ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Δέκα τελικοί με «κάστρο» τη Λεωφόρο

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για την τεράστια αλλαγή φάσης του συλλόγου ανεξαρτήτως της έκβασης του τίτλου και ποντάρει πολλά στην εκμετάλλευση της ιστορικής έδρας του τριφυλλιού.

Δέκα τελικοί με «κάστρο» τη Λεωφόρο

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να φιγουράρει στην κορυφή και να απολαμβάνει τη μοναξιά της, μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια όταν και είχε κατακτήσει επί πολυμετοχικότητας το πιο πρόσφατο νταμπλ της ιστορίας του.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει από μόνο του την τεράστια αλλαγή φάσης του συλλόγου από την ημέρα έλευσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των θεμελίων που έβαλε για να επανέλθει το τριφύλλι σε συνθήκες πρωταθλητισμού και κανονικότητας.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός ήταν πέμπτος στη βαθμολογία και είχε δεκαεννέα βαθμούς λιγότερους, ήτοι έξι νίκες και μία ισοπαλία απόσταση σε σχέση με φέτος που είναι μόνος πρώτος με δύο βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ, πέντε από τον Ολυμπιακό και επτά από τον ΠΑΟΚ.

Κι όλα αυτά τα επιτεύγματα δίχως να διαθέτει ή να έχει δημιουργήσει ομάδες «δορυφόρους», χωρίς παρασκηνιακό σπρώξιμο, δίχως «προστασίες», αβάντες και στρατηγικές προσπάθειες για να πάρει βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί στο γήπεδο.

Είναι τεράστια η επιτυχία που έχει ήδη συντελεστεί στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο φέτος, αλλά συνολικά αυτή τη διετία, από την περυσινή κατάκτηση του Κυπέλλου έως τη φετινή πρωτιά στην κανονική περίοδο. Είναι πλέον ορατό απ’ όλους ότι ο Παναθηναϊκός στα χέρια του Σέρβου προπονητή διαρκώς προοδεύει, εξελίσσεται, δυναμώνει και σφυρηλατεί τον χαρακτήρα που ιστορικά του αρμόζει, βρίσκοντας αντισώματα σε περιόδους κρίσεως, ντεφορμαρίσματος ή μαζεμένων αρνητικών συγκυριών.

Το κυριότερο όλων είναι ότι έχει καταφέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να επαναφέρει την προοπτική για την…. κανονική κανονικότητα (βλέπε πολυπόθητη ευρωπαϊκή επιστροφή) είτε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή φέτος είτε όχι.

Η διοίκηση λειτουργεί επιτέλους ως διοίκηση που αρμόζει στον Παναθηναϊκό, η επιλογή του Γιοβάνοβιτς άλλαξε τον ρου της ιστορίας και οι φίλοι του τριφυλλιού έχουν αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια και αποτελούν τον «δωδέκατο» παίκτη σε κάθε ματς, ωθώντας την ομάδα και στηρίζοντας την όταν το έχει ανάγκη.

Το πρωτάθλημα επί της ουσίας ξεκινάει τώρα και προβλέπεται να είναι συναρπαστικό. Το δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ματς με τον Ατρόμητο και αποτελεί καταγραφή της πραγματικότητας, καθώς τα πάντα είναι ανοιχτά στην πρώτη σεζόν από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου που και οι τέσσερις «μεγάλοι» βρίσκονται στο κόλπο της διεκδίκησης των εγχώριων σκήπτρων.

Υπάρχουν ακόμα δέκα τελικοί. Ετσι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ματς των πλέι οφ, είτε αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, είτε ο Βόλος. Κι έτσι θα αντιμετωπιστούν. Με «κάστρο» τη Λεωφόρο. Ολες οι ομάδες στηρίζουν πολλά στην έδρα τους, αλλά ειδικά ο Παναθηναϊκός πρέπει πάση θυσία να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο και να έχει το απόλυτο. Να μην πετάξει ούτε βαθμό. Εάν τα καταφέρει θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς την ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων μετά από δεκατρία χρόνια ανομβρίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...