ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός – Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Το αδιαπέραστο τείχος των 16 clean sheets

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Stoiximan Super League έχοντας εντός των βασικών πρωταγωνιστών του τον «βιονικό» Αλμπέρτο Μπρινιόλι ο οποίος έχει υψώσει «τείχος» μπροστά από την εστία του.

Παναθηναϊκός - Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Το αδιαπέραστο τείχος των 16 clean sheets

O Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε τροχιά playoffs με το πρόγραμμα να είναι αντικειμενικά δύσκολο, ωστόσο η φετινή ομάδα έχει αποδείξει ότι πέραν των ικανοτήτων της έχει και τις κατάλληλες μονάδες για να φθάσει ξανά στη “Γη της Επαγγελίας” που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του 21ου πρωταθληματος.

Μέσα σε αυτούς τους ήρωες είναι φυσικά και ο “βράχος” των γκολπόστ, Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε, έχει και τη φετινή σεζόν σοβαρές πιθανότητες να αναδειχθεί MVP της ομάδας, καθώς όχι μόνο δεν έχει χάσει ματς στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, αλλά διατηρεί την εστία του ανέπαφη με κάθε τρόπο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Πρώτα απ’ όλα να θυμίσουμε ότι ο Μπρινιόλι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο του 2021, προερχόμενος από την Έμπολι με τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της Serie B, για τη σεζόν 2020-21. Aπό την πρώτη ημέρα της άφιξης του δούλεψε σκληρά και κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0). Η συνέχεια του ήταν εντυπωσιακή και ο ίδιος επιβραβεύθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2022, μαζί με το “τριφύλλι”.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.860 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο φέτος, ο εξαιρετικός Ιταλός, έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό “κέρβερο” για τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά έχει καταγράψει 2520 λεπτά συμμετοχής, ήτοι 28 αγώνες των 90 και πλέον λεπτών. Και τι έχει καταφέρει σε όλα αυτά; Πέτυχε σχεδόν το τέλειο.

Στα ματς της Stoiximan Super League συγκεκριμένα, ο Μπρινιόλι μετρά συνολικά 50 αποκρούσεις, η πλειοψηφία των οποίων σε κρίσιμα ματς και καθοριστικές. Ιδίως εκείνη της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη ενώ το σκορ είναι στο 0-0 είναι θαυμάσια, αν αναλογιστεί κανείς και την ψυχολογική ώθηση.

Συν της άλλης τεράστιες ήταν και οι αποκρούσεις του στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα σε αυτό της Λεωφόρου από αποσόβησε το μοιραίο σε πέντε δύσκολες περιπτώσεις.

Έχει δεχθεί 12 μόλις γκολ, στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, τα μισά εκ των οποίων σε ντέρμπι. Τα περισσότερα που δέχθηκε σε έναν αγώνα ήταν τα τρία από τον ΠΑΟΚ στη βαριά ήττα της Λεωφόρου, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα δέχθηκε μόλις από ένα!

Το μεγαλύτερο του όμως κατόρθωμα είναι ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη σε 16 ματς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Μάλιστα το έργο του γίνεται δυσκολότερο καθώς έχει συνεργαστεί πολλές φορές με διαφορετικούς αμυντικούς μπροστά του, εξαιτίας των τραυματισμών και των ατυχιών που έχουν ταλαιπωρήσει φέτος την ομάδα. Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Πούγγουρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Γκάνεα, Χουάνκαρ, Πούχατς και σε ελάχιστες περιπτώσεις ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, υπήρξαν “συγκάτοικοι” του Μπρινιόλι στην περιοχή του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τέλος σημαντικό θα ήταν να αναφερθούμε και στην άριστη τεχνική του κατάρτιση η οποία είναι αξιοζήλευτη για κάθε τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Αδιαμφισβήτητα ο Μπρινιόλι “κερδίζει” πόντους και από αυτό και διεκδικεί τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου και όχι μόνο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.