ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Σωτηρίου: «Το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου για εμένα»

Η Κατερίνα Σωτηρίου τόνισε πως το κύπελλο ήταν ένας από τους στόχους της ομάδας από την αρχή της σεζόν, ενώ απαρίθμησε και τα συναισθήματα που της προκάλεσε.

Σωτηρίου: «Το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου για εμένα»

Ο Παναθηναϊκός μετά από 23 χρόνια κατέκτησε τον τίτλο στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών, σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα στο 3ο Κλειστό Άνω Λιοσίων απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου.

Η Κατερίνα Σωτηρίου σήκωσε το τρόπαιο με την «πράσινη» φανέλα και επισήμανε πως αυτός ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό, ήταν η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου για την ίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, αποκλείοντας αρχικά τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και κάνοντας τις δύο νίκες στο Final 4 που μας έδωσαν και το τρόπαιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας όπως ίσως θα θέλαμε, γιατί έχουμε και τον τελικό του πρωταθλήματος την Πέμπτη.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για μένα το να σηκώσω τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό, είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό επιτελείο και κυρίως στον πρόεδρο Τάκη Μαλακατέ και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βρανόπουλο και σε όλους όσοι είναι διπλά μας και μας στηρίζουν».

Για την εξέλιξη του τελικού κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου: «Ήταν ένας αμφίρροπος αγώνας. Στο κύπελλο γίνονται εκπλήξεις και είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση. Εμείς θεωρητικά ήμασταν το φαβορί, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και γεμίσαμε άγχος, χωρίς φυσικά να υποτιμώ την Ελευθερία Μοσχάτου που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ειδικά στην διοργάνωση του Κυπέλλου παίζουν έτσι. Εμείς είχαμε μεγάλη θέληση να πάρουμε το τρόπαιο μετά από 23 χρόνια και αυτό μας γέμισε περισσότερο άγχος».

Για το γεγονός πως βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το συγκλονιστικό φινάλε: 

«Στον πρωταθλητισμό και σε παιχνίδια με τόση πίεση μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ και σε κακή μέρα. Η ομάδα μας μέχρι το τέλος πάλεψε, έμεινε ψύχραιμη και συγκεντρωμένη σε μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να δώσουν την νίκη, όπως έγινε και με εμάς. Ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι ένας τομέας στον αθλητισμό που παίζει καθοριστικό ρόλο και ειδικά σε κλειστά παιχνίδια όπως αυτό».

Στην πλευρά της Ελευθερίας Μοσχάτου το τέλος του αγώνα έφερε δακρυσμένα πρόσωπα με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να σπεύδουν να αγκαλιάσουν τις αντίπαλές τους. «Τους δώσαμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Έκαναν υπέρβαση. Χρειαζόμαστε σωματεία σαν την Ελευθερία Μοσχάτου και η προσπάθειά τους είναι αξιοθαύμαστη. Το θετικό είναι ότι έχει πρωταγωνίστριες Ελληνίδες αθλήτριες και αυτό δίνει σίγουρα ελπίδα για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.