ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο «πύργος» Παπαγιάννης και ο «αξιωματικός» Λι

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν, που είχε πρωταγωνιστές τους Λι και Παπαγιάννη.

Ο «πύργος» Παπαγιάννης και ο «αξιωματικός» Λι

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που καθάρισε την Μπάγερν Μονάχου (86-76) και τόνωσε το ηθικό του ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (31/3). Το ματς κρίθηκε επί της ουσίας από τον «πύργο» Παπαγιάννη και τον «αξιωματικό» Λι.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έκανε το παιχνίδι της ζωής του στην Ευρωλίγκα καταρρίπτοντας τρία προσωπικά ρεκόρ του στη διοργάνωση. Τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και απόλυτη ευστοχία (7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα), κατέβασε 11 ριμπάουντ, ενώ ήταν και εξαιρετικός στην άμυνα έχοντας 3 τάπες. Το ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι ξεκόλλησε την ομάδα του όταν εκείνη είχε βραχυκυκλώσει: με το σκορ στο 74-67, πέτυχε δύο διαδοχικά τρίποντα και καθάρισε την… μπουγάδα.

Δικαίως λοιπόν έγινε σύνθημα στα χείλη των περίπου 3.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που τον αποθέωσαν λίγο πριν από το φινάλε. Ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο διεθνής σέντερ, ο οποίος επιτέλους αξιοποιείται και τροφοδοτείται από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και αισθάνεται πολύ καλύτερα αφού δεν πηγαινοέρχεται σαν την… άδικη κατάρα στις δύο άκρες του παρκέ, όπως συνέβαινε επί Ράντονιτς.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 4.294 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από… κοντά σε απόδοση ο Πάρις Λι, που σε σκακιστικούς όρους ήταν ο «αξιωματικός» της ομάδας. Ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν εξαιρετικός δημιουργικά κάνοντας ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα (με 11 ασίστ), ενώ έβγαλε και το λάδι στους αντίπαλους περιφερειακούς με την πιεστική του άμυνα. Για τον 27χρονο θα σταθούμε στη φάση όπου έφυγε μόνος του στον αιφνιδιασμό, όμως έδειξε αλτρουισμό και πάσαρε στον Μπέικον που ερχόταν από πίσω για να καρφώσει εντυπωσιακά.

Κατά τα λοιπά, ο Τόμας απέδειξε την εκτελεστική του ικανότητα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και κουβάλησε επιθετικά την ομάδα πετυχαίνοντας 12 πόντους με απόλυτη ευστοχία (3/3 τρίποντα, 1/1 δίποντο και 1/1 βολή). Μεγάλο πλήγμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα… Θετικός σε ένα ακόμα ματς ο Μαντζούκας, ο οποίος αγωνίζεται πλέον περισσότερο από τον Γουίλιαμς στη θέση «4». Ο 19χρονος φόργουορντ αποκτά ενεργό ρόλο και δείχνει πολύ χρήσιμος καθώς δείχνει διάθεση να «ματώσει», ενόσω εκθέτει τον Ράντονιτς, που δεν τον υπολόγιζε, ειδικά στην αρχή της σεζόν.

Σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας, οι «πράσινοι» παρουσίασαν εμφανώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το… χάλι που είχαν κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο. Παίζουν πιο ορθολογικό μπάσκετ, κυκλοφορούν την μπάλα και «διαβάζουν» πολύ καλύτερα το παιχνίδι. Άλλωστε, σε ένα ακόμα ματς με τον Σερέλη στον πάγκο είχαν θετική αναλογία ασίστ/λαθών (21 έναντι 12). Βέβαια, όπως είπε και ο 48χρονος κόουτς, είναι σημαντικό να αποφευχθούν τα μεγάλα λόγια μετά τη νίκη και να δείξει σταθερότητα η ομάδα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.