ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μπρέικ ο ΠΑΟΚ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στον «Αγ. Θωμά», έκανε το 2-0 στα ημιτελικά και πλέον οι πράσινοι θέλουν νίκη στη Θεσσαλονίκη για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς της Volley League των Ανδρών.

Μπρέικ ο ΠΑΟΚ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Γιάκομπσεν πασαδόρο, τον Ερνάντες διαγώνιο, τους Πετρέα και Ρανγκέλ κεντρικούς, τους Κόβαρ και Φράγκο ακραίους και τον Ζήση σε θέση λίμπερο.

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 1-5, ύστερα από συνεχόμενους άσσους του Βουλκίδη. Έχοντας το μπλοκ του σε εξαιρετική κατάσταση ο «δικέφαλος» μεγάλωσε τη διαφορά στο +6 (2-8), αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει πολύ νωρίς και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην υποδοχή και την επίθεση απέναντι στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κυριαρχούσαν, παίρνοντας προβάδισμα με 5-15, όντας σχεδόν αλάνθαστοι στο παιχνίδι τους. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του ο ΠΑΟΚ μπήκε στην τελική ευθεία του σετ με 12-20. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκε πως παράτησαν το σετ και διαμορφώνοντας το 12-25 ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 0-1 στα σετ.

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 106 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ενέργεια στο δεύτερο σετ και φάνηκε να θέλει να δώσει απαντήσεις. Οι «πράσινοι» με καλό σερβίς, αλλά κυρίως καλό μπλοκ προηγήθηκαν με 5-1, αναγκάζοντας τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» διατήρησε το προβάδισμα και στην εξέλιξη του σετ (10-4 και 14-7) και ο Ερνάντες με άσσο «έγραψε» το 17-9, για να φέρει το δεύτερο τάιμ άουτ από την πλευρά του Μιλενκόσκι. Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη κυρίως στο σερβίς και αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την βελτιωμένη εικόνα των γηπεδούχων, συνέβαλε στο 20-11 έπειτα από καρφί στη διαγώνιο του Ερνάντες, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός. Με 25-16 ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να πάρει το δεύτερο σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν πολύ ισορροπημένο στην αρχή του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο (8-8). Ένα μπλοκ του Ρανγκέλ και ένας άσσος του Ερνάντες έφεραν το 10-8 για τον Παναθηναϊκό και το πρώτο τάιμ άουτ από πλευράς ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα (12-12) έπειτα από μπλοκ του Βουλκίδη στον Κόβαρ, αλλά το καλό σερβίς του Ιταλοτσέχου λίγο αργότερα και η χαλασμένη υποδοχή των φιλοξενούμενων έδωσε την ευκαιρία στον Ερνάντες να διαμορφώσει το 15-13 και να αναγκάσει τον τεχνικό του «δικεφάλου» να πάρει και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε διαθέσιμο. Ο Παναθηναϊκός είχε καλό σερβίς στο κρίσιμο σημείο και αυτό τον βοήθησε να μπει στην τελική ευθεία του σετ όντας στο +4 (20-16). Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 20-18, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε την ουσία και με 25-23 πήρε το σετ και προβάδισμα με 2-1.

Ο Βουλκίδης έβαλε και πάλι δύσκολα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού στο τέταρτο σετ και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-6, κάτι που ανάγκασε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σταδιακά να μαζεύει τη διαφορά, μειώνοντας σε 10-11 με άσσο του Ερνάντες, για να καλέσει τάιμ άουτ ο τεχνικός των φιλοξενούμενων. Ο Κουβανός του «τριφυλλιού» αισθανόταν καλά, πήρε… επ’ ώμου τις επιθέσεις και έφερε το σετ στα ίσια (17-17). Το δεύτερο τάιμ άουτ του Γιόσκο Μιλενκόσκι δεν άλλαξε κατά πολύ την εικόνα του αγώνα, με τον Μπάση να αναλαμβάνει δράση στο σερβίς και με τη βοήθεια της τύχης να δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 20-19. Δύο σημαντικά λάθη από τους «πράσινους» έφεραν το «δικέφαλο» μπροστά στο σκορ (20-22) στο πιο «καυτό» σημείο του σετ και οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία με 21-25 να κάνουν το 2-2 στα σετ και να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-4, αλλά με μπλοκ του Γιάκομπσεν στον Ράπτη ήρθε το 4-4 και με νέο μπλοκ του Κόβαρ το -2 έγινε +1 (5-4) για τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα αφού η αλλαγή πλευρών βρήκε μπροστά τον «δικέφαλο» με 6-8. Με άουτ του Φράγκου οι «πράσινοι» έμειναν πίσω στο σκορ με 8-11, στην πιο κρίσιμη στιγμή του πέμπτου σετ. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 10-11, για να φέρει νέο τάιμ άουτ από πλευράς Μιλενκόσκι. Η αστάθεια του Φράγκου στην υποδοχή έφερε άσσο του Γουόλς για το 10-13 και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ με 13-15 πήρε το τάι μπρέικ και τη νίκη με 2-3 σετ.

Τα σετ: 2-3 (12-25, 25-16, 25-23, 21-25, 13-15)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.