ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πρώτος και καλύτερος κόντρα σε θεούς και δαίμονες

Απίστευτο σφαγείο εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά η ομάδα του Ιβάν άντεξε. Πήρε το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον ανεκδιήγητο Νταμπάνοβιτς που έπαιζε μόνος του για την ΑΕΚ. Χάρισε κόκκινες στον Αμραμπατ, απέβαλλε τον Τσόκαϊ και έδωσε πέναλτι - φάντασμα στις καθυστερήσεις που το... γλίτωσε το VAR. Έξαλλοι δικαιολογημένα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Πρώτος και καλύτερος κόντρα σε θεούς και δαίμονες

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ορμή του πρωτοπόρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και με τη μικρή διαφορά +2 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό επέλεξε τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρα, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν, Μαντσίνι, Παλάσιος και Ιωαννίδη.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα κατέβηκε στο ντέρμπι με τους Αθανασιάδη, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρώτα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα και Αραούχο.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 68.853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κοντρολάρουν το ρυθμό. Φάσεις δεν υπήρχαν, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά τους κενούς χώρους που άφηνε η μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Απεναντίας είχαμε πολλά σφυρίγματα, με τον Νταμπάνοβιτς να ξεκαθαρίζει στους παίκτες και των δύο, πως θα σφύριζε κάθε παράβαση, κάνοντας τους έντονες παρατηρήσεις. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 16ο λεπτό, με το δυνατό σουτ του Αραούχο να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 17΄ η ατομική ενέργεια του Μαντσίνι, δεν κατέληξε σε τελική, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ μπήκε περιοχή, με τα στόπερ της ΑΕΚ να τον ανακόπτουν κανονικά και χωρίς παράβαση. Στο 24΄ η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, η μπάλα κατέληξε στον Άμραμπατ που έκανε ατομική ενέργεια αλλά σούταρε άστοχα. Δύο λεπτά αργότερα (26΄) ο Γκατσίνοβιτς δέχθηκε τη μπάλα από τον Άμραμπατ αλλά και αυτός με τη σειρά του, σούταρε ψηλά και άστοχα.

Στο 32΄ του αγώνα ο Ντάμπανοβιτς αρνήθηκε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Άμραμπατ που κλώτσησε τον Χουάνκαρ, ενώ στο 36΄ ο Χατζισαφί έκανε χέρι, με τον διαιτητή του αγώνα να μην το καταλογίζει, ενώ ούτε στο VAR πήγε για ανασκόπηση της φάσης.

Στο 41΄ ο Μαντσίνι απείλησε πανέξυπνα από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά άουτ από την εστία του Αθανασιάδη. Στο 42΄ ο Ρότα σπατάλησε την καλύτερη στιγμή του α΄ ημιχρόνου, χάνοντας απίθανη ευκαιρία ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Άμραμπατ έκανε χέρι καθώς δεν άφησε να παιχτεί το ελεύθερο από τον Μπρινιόλι, με τους «πράσινους» να έχουν έντονα παράπονα. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή για το α΄ μέρος, με την «πράσινη» ΠΑΕ να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση κατά του Μαυροβούνιου ρέφερι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, αυτός που απείλησε πρώτος ήταν ο Παναθηναϊκός στο 46΄ με τριπλή προσπάθεια, αρχικά του Μαντσίνι που δεν πλάσαρε σωστά και στη συνέχεια με Ιωαννίδη και Τσέριν που δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τα καρέ του Αθανασιάδη.

Ένα λεπτό (47΄) αργότερα η Ένωση είχε τη δική της καλή στιγμή με τον Γιόνσον να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη στο 52ο λεπτό, με τον Μήτογλου να τον προλαβαίνει και να κόβει σωτήρια.

Από το 60΄ και μετά ο ρυθμός έπεσε, ο Γιοβάνοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και έκανε διπλή κίνηση από τον πάγκο με Μπερνάρ και Κλεϊχέισλερ στη θέση των Τσέριν και Μαντσίνι. Για να δούμε καλή στιγμή έπρεπε να φτάσουμε στο 73΄ με τον Ελίασον να σεντράρει, τον Τσούμπερ να παίρνει την κεφαλιά και να αστοχεί.

Στο 81΄ η κεφαλιά του Σιμάνσκι από το κόρνερ που εκτέλεσε η Ένωση πέρασε ψηλά άουτ. Στο 85΄ το γύρισμα του Αραούχο βρήκε σε ετοιμότητα ακόμα μια φορά τον Μπρινιόλι. Στο 90΄ της αναμέτρησης, ο Παλάσιος απείλησε, αλλά το σουτ ήταν χλιαρό με τον Αθανασιάδη να πέφτει και να μπλοκάρει.

Στα επιπλέον λεπτά των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός άντεχε και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Τσόκαϊ, η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά και κυριολεκτικά στην τελευταία φάση, κόντεψε το ματς να τιναχτεί στον αέρα, καθώς προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του μαρκαρίσματος του Παλάσιος στον Αραούχο, με τον διαιτητή να αναιρεί την αρχική του απόφαση και να παίρνει πίσω το πέναλτι. Κάπως έτσι έμεινε το «λευκό» 0-0, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει πρώτος και στο +2 από την Ένωση.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (69’ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Γιόνσoν (70’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Άμραμπατ(46’ Τσούμπερ), Πινέδα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουανκάρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87’ Τσόκαϊ), Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65’ Κλεινχέϊσλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...