ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του Μάγκνουσον που του επανέφερε τη σιγουριά και το «δύο στα δύο» που θα πιέσει τους αντιπάλους

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον που έχει επιστρέψει στα καλύτερά του, το μηδέν παθητικό, το «ένα γκολ σε εφτά ματς» και η μεγάλη ευκαιρία με Βόλο και Άρη.

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του Μάγκνουσον που του επανέφερε τη σιγουριά και το «δύο στα δύο» που θα πιέσει τους αντιπάλους

Είχε φέρει αρκετά προβλήματα στον Παναθηναϊκό η απουσία του Χόρντουρ Μάγκνουσον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Στις 8 Ιανουαρίου. Και επέστρεψε στα γήπεδα δύο μήνες αργότερα. Στις 6 Μαρτίου και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, παιχνίδι στο οποίο οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0. Η απουσία του Μάγκνουσον έφερε προβλήματα σε όλη την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Και γενικότερα στην ομάδα, αφού οι πράσινοι έχουν μάθει να… ζουν με εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν. Κι αυτή η εμπιστοσύνη φέρνει αυτοπεποίθηση σε όλο το σύνολο.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μάγκνουσον στην ομάδα του δέχτηκε για πρώτη φορά δύο γκολ σε αγώνα της φετινής σεζόν στην Ελλάδα. Στην ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο. Μόλις τρεις μέρες αργότερα, οι πράσινοι και πάλι χωρίς τον Ισλανδό στο ρόστερ τους, δέχτηκαν για πρώτη (και μοναδική έως σήμερα) τρία γκολ σε ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Από την ίδια ομάδα, δηλαδή τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα. Στο τελικό 3-0 του δικεφάλου. Με τον Ισλανδό να βρίσκεται στα… πιτς, οι πράσινοι ηττήθηκαν και στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 1-0, στο ματς που έμειναν με δέκα παίκτες από νωρίς λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη.

Δεν είναι τυχαίο πως χωρίς έναν εκ των δύο βασικών του στόπερ, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του και την ισορροπία του στην αμυντική γραμμή. Και από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μάγκνουσον σε δράση, φαίνεται να τα έχει ξανά βρει. Τρία συνεχόμενα 90λεπτα μετράει ο Ισλανδός, μηδέν παθητικό μετράει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα παιχνίδια. Με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο (2-0), με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (2-0) και με την ΑΕΚ στην Opap Arena (0-0). Είναι μάλιστα τρία ματς που αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη ευκαιρία του Ρότα στο ντέρμπι της Κυριακής και ακόμα μία καλή στιγμή με τον Γιόνσον, οι αντίπαλοι δεν έχουν κάνει καν φάσεις προς την εστία του Παναθηναϊκού.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 844 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δίδυμο Σένκεφελντ – Μάγκνουσον και γενικά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού είναι αυτή που οδηγεί το τριφύλλι στην κορυφή. Οι πράσινοι έχουν δεχτεί μόλις 12 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως στα εφτά τελευταία τους παιχνίδια, από την τελευταία τους ήττα που ήρθε στις 30 Γενάρη στην Τρίπολη και έπειτα, έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ. Αυτό από τον Αρη στη Θεσαλονίκη. Από τη στιγμή που άμυνα του Γιοβάνοβιτς έφτασε στα γνωστά της στάνταρ, ο Παναθηναϊκός έπαψε να χάνει (5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε αυτά τα ματς). Και διατηρεί την κορυφή της βαθμολογίας.

Το «δύο στα δύο» θα του δώσει τον πρώτο λόγο

Στη διάρκεια της διακοπής ο Γιοβάνοβιτς θα βρει την ευκαιρία να δει κομβικούς παίκτες που του έλειπαν να επιστρέφουν. Οπως τον Σπόραρ, που δεν αγωνίστηκε με Ατρόμητο και ΑΕΚ, αλλά και τον Μπερνάρ, ο οποίος έπαιξε για περίπου 30 λεπτά με την ΑΕΚ, δείχνοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ. Χρόνο που θα έχει όσο διαρκεί η διακοπή και μέχρι να φτάσουμε στο ματς με τον Βόλο στις 2 Απριλίου.

Οι πράσινοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή μπροστά τους. Τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Είναι το φαβορί και στα επόμενα δύο παιχνίδια που έρχονται, δηλαδή με τον Βόλο στη Λεωφόρο και τρεις μέρες αργότερα με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν έξι βαθμούς και να ρίξουν όλο το βάρος και την πίεση στους αντιπάλους τους. Αν κάνουν δύο νίκες σερί θα παραμείνουν στην κορυφή ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Και θα περιμένουν τον Ολυμπιακό στις 9 Απριλίου στη Λεωφόρο για έναν… τελικό που θα είναι μισός τίτλος!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.