ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Πάλεψε στο ΣΕΦ, έχασε στις λεπτομέρειες

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πλάνο και πάθος, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό με σκορ 81-73 για την 32η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Πολλά τα φάουλ εις βάρος του "τριφυλλιού". Στους 15 πόντους ο Λι, 14 είχε ο Μπέικον που αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Παναθηναϊκός: Πάλεψε στο ΣΕΦ, έχασε στις λεπτομέρειες

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πλάνο και πάθος, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό με σκορ 81-73 για την 32η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Πολλά τα φάουλ εις βάρος του «τριφυλλιού». Στους 15 πόντους ο Λι, 14 είχε ο Μπέικον που αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαβασμένος στο παιχνίδι, «χτυπώντας» όλα τα μις ματς στην άμυνα των «πρασίνων» με τον Βεζένκοφ να ξεχωρίζει, ενώ ο Φαλ χρέωσε με δύο φάουλ τον Παπαγιάννη, που κάθισε νωρίς στον πάγκο. Το «τριφύλλι» δεν ήταν κακό στην επίθεση, όμως μόνο ο Λι μπορούσε να δημιουργήσει, την ώρα που ο Μπέικον ήταν θετικός, χωρίς περιττές ντρίμπλες.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γκουντάιτις ήταν φανερό πως δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τους κοντούς των Πειραιωτών και οι Φαλ και Βεζένκοφ έβρισκαν άνετα το δρόμο προς το καλάθι. Το 16-17 διαμορφώθηκε με καλάθι του Γκουντάιτις, με τον Παναθηναϊκό να είναι ανταγωνιστικός και τον Ολυμπιακό να είναι άσφαιρος από την περιφέρεια.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο με τους Λιθουανούς (Γκουντάιτις, Γκριγκόνις) να σκοράρουν, όμως ο Μπλακ με εφτά συνεχόμενους πόντους, έκανε την ανατροπή (23-22) για τον Ολυμπιακό, αφού εκμεταλλεύτηκε τ’ αργά πόδια του «πράσινου» ψηλού. Βέβαια στην επίθεση ο έμπειρος σέντερ, έκανε πολύ καλή δουλειά κι αυτό ήταν άκρως σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, που ασφυκτιούσε από την περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων.

Όσο ο Ολυμπιακός δεν έβαζε τα ελεύθερα σουτ, τόσο ο Παναθηναϊκός πίστευε πως μπορούσε να φύγει με το διπλό, βλέποντας τον Μπέικον να σκοράρει και να πασάρει. Το 33-38, που γράφτηκε με καλάθι του Γιώργου Καλαϊτζάκη, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να είναι δικαίως μπροστά στο σκορ.

Στην τρίτη περίοδο ο Βεζένκοφ με έξι αναπάντητους πόντους, έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 39-38. Το γκολ-φάουλ του Μακίσικ, έβαλε τον Ολυμπιακό στο συν πέντε, όμως ο Μπέικον με δύσκολο τρίποντο, μείωσε στο καλάθι (46-44). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με μεγάλη ένταση και άμυνα στα όρια του φάουλ, ενώ ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Μπέικον, αφού τα προβλήματα με φάουλ του Γκριγκόνις και του Τόμας στη μέση, ανάγκασαν τον Σερέλη να τους έχει στον πάγκο.

Το μομέντουμ της αναμέτρησης έλεγε Ολυμπιακός, αφού ο Λι αδυνατούσε να σκοράρει, να δημιουργήσει και να παίξει άμυνα, ενώ ο Γκριγκόνις έμεινε πολύ ώρα στον πάγκο κι αυτό στοίχισε στους πράσινους, που πλέον ήταν πίσω στο σκορ με εννέα πόντους (55-46). Τελικά με βολές των Μπέικον και Ουόκαπ το 57-48 ήταν το αποτέλεσμα του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε δύο τρίποντα (Λι και Μαντζούκας), ο Γκριγκόνις κέρδισε βολές τις έβαλε και το -8 σερί, έκανε το ματς πάλι ντέρμπι (57-56). Ευχάριστη έκπληξη για το «τριφύλλι» ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας, που απέδειξε πως έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Ο Σλούκας με καλάθι και φάουλ, έκανε το 68-62 και ανέπνευσαν κάπως καλύτερα οι Πειραιώτες, αν και πέντε λεπτά είναι ένας μπασκετικός αιώνας.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους τρεις πόντους με βολές (68-65), με τον Παπαγιάννη να είναι αλάνθαστος, όμως ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε φαβορί τον Ολυμπιακό για τη νίκη με το σκορ να είναι 73-67. Ο Λι με τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, όμως ο Μπλακ έκανε τη δουλειά του, απέναντι στον Μαντζούκα. Το τρίποντο του Ουόκαπ ήταν η ταφόπλακα για το αιώνιο ντέρμπι, καθώς το 78-72 ήταν ισχυρό προβάδισμα, για να έρθει στη συνέχεια το τελικό 81-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...