑΕΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό με (1-3), οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπαίνουν στα πλέι οφ με +2 από την Ένωση και +5 από τους «ερυθρόλευκους».

Το ματς

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 4.025 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό και πάλι με σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπρινιόλι  ήταν στο τέρμα, ο Κώτσιρας κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ το αριστερό, ενώ οι Σάρλια και Μάγκνουσον συνέθεσαν το δίδυμο στα στόπερ. Οι Κουρμπέλης, Πέρεθ και Κλεϊνχέισλερ διαμόρφωσαν την τριάδα του κέντρου. Τέλος, οι Παλάσιος και Μαντσίνι πήραν θέση στα δύο «φτερά» της επίθεσης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Ιωαννίδη να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, αντί του τραυματία Σπόραρ.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τον Ατρόμητο στο 3ο λεπτό, όταν από κλέψιμο και κόντρα των γηπεδούχων, ο Ρομπάιγ από θέση μέσα αριστερά απείλησε τον Μπρινιόλι, αλλά ο Σάρλια με τάκλιν έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και στο 9’ έκανε την πρώτη του τελική με τον Ιωαννίδη να σεντράρει από θέση μέσα αριστερά και τον Μαντσίνι να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 10ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε αφού οπαδοί του Ατρομήτου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κινούμενοι προς μία θύρα όπου βρίσκονταν λιγοστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού (περίπου 20 άτομα). Μάλιστα υπήρξε ρήψη φωτοβολίδων προς τους φίλους του «τριφυλλιού». Οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν αλλά η κατάσταση δεν ηρέμησε και έτσι στο 13ο λεπτό ο Ευαγγέλου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια!

Στο 10ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε αφού οπαδοί του Ατρομήτου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κινούμενοι προς μία θύρα όπου βρίσκονταν λιγοστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού (περίπου 20 άτομα). Μάλιστα υπήρξε ρίψη φωτοβολίδων προς τους φίλους του «τριφυλλιού». Οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν αλλά η κατάσταση δεν ηρέμησε και έτσι στο 13ο λεπτό ο Ευαγγέλου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια!

Το παιχνίδι μετά από διακοπή 28 λεπτών ξεκίνησε και πάλι, έχοντας χαμηλό τέμπο, αλλά ίδια εικόνα, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τον Ατρόμητο να αμύνεται και να ψάχνει την κόντρα που θα τον έκανε επικίνδυνο.

Η πρώτη καλή φάση μετά τη διακοπή ήταν στο 18’ από σουτ του Κλεϊνχέισλερ, αλλά ο Γιαννιώτης έδειξε σε κόρνερ. Στο 21’ ο Ατρόμητος έγινε επικίνδυνος από εκτέλεση κόρνερ του Ρομπάιγ και κεφαλιά του Ντε Μποκ στο πρώτο δοκάρι, αφού «ξεχάστηκε» από την «πράσινη» άμυνα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από το 25ο λεπτό και έπειτα ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 31’ έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Οι «πράσινοι» βγήκαν στην κόντρα, ο Παλάσιος πάσαρε στον Μαντσίνι, αλλά εκείνος σε διπλό τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, τη μία είδε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει ασθενώς το πλασέ και στη συνέχεια (με τον Γιαννιώτη στο έδαφος) πλάσαρε άουτ!

Μία γρήγορη κόντρα των Περιστεριωτών στο 33’ βρήκε σε ετοιμότητα την άμυνα του «τριφυλλιού» και ο Σάρλια απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη κλασική ευκαιρία στο 43’, με τον Ιωαννίδη να γυρίζει ωραία το κορμί του και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γιαννιώτης με νέα επέμβαση, απέκρουσε διατηρώντας το 0-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κιάρτασον να μπαίνει αντί στου Τζαβίδα στην κορυφή της επίθεσης του Ατρομήτου, ενώ για τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Η πρώτη φάση ήρθε στο 47’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε με γροθιές.

Το γκολ που έψαχνε και δικαιούνταν ο Παναθηναϊκός το βρήκε στο 49’. Οι «πράσινοι» πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα, ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, την οποία και διατήρησε στην κατοχή του πηγαίνοντας παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Ατρόμητου πέρασε στους Κουέν και Χατζηϊσαία και με ένα τρομερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Γιαννιώτη κάνοντας το 0-1.

Νέα φάση για τον Παναθηναϊκό στο 52’ με τον Παλάσιος να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Ντε Μποκ να διώχνει σε κόρνερ με προβολή. Η πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό ήταν αναγκαστική, αφού ο Σάρλια αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο δίνοντας τη θέση του στον Πούγγουρα στο 59’.

Στο 59′ ο Ιωαννίδης έπεσε στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Μαυρομμάτη, με τον Ευαγγέλου να μην καταλογίζει κάτι αρχικά, ωστόσο μέσω του VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση, ευστόχησε με τρομερή αυτοπεποίθηση και έκανε το 0-2 στο 63’.

Ο επιθετικός μονόλογος του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε τρία λεπτά αργότερα, καθώς ο Κλεϊνχέισλερ έκανε δυνατό σουτ, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης. Αμέσως μετά, στο 68’ ο Ούγγρος έδωσε τη θέση του στον Τσέριν, στη δεύτερη αλλαγή του Γιοβάνοβιτς. Μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 71′ ο Ρομπάιγ έδωσε τη θέση του στον Τζοβάρα και ο Κλωναρίδης μπήκε σε αυτή του Ροτάριου.

Στο 76’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε τριπλή αλλαγή με τους Πούχατς, Βέρμπιτς και Τσοκάι να μπαίνουν αντί των Χουάνκαρ, Ιωαννίδη και Πέρεθ. Έτσι το «τριφύλλι» συνέχισε με τον Βέρμπιτς στην κορυφή της επίθεσης! Οι αλλαγές συνεχίστηκαν στο 79′ όταν ο Φριντγιόνσον μπήκε αντί του Κουέν.

Στο 84’ από ένα σουτ του Κουρμπέλη η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 85’, στην πρώτη τελική του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Φριτζόνσον, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.