ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ηττα – ΣΟΚ από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό – «Αντίο» στις ελπίδες για πλεονέκτημα

Ένας κακός αγωνιστικά Παναθηναϊκός, έπαιξε με τη φωτιά στο «Παλατάκι» κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο τέλος έχασε το ματς (81-73) και κάθε ελπίδα να κυνηγήσει την πρώτη θέση, της Basket League στο «αιώνιο» ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.

Ηττα - ΣΟΚ από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό - «Αντίο» στις ελπίδες για πλεονέκτημα

Ένας κακός αγωνιστικά Παναθηναϊκός, έπαιξε με τη φωτιά στο «Παλατάκι» κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο τέλος έχασε το ματς (81-73) και κάθε ελπίδα να κυνηγήσει την πρώτη θέση, της Basket League στο «αιώνιο» ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.

Το ματς

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +5 (7-2), αφού οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία και τα λάθη (δύο στον αριθμό) των «πρασίνων», που δεν ήταν ενεργοί στο ματς. Ο Φράνκε είχε καλό ρυθμό στην επίθεση και σκοράροντας τους 7 από τους δέκα πόντους του «δικεφάλου» έκανε το 10-5 στο 5’.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 175.301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα μίνι ξέσπασμα για το «τριφύλλι» με πρωταγωνιστή τον Γ. Καλαϊτζάκη (6 πόντους) και διαδοχικούς αιφνιδιασμούς έφερε τούμπα το σκορ και έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στον αγώνα με 10-11 στο 8’, φέρνοντας το πρώτο τάιμ άουτ για τον Φώτη Τακιανό.

Μέχρι το τέλος της περιόδου οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους στο +5 (13-18), σε μία πρώτη υποτονική πρώτη περίοδο. Να σημειωθεί πως ο Ντουέιν Μπέικον αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεκάλεπτο έχοντας 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με κάκιστη άμυνα για τον Παναθηναϊκό και σερί 8-0 για τον ΠΑΟΚ που τον έβαλε και πάλι μπροστά με 21-18 στο 12΄. Μόλις βελτιώθηκε η άμυνα του «τριφυλλιού» ήρθε και το προσπέρασμα (21-23 στο 13’), αφού ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης βρήκε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι Χαντς και Πόλι ήταν αυτοί που διατηρούσαν τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής (29-31 στο 17’), μέχρι ο Παναθηναϊκός να τρέξει εκ νέου ένα μικρό σερί για να «φύγει» για πρώτη φορά στο ματς με +9 (31-40 στο 19’), έπειτα από το δεύτερο τρίποντο του Γιώργου Παπαγιάννη στο ματς, που έφτασε τους 8 πόντους όντας άχαστος με 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές!

Το κλείσιμο του πρώτου μέρους δεν ήταν καλό για τους φιλοξενούμενους, που χαλάρωσαν και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να τρέξει σερί 7-0, με «δράστες» τους Πόλι (8 πόντους) και Χάντς (14 πόντους), μειώνοντας στο σουτ (38-40).

Με 5-0 σερί ξεκίνησε η τρίτη περίοδος για τον ΠΑΟΚ που προσπέρασε με 43-40 στο 22’. Ο Πονίτκα (12 πόντους) κράτησε τον Παναθηναϊκό επιθετικά σε εκείνο το σημείο, ωστόσο τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (8-1 τα επιθετικά) κόστιζαν στο «τριφύλλι» που κυνηγούσε στο σκορ (50-48) στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι κάκιστοι και δεχόμενοι δύο σερί τρίποντα από τον Τσιακμά, έμειναν πίσω με -8 (56-48 στο 26’), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη να πάρει τάιμ άουτ.

Ένα επιμέρους 2-8 έφερε τους «πράσινους» στο -2 (58-56 στο 28’) δια χειρός Μπέικον, που είχαν φτάσει τους 13 πόντους. Με τη λήξη της τρίτης περιόδου ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ευστόχησε από τη γωνία για τρεις ισοφαρίζοντας σε 61-61, που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι (64-64 στο 33’) στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και κακός, ο Λι είχε κακές επιλογές στην επίθεση, ο Χαντς από την άλλη «ζεστάθηκε» για τα καλά και σκοράροντας για τρεις με ταμπλό έφτασε τους 27 προσωπικούς πόντους, έγραψε το 72-66 στο 36’ και ανάγκασε τον Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ.

Η ψυχολογία ήταν πλέον με την πλευρά του «δικέφαλου», ο οποίος προηγήθηκε ακόμα και με 76-69 στο 37’, την ώρα που το «τριφύλλι» έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λι που είχε φτάσει τα 3 λάθη.

Τρεις καλές άμυνες του Μπέικον (16 πόντους) δεν είχαν το αντίκρισμα που θα έπρεπε αφού ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει μόλις σε 76-71 στο 38’. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο λεπτό προσπάθησαν με παγίδες να πιέσουν σε όλο το γήπεδο, ωστόσο τίποτα δεν λειτουργούσε με τους «πράσινους» να γνωρίζουν την ήττα με 81-73.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 38-40, 61-61, 81-73

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.