ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η δικαίωση με Ιωαννίδη: Από το «άκυρο» στo ΜLS σε… game changer 17 κερδισμένων βαθμών

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει βάλει τον Παναθηναϊκό σε mode πρωταθλητισμού με τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της σεζόν, δικαιώνοντας τον σύλλογο και τον Γιοβάνοβιτς που επέλεξαν να απορρίψουν την πρόταση που «έσκασε» πέρυσι από ομάδα του ΜLS.

Η δικαίωση με Ιωαννίδη: Από το «άκυρο» στo ΜLS σε... game changer 17 κερδισμένων βαθμών

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει βάλει τον Παναθηναϊκό σε mode πρωταθλητισμού με τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της σεζόν, δικαιώνοντας τον σύλλογο και τον Γιοβάνοβιτς που επέλεξαν να απορρίψουν την πρόταση που «έσκασε» πέρυσι από ομάδα του ΜLS.

Το πρώτο βήμα προς την κούπα έγινε για τον Παναθηναϊκό!

Οι “πράσινοι” έδειξαν τι ακριβώς σημαίνει πρωταθλητισμός στο Περιστέρι, επικρατώντας 2-0 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια, διά ποδός, Φώτη Ιωαννίδη.

Ο 23χρονος στράικερ έχει εξελιχθεί σε αθόρυβο πρωταγωνιστή στη φετινή πρωταθληματική πορεία του “τριφυλλιού” έχοντας σκοράρει τεράστιας σημασίας γκολ, ενώ προσέθεσε πλουραλισμό στο παιχνίδι του μοιράζοντας και ασσίστ στους συμπαίκτες του, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς.

Και όλα ξεκίνησαν από πέρυσι, όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κατ’ επέκτασιν ο οργανισμός του Παναθηναϊκού αρνήθηκε να πουλήσει έναν εξελίξιμο σκόρερ σε ομάδα του MLS, ρίχνοντας «άκυρο» στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Φώτης έχει γίνει ο απόλυτος game-changer του Παναθηναϊκού, με τα γκολ, τις ασσίστ και τη γενικότερη παρουσία του η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη και θυμίζει εποχές… Ολισαντέμπε.

Η πρώτη φορά που “ξελάσπωσε” τη φετινή σεζόν την ομάδα ήταν στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Εκεί χρειάστηκε να έρθει από τον πάγκο, για να κάνει την άμυνα του Ολυμπιακού να τον “νιώσει” τη στιγμή που το ματς είχε… στραβώσει. Στις καθυστερήσεις με την οξυδέρκεια του κυνήγησε μια χαμένη φάση και ανάγκασε τον Άβιλα να του κάνει ένα άτσαλο μαρκάρισμα το οποίο δόθηκε πέναλτι. Ο Σπόραρ σκόραρε αλλά ο Ιωαννίδης το πήρε!

Λίγες ημέρες αργότερα το “7” του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που έδωσε τη λύση στο Αγρίνιο και το ματς με τον Παναιτωλικό. Εκεί η ομάδα του Γιοβάνοβιτς εμφανώς επηρεασμένη από την κακή εμφάνιση και την τοξικότητα των προηγούμενων ημερών, απόρροιας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κυνήγησε τη νίκη η οποία ήρθε με τρόπο λυτρωτικό. Έτσι στο 78ο λεπτό μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ, ο Φώτης Ιωαννίδης κατάφερε με… παλικαρίσιο τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κρίνοντας ακόμη ένα ματς και χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Στο τέλος του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός ήθελε να διαφυλάξει το αήττητο και να συνεχίσει με νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Και εκεί ο Φώτης Ιωαννίδης δήλωσε «παρών» λύνοντας τον γόρδιο δεσμό μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας. Μετά από υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας και συεργασία, του Σπόραρ με τον Μπερνάρ, ο Φώτης, εκτέλεσε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, κάνοντας στο 80ο λεπτό το 1-0.

Ήρθε η… γκέλα με τον Ιωνικό στη Νίκαια και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τα χειρότερα τη 15η αγωνιστική στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ. Και εκεί λυτρωτής ήταν ο… εκ του πάγκου ορμώμενος, Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος με σουτ από το σημείο του πέναλτι ισοφάρισε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων δίνοντας ένα πολύτιμο βαθμό στον Παναθηναϊκό και διατηρώντας το αήττητο.

Πέραν όλων των άλλων ο Φώτης Ιωαννίδης, έχει εξελίξει και την ομαδικότητα στο παιχνίδι του. Αυτό το απέδειξε στο ματς της 21ης αγωνιστικής με τη Λαμία στη Λεωφόρο, δίνοντας μια θεσπέσια ασίστ στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στο 15′ αφού λίγο νωρίτερα έκανε τρομερή ενέργεια.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και την επόμενη αγωνιστική στο ματς του “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον Άρη. Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ 1-0, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την άψογη ασίστ του Ρούμπεν Πέρεθ, κατέφασε άψογα την μπάλα, πάτησε στην περιοχή του Άρη και μοίρασε ασίστ, μισό γκολ, στον Μαντσίνι για την ισοφάριση, σε ένα ματς που οι ¨πράσινοι” εν τέλει επικράτησαν 2-1.

Το “κερασάκι” στην τούρτα της πρωτιάς ο Ιωαννίδης θέλησε να το βάλει με εντυπωσιακό τρόπο στο ματς της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League κόντρα στον Ατρόμητο. Ο 23χρονος φορ, μπορεί να μπήκε από… σπόντα στην ενδεκάδα εξαιτίας του τραυματισμού του Σπόραρ όμως έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πραγματοποιώντας πιθανώς την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ανέπτυξε την ποδοσφαιρική του γκάμα, κάνοντας απίθανη κλειστή ντρίμπλα πριν εκτελέσει με εντυπωσιακό τρόπο για το 0-1 στο 50′, απείλησε ακόμη μια φορά ενδιάμεσα και τελικός μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε κάνοντας έτσι το 0-2 και χαρίζοντας τον 17ο βαθμό φέτος στην ομάδα.

Tα 5 τέρματα και οι 3 ασίστ σε 26 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα μπορεί να μην εντυπωσιάζουν ως αριθμός, είναι ωστόσο το επιστέγασμα της δουλειάς του Φώτη Ιωαννίδη αλλά και της εμπιστοσύνης που έλαβε από τη διοίκηση και την ομάδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.