ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Δια χειρός Κάρτερ «έβαψε» πράσινο το κύπελλο ο Παναθηναϊκός κόντρα στη μαχητική Ελευθερία

Ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε... κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου, αλλά στο τέλος είχε τον τρόπο και με κορυφαίες τις Κάρτερ και Σωτηρίου πήρε τη νίκη (66-61) και φέρνει στο «Π. Γιαννακόπουλος» το τρόπαιο του Κυπέλλου.

Δια χειρός Κάρτερ «έβαψε» πράσινο το κύπελλο ο Παναθηναϊκός κόντρα στη μαχητική Ελευθερία

Ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε… κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου, αλλά στο τέλος είχε τον τρόπο και με κορυφαίες τις Κάρτερ και Σωτηρίου πήρε τη νίκη (66-61) και φέρνει στο «Π. Γιαννακόπουλος» το τρόπαιο του Κυπέλλου.

Εξαιρετική η Ελευθερία Μοσχάτου δεν παράτησε λεπτό τον αγώνα, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος η πιο έμπειρη ομάδα του Παναθηναϊκού έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη και στέφθηκε κυπελλούχος.

Καθοριστικές για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, η Αρίκα Κάρτερ και η Κατερίνα Σωτηρίου, που με προσωπικά καλάθια έφεραν την ανατροπή. Εκτός αγώνα η άστοχη Πότερ, αλλά με δύο καθοριστικά ριμπάουντ στις τελευταίες φάσεις.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε καλύτερα στην πρώτη περίοδο. Οι «πράσινες» ήλεγχαν τα ριμπάουντ και τον ρυθμό του αγώνα και παρόλο που δεν ήταν εύστοχες στην επίθεση, χάρη στην καλή του άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν με 4-0 στο 2’. Οι «πράσινες» κράτησαν για σχεδόν τέσσερα λεπτά απαραβίαστο το καλάθι τους, ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

Η Ελευθερία Μοσχάτου με την Στούπα να πρωταγωνιστεί άρχισε να βρίσκει στόχο πίσω από 6,75. Έτσι η ομάδα του Μοσχάτου πήρε το μομέντουμ και αφού προσπέρασε για πρώτη φορά με 6-7 στο 7’ έφτασε και στο double σκορ (6-12). Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει απάντηση στο γρήγορο τέμπο της Ελευθερίας Μοσχάτου και έκλεισε την πρώτη περίοδο όντας στο -5  (10-15).

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο «διάβασμα» στην άμυνα της Ελευθερίας Μοσχάτου και έτσι κατάφερε τα μετατρέψει το 12-19 στο 12’ σε 20-19 στο 14’ ύστερα από εύστοχο τρίποντο της Κάρτερ και σερί 7-0.

Οι Στούπα, Κάλογουεϊ και Καρακασίδου συνέχισαν να κάνουν ζημιά στο «τριφύλλι» σκοράροντας πίσω από τα 6,75 με αποτέλεσμα να δώσουν και πάλι αέρα τεσσάρων πόντων στις τυπικά φιλοξενούμενες (20-24 στο 15’). Το 6/13 (42,6%) με το οποίο σούταρε η ομάδα του Μοσχάτου στα τρίποντα, συνδυαστικά με το 2/11 (18,2%) που είχε ο Παναθηναϊκός, ήταν το στατιστικό που έγερνε την πλάστιγγα υπέρ της Ελευθερίας, η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με 27-33.

εκλεισε τα φώτα» στην Καρακασίδου με τρομερή τάπα" />

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να τρέξει στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη της Ελευθερίας Μοσχάτου μείωσε σε 33-35 στο 22’, αναγκάζοντας τον τεχνικό των τυπικά φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ. Η ομάδα του Μοσχάτου αντέδρασε με σερί 7-0, ανοίγοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +9 (33-42 στο 25’), με την Στούπα να έχει φτάσει τους 14 πόντους.

Οι «πράσινες» δεν χρησιμοποιούσαν σωστά τα φάουλ που είχαν να δώσουν για να βγάλουν εκτός ρυθμού τις αντιπάλους τους και από τη στιγμή που η μοναδική επιθετική απειλή ήταν η Κάρτερ, η Ελευθερία διατηρούνταν στο +8 (38-46 στο 28’). Η Αμερικανίδα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που με buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το 43-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το «τριφύλλι» στην τελευταία περίοδο έπρεπε να τα κάνει όλα σωστά αν ήθελε να επιστρέψει στο ματς και να πάρει το Κύπελλο. Με την Αλεξανδρή στον άσσο και την Πότερ ως σέντερ οι «πράσινες» μείωσαν σε 47-52 στο 33’, απέναντι στην άμυνα ζώνης της Ελευθερίας Μοσχάτου που είχε βγάλει εκτός νερών το «τριφύλλι». Ένα κλέψιμο και καλάθι της Χριστινάκη «έγραψε» το 39-52, με αποτέλεσμα ο προπονητής της Ελευθερίας να καλέσει τάιμ άουτ 6:13 πριν το τέλος του αγώνα.

Νίκησε» το χρονόμετρο και σκόραρε για τρεις η Κάρτερ" />Νίκησε» το χρονόμετρο και σκόραρε για τρεις η Κάρτερ" />

Το «τριφύλλι» μείωσε ακόμα και στο -1 (51-52 στο 35’), αλλά δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά και έτσι η Ελευθερία Μοσχάτου άδραξε την ευκαιρία να φύγει και πάλι με πέντε πόντους διαφορά (52-57 στο 36’). Με τρίποντα των Παυλοπούλου και Κάρτερ ο Παναθηναϊκός προσπέρασε με 58-57, 1:35 για το τέλος του αγώνα αλλά η Καρακασίδου με τέσσερις προσωπικούς πόντους έγραψε το 58-61 μπαίνοντας στον τελευταίο λεπτό του αγώνα. Με τρίποντο και φάουλ της τρομερής Κάρτερ ο Παναθηναϊκός προσπέρασε (62-61) 52,7’’ για το τέλος. Η άμυνα για τις «πράσινες» βγήκε και το ματς πήγε στις βολές.

Η Αλεξανδρή πήγε στη γραμμή 14,2’’ για το τέλος έβαλε την πρώτη έχασε τη δεύτερη, αλλά η Πότερ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και η Παυλοπούλου πήγε στις βολές  με το σκορ στο 63-61 και 10,4’’ για το τέλος. Η αρχηγός με 2/2 βολές έκανε 65-61 και ουσιαστικά έδωσε το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 66-61.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-33, 43-49, 66-61.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.