ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Podcasts

Πετρόπουλος στο Podcast του P24: «Να εκμεταλλευτεί τη Λεωφόρο – Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της ΑΕΚ»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μιλάει στο podcast του Panathinaikos24.gr για τα φετινά πλέι οφ που θα είναι ανταγωνιστικά, αναλύει το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ και πως θα πρέπει να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός και χαρακτηρίζει «ρυθμιστή» τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τη «μάχη» του τίτλου.

Πετρόπουλος στο Podcast του P24: «Να εκμεταλλευτεί τη Λεωφόρο - Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της ΑΕΚ»

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Παναθηναϊκού που αποτελούσε μέλος της ομάδας που στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2010, ανέλυσε το μίνι «μαραθώνιο» των πλέι οφ που ακολουθεί.

Με παρουσία τόσο στην ομάδα των «πρασίνων» όσο και σε εκείνη της ΑΕΚ, ο Αντώνης Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στα σημεία εκείνα που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή και έδωσε αβαντάζ στο «τριφύλλι», λόγω της αγωνιστικής του παρουσίας σε όλη την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά όσα είπε στο Podcast του Panathinaikos24.gr:

Για την εικόνα που είχε το φετινό το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό που υπήρχε, αλλά και την παρουσία τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ:

«Στο φετινό πρωτάθλημα είδαμε τον Παναθηναϊκό να έχει μεγάλη διάρκεια να είναι μόνιμα μπροστά και με αρκετή βαθμολογική διαφορά, αυτό σημαίνει μια σταθερή πορεία. Υπήρξε και η αγωνιστική «κοιλιά» έπειτα από τη διακοπή λόγω Μουντιάλ με αρνητικά αποτελέσματα, αλλά γρήγορα επανέκαμψε και συνέχεια σε ανοδικό ρυθμό.

Τώρα σχετικά με την εικόνα της ΑΕΚ είδαμε πως ο νέος προπονητής από το ξεκίνημα της σεζόν έβαλε νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Στα συν και το νέο γήπεδο που της έδωσε και αυτό με τη σειρά του εξτρά κίνητρο».

Για το σερί που είχε η ΑΕΚ στο νέο γήπεδο μέχρι την ήττα από τον Ολυμπιακό και αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενος τα τρωτά σημεία που έδειξε η Ένωση στο πρόσφατο ντέρμπι:

«Υπήρχε πίστη στην ΑΕΚ για συνέχεια του αήττητου σερί στο γήπεδο της. Αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα σερί είναι για να σταματάνε και αυτό είναι το απολύτως λογικό. Δε γινόταν να κερδίζει συνέχεια, απλά έτυχε η πρώτη ήττα να είναι καθοριστική γιατί ήρθε σε ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει και εκείνος με τη σειρά του να πάρει αποτέλεσμα πρέπει να προσέξει τα δυνατά του σημεία αλλά και τις δεδομένες αδυναμίες που έδειξε η ΑΕΚ. Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Ακόμα ακόμα και τη νίκη. Σε τέτοια ματς όμως παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία αλλά και η καρδιά».

Για την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο αντίστοιχο ματς της κανονικής διάρκειας, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα στις λεπτομέρειες και από «σπόντα» και πως μπορεί να προσαρμόσει ο Γιοβάνοβιτς την ομάδα του:

«Ναι όντως έχει δίκιο, ήταν εκείνη η φάση με την κροτίδα που στη συνέχεια μπήκε το γκολ. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά μπόρεσε εκείνη η φάση να αποπροσανατολίσει την ομάδα του Παναθηναϊκού και τους παίκτες του. Γενικά όμως μην στεκόμαστε σε αυτό, γιατί όλοι ξέρουμε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες.

Το θετικό είναι πως ο Γιοβάνοβιτς «διαβάζει» τόσο την πορεία της ομάδας του, όσο και την αντίστοιχη πορεία της ΑΕΚ και μπορεί να βρει τα τρωτά της σημεία για να την «χτυπήσει». Είχε ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός και σε εκείνο το ματς για να πάρει τη νίκη, ωστόσο τώρα η συνθήκη είναι διαφορετική.

Τώρα όλοι θα παίξουν με όλους, μια νίκη ή μια ήττα μπορεί να φέρει ανακατατάξεις. Είναι όλοι κοντά στη βαθμολογία και αυτό ακριβώς τα κάνει αυτά τα πλέι οφ συναρπαστικά. Θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και η ομάδα που θα παρουσιαστεί πιο προσεκτική και δείξει πως το «θέλει» περισσότερο θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Δίνω όμως ένα αβαντάζ στον Παναθηναϊκό γιατί όλη τη χρονιά μας έδειξε πως άξιζε να είναι μπροστά στη βαθμολογία και είχε σε όλα τα ματς την ψυχολογία. Δεν παράτησε σχεδόν κανένα και αυτό σημαίνει πως υπήρχε η νοοτροπία η κατάλληλη που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Για την ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από 13 χρόνια:

«Και τότε που έπαιζε σε εκείνη την ομάδα του 2010 που πήραμε το τελευταίο, είχαν μπει οι βάσεις για κάτι πολύ καλό. Από πιο πριν συγκεκριμένα όταν και η ομάδα είχε κατακτήσει το προηγούμενο. Τότε το 2010, υπήρχαν άλλες συνθήκες, περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη η επένδυση που είχε γίνει από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Τώρα, βλέπουμε πως η διοίκηση έχει βάλει εκ νέου βάσεις και έχει επιστρέψει σε μια σταθερότητα που της επιτρέπει να κυνηγά τέτοιους στόχους. Στα συν σίγουρα είναι και η συνεχόμενη παρουσία του προπονητή που έχει μάθει και έχει εξελίξει την ομάδα αυτή.

Έχει βοηθήσει αυτή η διοίκηση με τις κινήσεις που έχει κάνει τόσο στο επίπεδο της ενίσχυσης στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και στην παρουσία πολύτιμων μονάδων που έχουν παραμείνει, ώστε να εξελιχθεί.

Τώρα σχετικά με την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο προπονητής έχει δώσει κίνητρα στους παίκτες του να αποδίδουν περισσότερο και να παίζουν παραπάνω σε ότι αφορά τις δυνατότητες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αϊτόρ που δεν έπαιζε καλά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο Γιοβάνοβιτς τον απελευθέρωσε μέχρι που συνέβη η ατυχία με τον τραυματισμό φέτος. Φυσικά αντίστοιχο παράδειγμα είναι και ο Ιωαννίδης».

Για την αγωνιστική άνοδο του Φώτη Ιωαννίδη:

«Είναι πάρα πολύ ευχάριστο να έχει ο Παναθηναϊκός στις τάξεις του αξιόλογο σύνολο Ελλήνων παικτών, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε έλλειψη. Φυσικά και η παρουσία του Ιωαννίδη είναι ενθαρρυντική και αυτή προέρχεται από την εξέλιξη όλου του οργανισμού όπως προαναφέραμε. Δεν έχει ανάγκη μόνο ο Παναθηναϊκός την ικανότητα αυτών των παιδιών, αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση και η Εθνική ομάδα.

Του αξίζει του Φώτη να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο γιατί φέτος όπως και όπου χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε για την ομάδα του. Δείχνει πως έχει αυξημένη ψυχολογία γιατί μην ξεχνάμε πως είναι αρκετά δύσκολο για τέτοιους παίκτες να έρχονται συνέχεια από τον πάγκο.

Έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση τότε το 2010 με τον Σισέ που ήταν το «πρώτο βιολί» στην ομάδα. Κάθε ομάδα αξίζει να έχει τα «δυνατά» της χαρτιά αλλά βλέπουμε πως όλοι είναι χρήσιμοι. Τότε ο Σισέ ήταν Σισέ δεν έβγαινε ποτέ, ήταν άλλο το επίπεδο. Και ο Σπόραρ είναι σπουδαίος επιθετικός μη το λησμονούμε.

Αλλά όλοι χρειάζονται. Προφανώς και τον πιστεύω και πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει και να εξελίσσει τα στοιχεία που έχει ήδη δείξει. Είναι μέσα στις φάσεις, έχει αυτοπεποίθηση, απλά ίσως χρειάζεται να εκτελεί περισσότερο σε «πρώτο» χρόνο. Αλλά σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και την παρουσία καλών Ελλήνων παικτών, έτσι έχει μάθει και ο κόσμος του, τα προηγούμενα χρόνια».

Για την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου και αν δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό να φτάσει στο στόχο του:

«Προφανώς και θα παίξει και αυτή το δικό της ρόλο. Όλες οι ομάδες όμως έχουν ισχυρές έδρες. Έχω παίξει σε Καραϊσκάκη και Τούμπα και αυτά τα γήπεδα δίνουν boost παραπάνω όταν είναι γεμάτα.

Φέτος στη Λεωφόρο όμως όλοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα ακόμα και όταν έχανε το Γενάρη, οπότε θα παίξει και αυτό το γεγονός το ρόλο του στην συγκεντρωτική επιτυχία της ομάδας. Η γεμάτη Λεωφόρος ασκεί πίεση στον αντίπαλο και δίνει κίνητρο σε αυτά τα παιδία που παίζουν τώρα. Δίνει άλλη αίγλη αυτό το γήπεδο γεμάτο.

Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί δυνατός και με τους λιγότερους τραυματισμούς γιατί και αυτοί παίζουν το ρόλο τους και εκμεταλλευτεί στο ακέραιο την έδρα του, πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Για τα φετινά πλέι οφ και ποια ομάδα θα έχει ρόλο «ρυθμιστή»:

«Ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ. Έχει δυνατή έδρα, έχει πάρει αποτελέσματα φέτος εκτός έδρας κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και αυτός έχει δύσκολα ματς όπως αυτά με τον Άρη. Όποια ομάδα πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Τούμπα αυτομάτως θα πάρει και εξτρά πλεονέκτημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ