ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παρέσυρε τον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένει αντίπαλο στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα 81-62 και πήρε την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (26/3).

Παρέσυρε τον ΠΑΣ Γιάννινα και περιμένει αντίπαλο στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Πάτησε γκάζι και πάει με σπασμένα φρένα για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών, μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να επικρατήσει εύκολα 81-62 στον ημιτελικό του Final 4 της Ζωφριάς, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (26/4) όπου και θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο του στο θεσμό.

Xωρίς την Τσάστιντι Ριντ παρατάχθηκε η ομάδας της Ελένης Καπογιάννη, η οποία ωστόσο είχε σε μεγάλη μέρα την Πότερ με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικό ματς έκανε και η Κάρτερ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.849 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς:

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε πολύ δυνατά με τον ΠΑΣ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων στα μισά του δεκαλέπτου με 12-7. Ωστόσο οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, έσφιξαν την άμυνα με την Παυλοπούλου και την Κάρτερ να είναι εύστοχες και δίνουν βραχεία κεφαλή δύο πόντων (22-20) πριν ακουστεί η κόρνα.

Οι “πράσινες” πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Πότερ να βάζει ακόμη 8 πόντους και τις Κάρτερ, Χριστινάκη να είναι εύστοχες από το τρίποντο. Η διαφορά βρισκόταν σταθερά από τους έξι μέχρι τους οκτώ πόντους με την Παυλοπούλου να την ανοίγει με τρίποντο στους εννέα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε αντίδραση όμως στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, η Κάρτερ εξάντλησε τον χρόνο και έστειλε τις “πράσινες” στο ημίχρονο με +12 (45-33).

Mε την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ η ευστοχία του ΠΑΣ Γιάννινα και ιδίως της Σαρηγιαννίδου, σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Ηπείρου να κατεβάσει τη διαφορά στους οκτώ πόντους στο 01:40. H Kάρτερ ωστόσο με μια ακόμη εξαιρετική διείσδυση έδωσε και πάλι αέρα δέκα πόντων στον Παναθηναϊκό έχοντας ευστοχήσει νωρίτερα σε τρίποντο, κάνοντας το 62-51 που ήταν και το σκορ για την τρίτη περίοδο.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μπήκαν αποφασισμένες να μη ρισκάρουν ξεκινώντας με ένα γρήγορο 4-0 και την Παυλοπούλου να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, ενώ η Πότερ με τη συμπλήρωση δύο λεπτών έφερε το σκορ στο +17 (68-51). Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μειώσει προσωρινά τη διαφορά, όμως η Κάρτερ και η Σωτηρίου με πέντε διαδοχικούς πόντους έφεραν το ματς στο 73-55 τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Στη συνέχεια η Ελένη Καπογιάννη έδωσε χρόνο συμμετοχής στις αναπληρωματικές, θέλοντας να δώσει ανάσες στη βασική πεντάδα ενόψει τελικού.

Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός, τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας με το εντυπωσιακό 81-62.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 45-33, 62-51, 81-62.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.