ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πράσινη αντίδραση και νίκη στη Γαλλία!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σοβαρότητα και αντίδραση μετά την ήττα - σοκ από τον ΠΑΟΚ και πήρε τη δεύτερη σερί του νίκη στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας 86-82 εκτός έδρας της Βιλερμπάν. Στο 10-19 το πράσινο ρεκόρ.

Πράσινη αντίδραση και νίκη στη Γαλλία!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σοβαρότητα και αντίδραση μετά την ήττα – σοκ από τον ΠΑΟΚ και πήρε τη δεύτερη σερί του νίκη στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας 86-82 εκτός έδρας της Βιλερμπάν. Στο 10-19 το πράσινο ρεκόρ.

Ο Πάρις Λι είχε 14 πόντους και 4 ασίστ, ενώ στους 13 σταμάτησαν οι Μπέικον και Γουίλιαμς. Οι τρεις τους ήταν και οι κορυφαίοι του τριφυλλιού.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.578 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λι, Τόμας, Μπέικον, Ουίλιαμς και Γκουντάιτις, ενώ οι πέντε πρώτοι για τη Βιλερμπάν ήταν οι Μποστ, Ντε Κολό, Ομπασόχαν, Καούντι και Τάιους.

Το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα βρήκε την Βιλερμπάν σε θέση οδηγού με 9-8, σε ένα παιχνίδι που πήρε από νωρίς γρήγορο ρυθμό. Ο Ντε Κολό είχε ξεκινήσει ορεξάτος με 4 πόντους για τους γηπεδούχους και ο Γκουντάιτις από πλευράς φιλοξενούμενων με πέντε πόντους. Με το σκορ στο 11-13 στο 5’, ο Γκουντάιτις χρεώθηκε το δεύτερο προσωπικό του φάουλ και κάθισε στον πάγκο, έχοντας όμως προλάβει να πετύχει 7 προσωπικούς πόντους. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια (16-18 στο 7’), αφού το ματς ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο και αμφίρροπο. Κάποια επιθετικά ριμπάουντ του Φαλ πλήγωσαν το «τριφύλλι» που έμεινε πίσω στο σκορ με 23-18 στο 9’, ενώ οι «πράσινοι» στο τέλος πλήρωσαν και τα κακά τους ποσοστά στο τρίποντο (1/5), ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο -6 (26-20).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με σερί 5-0, κυρίως χάρη στην έξτρα ενέργεια που έδωσε η παρουσία του Μαντζούκα στην πεντάδα των «πρασίνων». Έτσι το «τριφύλλι» μείωσε σε 26-25 στο 11’, ενώ στη συνέχεια έφερε το ματς στα ίσια (27-27 στο 12’) με τον Πονίτκα να σκοράρει και να δημιουργεί. Ο Πολωνός ήταν εξαιρετικός και με τη συμβολή του Μποχωρίδη έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +5 (27-32 στο 14’). Ο Γκουντάιτις στο ίδιο λεπτό κάθισε στον πάγκο χρεωμένος με τρίτο προσωπικό φάουλ, αλλά Πονίτκα και Μαντζούκας «υπέγραψαν» το 29-36 (στο 15’) «χτυπώντας» κάτω από το καλάθι της Βιλερμπάν, αναγκάζοντας τον Τι Τζέι Πάρκερ να καλέσει τάιμ άουτ. Μια κοκορομαχία του Παπαγιάννη με τον Μποστ χρέωσε με τεχνική ποινή τους δύο παίκτες, γεγονός που απέφερε το τρίτο φάουλ και για τον έτερο σέντερ του Παναθηναϊκού. Έτσι ο Σερέλης κατέβασε το σχήμα βάζοντας τον Ουίλιαμς σε θέση πέντε και τον Μαντζούκα στο «4». Η Βιλερμπάν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και με δύο τρίποντα μείωσε σε 35-36 στο 16’, αλλά οι «πράσινοι» παρά τις αντιξοότητες βρήκαν λύσεις και διατήρησαν το προβάδισμα 39-45 στο 18’. Ο Παναθηναϊκός επιθετικά ήταν τρομερό και από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση του επιθετικού πλουραλισμού και ο Μπέικον, κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει διψήφια διαφορά (41-52 στο 20’) και να κλείσει την περίοδο όντας στο +9 (43-52).

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Λι ανέβασε τη διαφορά στο +11 (50-61) στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, παρόλο που οι «πράσινοι» στο ημίχρονο έχασαν και τον Πονίτκα για το υπόλοιπο του αγώνα με διάστρεμμα στο δεξί αστράγαλο! Οι ατυχίες δεν πτόησαν τους παίκτες του Σερέλη, που συνέχισαν να κρατούν χαμηλά στο σκορ τη Βιλερμπάν, ενώ είχαν ισορροπήσει στα ριμπάουντ. Έτσι διατηρούσαν την πολυφωνία στην επίθεση και μαζί της το +11 (52-63 στο 26’). Στα 3’54” για το τέλος τους τρίτου δεκαλέπτου, ο Γκουντάιτις χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και πέρασε στον πάγκο, ενώ η Βιλερμπάν (που είχε και αυτή πολλούς πρωταγωνιστές) βρήκε στη συνέχεια ένα μικρό σερί και μείωσε σε 58-63 στο 28’. Ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ αόυτ και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο παρκέ ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στο +10 (60-70), για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με το «τριφύλλι» στο +8 (62-70).

Στην τέταρτη περίοδο ο Σερέλης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Μποχωρίδη, Τόμας, Γκριγκόνις, Μαντζούκα και Ουίλιαμς, αλλά γρήγορα πέρασε στη θέση του τελευταίου τον Παπαγιάννη για να δώσει ύψος στην ομάδα. Ο Λι ήταν καταλύτης στην άμυνα(και όχι μόνο), ενώ οι «πράσινοι» συνέχισαν να παίρνουν πολλά στην επίθεση από τις συνεργασίες τους. Μία από αυτές έφερε και πάλι το +10 (64-74 στο 34’), διαφορά η οποία διατηρήθηκε και στην πορεία 69-79 (στο 36’). Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τον αγώνα και σιγά σιγά κατέβαζε τον ρυθμό ξεκινώντας να παίζει και με το χρονόμετρο, πηγαίνοντας σε μεγάλες επιθέσεις. Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα η Βιλερμπάν προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς μειώνοντας σε 78-84 στο 39’. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε την ουσία και την ψυχραιμία στο τελευταίο λεπτό και έφυγε νικητής από το «Αστρομπάλ» με τελικό σκορ 82-86.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 43-52, 62-70, 82-86

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.