ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το μαρτύριο της σταγόνας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νέα απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την ήττα από την ΑΕΚ.

Το μαρτύριο της σταγόνας

Ένα ακόμα πικρό βράδυ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είδαν την ομάδα του Σερέλη να φεύγει ηττημένη (77-73) από την έδρα της ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν μοιάζει με μαρτύριο της σταγόνας για τους φιλάθλους και για όσους αγαπούν πραγματικά και ανιδιοτελώς το «τριφύλλι».

Όσον αφορά το ματς με την Ένωση, οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση και ξεδίπλωσαν τα προτερήματά τους στην εκκίνηση. Τροφοδότησαν τον Παπαγιάννη (σ.σ. πέτυχε τους 9 από τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας), διάβασαν τα mismatch και επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες φτάνοντας μέχρι και το +9 (15-24 στο 12’). Τι έκαναν από ‘κει και πέρα; Όλα λάθος. Κυρίως διότι δεν είχαν το απαιτούμενο σθένος και τσαγανό σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα.

Έχασαν πάμπολλες μάχες κάτω από τα καλάθια και πολλές διεκδικούμενες μπάλες, υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη και αρκετά συχνά πάθαιναν μπλακ άουτ, ιδίως επιθετικά. Για παράδειγμα, δέχθηκαν σερί 10-0 σε διάστημα 2,5 λεπτών (από το 15-24 σε 25-24), κάτι απαράδεκτο αν λάβουμε υπόψιν μας τη δυναμική του αντιπάλου (με κάθε σεβασμό στην σκληροτράχηλη, καλοδουλεμένη και αξιόμαχη ΑΕΚ). Θέλετε κι άλλο; Από 51-50 στα μισά της τρίτης περιόδου έμειναν άποντοι για περίπου 4 λεπτά…

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.125 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά, ο Παναθηναϊκός ήταν μια κόπια της ομάδας που βλέπαμε επί Ράντονιτς. Ελάχιστη (ή μηδενική καλύτερα) δημιουργία και κυκλοφορία της μπάλας, μονίμως παιχνίδι απομόνωσης, κυρίως με τον Μπέικον, αλλά και επιμονή σε εκτελέσεις έξω από τα 6,75μ.: οι παίκτες του Σερέλη εκτέλεσαν 37 τρίποντα έναντι μόλις 22 διπόντων, δείγμα της κακής ομαδικής λειτουργίας στο παιχνίδι των Άνω Λιοσίων. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο μοιραίοι του «τριφυλλιού» στο ματς με την ΑΕΚ ήταν οι παίκτες που το κρατούσαν όρθιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο: ο Μπέικον που αστόχησε σε τρίποντο νίκης στα 4 δευτερόλεπτα και ο Γκριγκόνις, που είχε 3/6 βολές στο φινάλε.

Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός φόργουορντ αστοχεί για μια ακόμα φορά στο τελευταίο σουτ. Θυμηθείτε τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, τη Βαλένθια, το Μιλάνο και το εντός με Φενέρ.

Το θέμα είναι ότι ο «εξάστερος» συνεχίζει να καταγράφει μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ την τελευταία τριετία σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Μια τριετία που μοιάζει με τα «πέτρινα χρόνια» της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά από το 2002-03 (σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών τότε) υπέστη 5 ήττες στην κανονική περίοδο, ενώ για πρώτη φορά από το 1990-91 (από τότε που αγωνιζόταν στον Τάφο του Ινδού) υποχρεώθηκε σε 3 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα σε διάστημα 12 ημερών! Τι άλλο να συζητήσουμε;

Συν τοις άλλοις, μπλέκει σε περιπέτειες ακόμα και για την εξασφάλιση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού ακόμα έχει να πάει σε Ρόδο και Περιστέρι. Θυμηθείτε πόσο δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού στις 3 φετινές συναντήσεις τους, αλλά και πόσο τα… χρειάστηκε για να επικρατήσει της ομάδας του Σπανούλη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Πριν κλείσουμε, να αναφερθούμε και στον Χρήστο Σερέλη, ο οποίος ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα και -προς τιμήν του- ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Του πιστώνεται η εν λόγω κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη εκείνοι που πρέπει όλο αυτό το διάστημα που η ομάδα διασύρεται και οι φίλαθλοι υποφέρουν βλέποντάς την.

Σίγουρα, ο 48χρονος τεχνικός δεν είναι… μάγος για να λύσει μονομιάς και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα δαιδαλώδη προβλήματα που του φορτώθηκαν και που είχαν δημιουργηθεί από το προηγούμενο καθεστώς. Στα μάτια μας, εκείνος φέρει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για την προβληματική εικόνα της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρεμπιπτόντως, ο κόουτς νίκησε την ΑΕΚ πριν από λίγο καιρό στα Άνω Λιόσια με το Λαύριο…

Τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν αντιληφθεί πού βρίσκονται, τι συμβαίνει στον «οργανισμό» και παρουσιάζουν κάκιστη νοοτροπία. Αυτή η αδιαφορία είναι που πληγώνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του «τριφυλλιού», που είναι εξοργισμένος βλέποντας το καμάρι του συλλόγου να σέρνεται…

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 11 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ενώ είχε «παρκαρισμένο» στην άκρη του πάγκου τον Τόμας λόγω της κάκιστης χρήσης των αλλαγών στους ξένους από τον Ράντονιτς.

Υ. Γ. 2 Άντε να τελειώσει κι αυτή η μαρτυρική σεζόν. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.