ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Εμείς τον δρόμο μας…

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε από την αρχή της σεζόν και ο στόχος του είναι να πάρει αυτό που δικαιούται μόνο αυτός. Το πρωτάθλημα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Εμείς τον δρόμο μας...

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα πως θα πάνε καλά τα πράγματα στην περιβόητη συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων με τον Μπένετ και τον Μπαλτάκο. Δηλαδή τι περιμένατε; Να αλλάξουν ξαφνικά γνώμη για αυτούς που είχαν απέναντί τους οι παράγοντες των ομάδων; Αφού δε θέλουν ούτε τον Μπένετ, ούτε τον Μπαλτάκο. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Ή περιμένατε να αρχίσουν να συζητούν για το πως θα κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο και πως θα φύγει η τοξικότητα; Κανείς δε θέλει να ξεφύγουμε απ’ όλο αυτό. Και ξέρετε γιατί; Για να υπάρχει άλλοθι σε όποιον δεν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Για να προσπαθήσει να πείσει το κοινό του ότι το πρωτάθλημα χάθηκε, όχι λόγω του αγωνιστικού, αλλά λόγω της διαιτησίας, του Μπένετ, του Μπαλτάκου, του VAR που δε λειτούργησε και του κακού καιρού. Τον κακό μας τον καιρό. Δεν αξίζουμε να έχουμε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που έχουμε, δεν έχουμε κάνει άλλωστε και τίποτα για να το αλλάξουμε.

Όχι τέσσερις, αλλά 14 ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα, θα παραμείνουμε η χώρα με το πιο τοξικό κλίμα στο ποδόσφαιρό της. Όπως ακριβώς και στην πολιτική. Και πολλές φορές και στην κοινωνία. Κοιμάται η κοινωνία μας και ανέχεται μισθούς πείνας. Πως να ξυπνήσει το ποδόσφαιρο, όταν κοιμάται ολόκληρη η κοινωνία;

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.185 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που ζήσαμε χθες, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μη λάβει μέρος. Όχι να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, άλλωστε ο ρόλος του δεν είναι αυτός. Ξεκαθάρισε τις θέσεις του, ακόμα και για Έλληνες διαιτητές μίλησε ο Αλαφούζος αλλά τους είπε κιόλας πως δε θα ανεχτεί λάθη. Και απ’ όλους ήταν εκείνος που έκανε την κίνηση που έπρεπε να κάνει. Να πάει δηλαδή στην UEFA, να τους μεταφέρει το πρόβλημα, να ζητήσει διαιτητές Elite.

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει έξω απ’ όλο αυτό το… πανηγυράκι από την αρχή της χρονιάς. Και μάλιστα το έχει κάνει όντας ο πιο αδικημένος απ’ όλους. Μην τα λέμε ξανά: χωρίς VAR θα ήταν μεταξύ 5ης και 6ης θέσης και θα αναρωτιόμασταν όλοι τι φταίει. Και η μεγαλύτερη διαιτητή «κλοπή» της φετινής σεζόν έγινε εις βάρος του πριν από μερικές μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχουν γίνει τόσο ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ λάθη που ΕΚΡΙΝΑΝ αποτέσμα, όπως το πέναλτι του Χατζισαφί και η αποβολή του Άμραμπατ.

Παρ’ όλα αυτά οι πράσινοι συνεχίζουν να μην κραυγάζουν, να μην βγάζουν μία ανακοίνωση κάθε μέρα, να μην απειλούν, να μη λένε πως θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο. Τον δρόμο του. Αγωνιστικά και μόνο, με στόχο να πάρει αυτό που δικαιούται. Το πρωτάθλημα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.