ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Του κόστισε το τέταρτο δεκάλεπτο…

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η αστοχία στο τέταρτο δεκάλεπτο του κόστισε και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 66-60 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» . Μεγάλο το κενό της Ριντ. Στο 3-1 η σειρά και πλέον οι πράσινες θέλουν τη νίκη στο ΣΕΦ για να μείνουν ζωντανές.

Του κόστισε το τέταρτο δεκάλεπτο...

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τις Παυλοπούλου, Κάρτερ, Χριστινάκη, Σωτηρίου και Πότερ, ενώ οι πρώτες πέντε του Ολυμπιακού ήταν οι Σταμολάμπρου, Αγιούσο, Νικολοπούλου, Σουκ και Γκούσταφσον.

Στις πρώτες επιθέσεις το «τριφύλλι» επέλεξε να πάει κοντά στο καλάθι και έτσι παρά το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού, οι «πράσινες» με σερί 6-0, προσπέρασαν με 6-3 στο 3’. Οι άμυνες και η αστοχία ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης περιόδου, καθώς αμφότερες οι ομάδες κόλλησαν στο 6-3 για αρκετή ώρα. Τα δύο φάουλ της Σουκ ήταν το πρώτο πρόβλημα για τις «ερυθρόλευκες», ενώ ο ίδιο ίσχυσε για την αρχηγό του «τριφυλλιού» Πηνελόπη Παυλόπουλου, η οποία έδωσε τη θέση της στην Αλεξανδρή. Η Πότερ έκανε καλή δουλειά στην άμυνα πάνω στην Γκούσταφσον, η Κάρτερ και η Αλεξανδρή συνδέθηκαν με το καλάθι, σκοράροντας πίσω από τα 6,75 κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 14-5 στο 9’, αναγκάζοντας τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας διψήφια διαφορά 11 πόντων (16-5), επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 115 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η εκκίνηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καλύτερη από αυτή του «τριφυλλιού». Οι φιλοξενούμενες βρήκαν εύκολους πόντους και μείωσαν σε 20-11 στο 13’, με αποτέλεσμα η Ελένη Καπογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ. Η ενέργεια των κοριτσιών του Παναθηναϊκού στην άμυνα δεν ήταν ίδια με αυτή το πρώτου δεκαλέπτου και σε συνδυασμό με τα καλύτερα ποσοστά του Ολυμπιακού στην επίθεση το σκορ διαμορφώθηκε στο 22-15 στο 15’, που έφερε ακόμα ένα τάιμ άουτ για το «τριφύλλι». Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έχοντας μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αλεξανδρή που με 10 πόντους συνέβαλε στο 29-17 στο 17’. Οι «πράσινες» δεν κράτησαν πολύ ώρα τη διαφορά ασφαλείας, αφού ο Ολυμπιακός με κορυφαίες τις Αγιούσο και Γκούσταφσον έτρεξε σερί 10-0 μειώνοντας σε 29-27 στο 19’. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και με σερί 4-0 στο τελευταίο λεπτό πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος με 33-27.

Με μπάσκετ συνεργασιών ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος το τρίτο δεκάλεπτο, «χτίζοντας» και πάλι διψήφια διαφορά (41-29 στο 22’). Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν στην επίθεση του Παναθηναϊκού με άμυνα ζώνης, κάτι που απέδωσε καθώς το «τριφύλλι» έχασε τον ρυθμό του στην επίθεση και έτσι οι φιλοξενούμενες ροκάνισαν τη διαφορά στο -3 (41-38) στο 25’. Το τάιμ άουτ της Ελένης Καπογιάννη βελτίωσε την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων στη ζώνη των φιλοξενούμενων και με την Χαιριστανίδου να δίνει πολύτιμες βοήθειες στην επίθεση «έγραψε» το 45-39 στο 28’. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +6 (49-43), δίνοντας τον πρώτο λόγο στις παίκτριες της Καπογιάννη για την κατάκτηση της νίκης, σε μία τέταρτη περίοδο όπου όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά.

Το ξεκίνημα τις τέταρτης περιόδου για τον Παναθηναϊκό ήταν καταστροφικό. Οι «πράσινες» έμειναν χωρίς σκορ για τρία λεπτά και έτσι ο Ολυμπιακός με σερί 7-0 προηγήθηκε με 49-50 μετά από πολύ ώρα. Η Ελένη Καπογιάννη έβλεπε την ομάδα της να δυσκολεύεται στην άμυνα ζώνης, την οποία συνέχιζαν οι «φιλοξενούμενες», καλώντας τάιμ άουτ. Το «πράσινο» μπλακ άουτ συνεχίστηκε, το σκορ έγινε 49-54 και έτσι η προπονήτρια του «τριφυλλιού» κάλεσε νέο τάιμ άουτ την ώρα που απέμεναν 5:01 για το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +6 (51-57 και 53-59) στο 38’, αλλά οι «πράσινες» μείωσαν σε 57-59, ενώ απέμεναν 1:20 για το τέλος του αγώνα. Η Χριστινάκη σκοράροντας πίσω από τα 6,75 «έγραψε» το 60-61, αλλά η Σουκ απάντησε για το 60-63, παίζοντας τα τελευταία δευτερόλεπτά του αγώνα. Η Αλεξανδρή ήταν άστοχη σε τρίποντο που θα έφερνε το ματς στα ίσια και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 60-66.

Τα δεκάλεπτα: 16-5, 33-27, 49-43, 60-66

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.