ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ευνοϊκή παράδοση του Σάρας με τον Παναθηναϊκό

Το Panathinaikos24.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και καταγράφει την παράδοση που έχει χτίσει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ευνοϊκή παράδοση του Σάρας με τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα θα τεθούν αντιμέτωποι την προσεχή Πέμπτη (23/3, 20:30) για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με κεντρικό πρόσωπο τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός προπονητής των Καταλανών αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους του «τριφυλλιού», τη φανέλα του οποίου φόρεσε για 4 σεζόν (2007-10, 2011-12).

Ο Σάρας θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους» για 14η φορά ως προπονητής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση κι ενώ έχει χτίσει εξαιρετική παράδοση μέχρι τώρα, αφού μετράει 9 νίκες (και 5 σερί) σε 13 αγώνες.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.361 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά:

Σεζόν 2016-17: Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 84-76 Το πρώτο συναπάντημα του τεχνικού Γιασικεβίτσιους με τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στις 14 Οκτωβρίου του 2016 για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η Ζαλγκίρις αντιστάθηκε σθεναρά στο «τριφύλλι», ωστόσο η ομάδα του Πεδουλάκη έφτασε στη νίκη με επιμέρους 33-24 στο τελευταίο δεκάλεπτο και MVP τον Νίκο Παππά (19 πόντοι, 3 ασίστ). Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 64-58

Σε μια μέτρια ποιοτικά αναμέτρηση που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, οι Λιθουανοί πέτυχαν ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (45-27 το επιμέρους σκορ) κι έφτασαν στο ροζ φύλλο. Σίνγκλετον (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μπουρούσης (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ξεχώρισαν για τους «πράσινους», που πλέον είχαν στον πάγκο τους τον Τσάβι Πασκουάλ.

Σεζόν 2017-18: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 80-74 Στην «καυτή» Ζαλγκίριο Αρίνα, η ομάδα του Κάουνας λύγισε τον Παναθηναϊκό με τον Κέβιν Πάνγκος να κάνει… όργια (12 πόντοι, 11 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και τον -μετέπειτα «πράσινο»- Άαρον Γουάιτ να προσφέρει το κάτι παραπάνω (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Παππάς (16 πόντοι) και Καλάθης (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) διακρίθηκαν για το «τριφύλλι», που είχε καταστροφική τρίτη περίοδο (33-14 το επιμέρους σκορ υπέρ των γηπεδούχων).

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 94-93 στην παράταση Σε ένα από τα πλέον συγκλονιστικά ματς των τελευταίων ετών, ο Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με το buzzer beater καλάθι που πέτυχε στην παράταση. Ο 29χρονος τότε γκαρντ άγγιξε το triple double (14 πόντοι, 9 ασίστ, 8 ριμπάουντ), ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Ίαν Βουγιούκα (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Για την ιστορία, ο Γιασικεβίτσιους άφησε αιχμές για τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα.

Σεζόν 2018-19: Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 83-87 στην παράταση Ακόμα μία αναμέτρηση-θρίλερ μεταξύ των δύο ομάδων, που αυτή τη φορά είχε ευτυχή κατάληξη για τους Λιθουανούς. «Μοιραίος» ο Καλάθης, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο… νίκης στην κανονικής διάρκειας και σε τρίποντο ισοφάρισης (στο 83-86) στην παράταση. Βέβαια, ο Νικ σταμάτησε στους 22 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 82-69 Με τρεις παίκτες που έχουν συνδεθεί με το «τριφύλλι» να κάνουν τη διαφορά (Γκριγκόνις, Γουάιτ και Γουόλτερς), η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έτρεξε επιμέρους σκορ 30-18 στην τελευταία περίοδο και υπέταξε τον Παναθηναϊκό του Πιτίνο.

Σεζόν 2019-20: Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 85-86 Όπως συνήθως συμβαίνει, Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκός κονταροχτυπήθηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη. Με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο, οι «πράσινοι» απέδρασαν με το διπλό από το Κάουνας χάρη στον ασταμάτητο Καλάθη, ο οποίος είχε 19 πόντους (με 5/7 τρίποντα), 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ!

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 96-94 Η επτάψυχη Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε και επιχείρησε μια απίθανη ανατροπή στο φινάλε του αγώνα, αφού βρέθηκε να χάνει με 8 πόντους (91-83) στα 80 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, αλλά πλησίασε σε απόσταση βολής. Για τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Ράις (20 πόντοι, 6 ασίστ), Τόμας (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Καλάθης (14 πόντοι, 11 ασίστ).

Σεζόν 2020-21:

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 97-89 στην παράταση Το πρώτο ραντεβού του Σάρας ως προπονητή της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό έμελλε να κριθεί στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού ο Κασελάκης ευστόχησε σε 3/3 βολές στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Για το «τριφύλλι» των… εσόδων-εξόδων ξεχώρισαν οι Μήτογλου (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νέντοβιτς (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φόστερ (24 πόντοι) και Σαντ-Ρος (17 πόντοι, 5 ασίστ).

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 77-85 Οι Καταλανοί επέβαλαν την ανωτερότητά τους κι έφυγαν με το διπλό από το άδειο ΟΑΚΑ. Ο Μίροτιτς ήταν ασταμάτητος (25 πόντοι), ενώ από τους «πράσινους» εντυπωσίασε ο Χεζόνια στο ντεμπούτο του (21 πόντοι).

Σεζόν 2021-22:

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 82-85 Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έκαμψε την αντίσταση του «τριφυλλιού», έχοντας και σύμμαχο τη διαιτησία. Σε ένα ακόμα ματς ξεχώρισε ο Μίροτιτς (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τους Παπαπέτρου (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Νέντοβιτς (18 πόντοι, 4 ασίστ) να «λάμπουν» από τον Παναθηναϊκό.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 86-60 Πολύ άνετη νίκη για τους Καταλανούς, που… καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (45-25 το επιμέρους σκορ). Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε ελλιπέστατους και με μόλις 10 παίκτες διαθέσιμους. Μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο» ο Παπαγιάννης (18 πόντοι).

Σεζόν 2022-23:

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 76-68 Στον πρώτο γύρο της φετινής Ευρωλίγκας, οι Καταλανοί επικράτησαν του «τριφυλλιού», σε ένα ματς που είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα (43-30 το επιμέρους σκορ) κι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Αντιθέτως, μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του Ράντονιτς επανήλθαν, με τον Μπέικον να πυροβολεί από παντού. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθειά τους έμεινε στη… μέση, καθώς στα κρίσιμα δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.