ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Θυμίζει κάτι από… ομάδα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το διπλό του Παναθηναϊκού στην έδρα της Βιλερμπάν και την εικόνα βελτίωσης που παρουσιάζει.

Θυμίζει κάτι από… ομάδα

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την… παρένθεση που άνοιξε με την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αφού πέρασε από την έδρα της Βιλερμπάν και επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα ματς με τον κόουτς Σερέλη ότι θυμίζει πλέον κάτι από ομάδα φτάνοντας στη δίκαιη νίκη, που τους τονώνει το ηθικό ενόψει ντέρμπι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το πρώτο δεκάλεπτο στο «Αστρομπάλ» είχε πολλά κοινά στοιχεία με την εικόνα του «τριφυλλιού» στο παιχνίδι πρωταθλήματος τη Δευτέρα. Παρακολουθούσαμε μια ομάδα άψυχη και υπερβολικά… soft στην άμυνα, που έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Ντε Κολό και του Φαλ, οι οποίοι δεν αναχαιτίστηκαν.

Η δεύτερη περίοδος των «πράσινων» στη Γαλλία ωστόσο ήταν απολαυστική και μία από τις καλύτερες φετινές τους στην Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Σερέλη αποφάσισαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους και «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση, είδαμε αξιοθαύμαστη κυκλοφορία της μπάλας και πολύ καλές συνεργασίες: από pick and roll μέχρι high/low μεταξύ Μαντζούκα και Γουίλιαμς.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 676 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έτρεξε επιμέρους σκορ 32-17 και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με +9 (43-52). Εντούτοις, στο τρίτο δεκάλεπτο εμφανίστηκαν εκ νέου τα συμπτώματα και οι παθογένειες της ομάδας, που βραχυκύκλωσε επιθετικά και άρχισε τα αβίαστα λάθη και τις τραβηγμένες επιλογές στις εκτελέσεις. Κατά συνέπεια, η Βιλερμπάν έμεινε… ζωντανή και το «τριφύλλι» δεν τελείωσε το ματς, παρότι συντηρούσε μια διαφορά που κυμαινόταν από 7 μέχρι 11 πόντους.

Στα κρίσιμα ανέλαβαν δράση οι Λι και Μπέικον, που κουβάλησαν τους «πράσινους», είτε με τις διεισδύσεις τους και τις εκτελέσεις τους, είτε με τις δημιουργίες τους. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο «εξάστερος» θα φύγει με άνετο διπλό από το «Αστρομπάλ», αφού προηγήθηκε με +11 στο 38’, ήρθε το απόλυτο μπλακ άουτ: 4 κακές επιλογές στις επόμενες επιθέσεις και η αμυντική χαλαρότητα έφεραν τη μείωση του σκορ στο 80-84. Μετά κόπων, βασάνων και μπόλικου άγχους ωστόσο, το ροζ φύλλο κατέληξε στην τσέπη του κόουτς Σερέλη, που πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη διοργάνωση.

Τι κρατάει από το παιχνίδι στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός; Την πολυφωνία του στην επίθεση, καθώς σκόραραν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, τα πολύ υψηλά του ποσοστά στα δίποντα (22/36) και στις βολές (18/19), αλλά και το γεγονός πως εξακολουθεί να «κερδίζει» παίκτες, όπως είναι ο Μαντζούκας, ο οποίος παίρνει ποιοτικά λεπτά πλέον στην Ευρωλίγκα και προσφέρει σε ενέργεια και σε πολλά ακόμα.

Κλείνοντας, να σταθούμε και στον Μπέικον, ο οποίος έδειξε άλλο πρόσωπο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν. Ο Αμερικανός φόργουορντ λειτούργησε πολύ πιο αλτρουιστικά και φρόντισε να παίξει πιο ομαδικά, ενώ άφησε εκτός παιχνιδιού τις παρατραβηγμένες ενέργειες που μας είχε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Τα λέει όλα το γεγονός ότι μοίρασε 3 ασίστ και δεν έκανε λάθος…

Υ. Γ. Μια πιθανή απουσία του Πονίτκα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς δεν υπάρχει παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά στο «τριφύλλι».

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.