ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από ωραίος… μοιραίος ο Μπέικον: Tα άστοχα σουτ στο φινάλε πέντε αγώνων

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ στη Basket League με τον Ντουέιν Μπέικον να αστοχεί για ακόμη μια φορά στο τελευταίο σουτ, συνεχίζοντας μια, αν μη τι άλλο, αρνητική παράδοση.

Από ωραίος... μοιραίος ο Μπέικον: Tα άστοχα σουτ στο φινάλε πέντε αγώνων

Την τρίτη του διαδοχική ήττα και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα έπειτα από 20 χρόνια γνώρισε ο Παναθηναϊκός, που έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τα Λιόσια, “λυγίζοντας” από την ΑΕΚ με 77-73.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, δεν έπιασε καλή απόδοση, πάλεψε το παιχνίδι, όμως βρέθηκε ξανά να… παίζει τη μοίρα του στα χέρια του Ντουέιν Μπέικον ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο σουτ, επαναλαμβάνοντας ένα έργο το οποίο έχει δει άλλες τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η πρώτη αστοχία του Αμερικανού ήταν εκείνη στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Basket League στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο εξαιρετικός Μπέικον, έκανε μια τρομερή εμφάνιση με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, βάζοντας δύσκολα στον “αιώνιο” αντίπαλο και κρατώντας ζωντανούς τους “πράσινους” στο ματς. Ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα και μετά από ένα… τρελό τρίποντο, ο Μπέικον αστόχησε στην εκπνοή από τα 6,75 και η ήττα με 68-66 καταδίκασε τον Παναθηναϊκό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός, ταξίδεψε στη Βαλένθια για να πάρει μια νίκη ψυχολογίας καταφέρνοντας να επιστρέψει από το -14 και να ισοφαρίσει 30″ πριν το τέλος σε 84-84 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μπέικον. Λίγο πριν το τέλος οι γηπεδούχοι αστόχησαν κάτω από τη ρακέτα με το “τριφύλλι” να έχει την ευκαιρία να φύγει με το ροζ φύλλο. Ο Μπέικον πήρε την ευθύνη από τα 9 μέτρα να χαρίσει την νίκη στον Παναθηναϊκό, όμως το τρίποντο του στα 1,3 δεν βρήκε δίχτυ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με τη Βαλένθια να επικρατεί εν τέλει 94-91. Ωστόσο και σε εκείνο το ματς ο Μπέικον πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση έχοντας 22 πόντους.

Το κακό για τον Μπέικον και τον Παναθηναϊκό, τρίτωσε στο Μιλάνο. Οι “πράσινοι” έκαναν σπουδαία δουλειά στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο και παρότι “λαβωμένοι” από τις απουσίες των Γκουντάιτις, Γ. Καλαϊτζάκη, Π. Καλαϊτζάκη, Μποχωρίδη και Αγραβάνη πάλεψαν το ματς με νύχια και με δόντια. Ο Μπέικον ήταν άστοχος κατά τη διάρκεια του αγώνα και στο κρισιμότερο σημείο δεν κατάφερε να “λυτρώσει” τον Παναθηναϊκό αφού μετά από 14 πόντους και μόλις ένα τρίποντο σε επτά προσπάθειες, δεν κατάφερε να πετύχει το καλάθι της ισοφάρισης στα 5,1″ πριν το τέλος με το 78-76 να είναι το τελικό σκορ.

Πριν αστοχήσει στα Λιόσια με την ΑΕΚ, ο Μπέικον πλήρωσε και πάλι τον φόρο της… γκίνιας στο ματς με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Euroleague. O Παναθηναϊκός έπεισε σε εκείνο το ματς με την εμφάνιση του ότι μπορεί να πάρει ένα μεγάλο ματς, όμως τα λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα και η ισοφάριση των Τούρκων σε 78-78 στα 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πριν το τέλος έκριναν κατά πολύ την έκβαση του αγώνα. Και πάλι ο Αμερικανός ήταν εκείνος που ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα, καθώς η ψυχολογία του ήταν στα ύψη μετά τους 22 πόντους που είχε πετύχει στην κανονική διάρκεια (τελείωσε το ματς με 27 πόντους).

Έτσι στα 2 δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η κόρνα, ο Μπέικον πήρε την μπάλα από την επαναφορά του Πονίτκα, σηκώθηκε, εκτέλεσε η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ ούτε ο Πονίτκα κατάφερε στη συνέχεια να ευστοχήσει μετά το επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και τον Παναθηναϊκό να ηττάται στο τέλος με 94-88.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...