ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Για τον Θεό, πάρτε ένα ριμπάουντ!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα.

Για τον Θεό, πάρτε ένα ριμπάουντ!

Ο λαβωμένος Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο υποχρεώθηκε σε μία ακόμα ήττα με το κάπως πλασματικό -14 (74-88). Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι παρακολούθησαν το ματς, είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεόρασης, τότε αναφώνησαν «για τον Θεό, πάρτε ένα ριμπάουντ».

Και πώς να τους αδικήσεις άλλωστε; Από τη στιγμή που οι Καταλανοί πήραν 24 περισσότερα «σκουπίδια» (42 έναντι 18) και είχαν 12 παραπάνω πόντους δεύτερης ευκαιρίας (17 έναντι 5)! Απίστευτες οι διαφορές στον συγκεκριμένο τομέα και μάλλον μη… διαχειρίσιμες σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Ειδικά από τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν είχαν εξωπραγματικά ποσοστά στα σουτ (16/30 δίποντα, 8/27 τρίποντα).

Το κακό για το «τριφύλλι» ήταν ότι δεν κατάφερε να εξαργυρώσει όπως έπρεπε το καλό του διάστημα (σ.σ. στο πρώτο δεκάλεπτο) πληρώνοντας τη διαφορά ποιότητας στους παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο, αλλά και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν πολλές δεύτερες ευκαιρίες κι έμειναν ζωντανοί μέσα στο παιχνίδι.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένα στατιστικό τα λέει όλα και επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα: οι «μπλαουγκράνα» είχαν 17 ριμπάουντ μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου έναντι μόλις 5 των γηπεδούχων, που δεν… ορμούσαν ούτε για τα επιθετικά (0 στο σύνολο μέχρι εκείνο το σημείο) και παρακολουθούσαν αμέριμνοι τους αντιπάλους τους να κάνουν θραύση σε αυτόν τον τομέα. Εδώ να σημειωθεί ότι η χαοτική διαφορά στα ριμπάουντ δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σερέλη να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είχε 13 λιγότερα λάθη (5 έναντι 18).

Όσο κι αν το πάλεψαν οι «πράσινοι» στο φινάλε για την ολική ανατροπή, δεν είχαν το κάτι παραπάνω, όπως αντίστοιχα συνέβη και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα, με το σκορ στο 67-73 και το ΟΑΚΑ να… κοχλάζει, ο Μαντζούκας αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στο 72-80 ο Λι σταμάτησε σε αιφνιδιασμό και εκτέλεσε έξω από τα 6,75μ. αντί να πασάρει σε κάποιον συμπαίκτη του, που πιθανότατα θα έφτανε με άνεση στο καλάθι.

Αυτή τη φορά υπάρχουν ακόμα περισσότερα ελαφρυντικά για την ομάδα του Σερέλη, αφού απουσίασαν οι κομβικότατοι Πονίτκα και Μπέικον, ενώ ο Λι ήταν φανερά επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και δεν βρισκόταν στο 100%. Επιπροσθέτως, ο Ουόλτερς συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή του, καθώς εδώ και έναν μήνα βιώνει αγωνιστική κάμψη και δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Το θέμα είναι ότι πήγε στράφι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Παπαγιάννη, που έκανε career high όσον αφορά τους πόντους στην Ευρωλίγκα (πέτυχε 19) και επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα του προπονητή, αρκεί να παίρνει σωστά την μπάλα εκεί που πρέπει. Πολύ θετικός επίσης και ο Γκριγκόνις, ο οποίος πλέον παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και νιώθει «κανονικός» παίκτης…

Υ. Γ. Η αμυντική… ανυπαρξία του Ουίλιαμς στοίχισε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Αμερικανός έπαιζε άμυνα με τα μάτια στον Μίροτιτς και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...