Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Απογοήτευση και αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη (3-1) και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Απογοήτευση για το «τριφύλλι» που είδε να μένει εκτός σε ακόμα ένα στόχο τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη (3-1) και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Απογοήτευση για το «τριφύλλι» που είδε να μένει εκτός σε ακόμα ένα στόχο τη φετινή σεζόν.

Το ματς

Ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε νωρίς με 3-1, αλλά ο Παναθηναϊκός άμεσα ισοφάρισε (3-3) και προσπέρασε στη συνέχεια με 4-5, ύστερα από την πρώτο άσσο του Φράγκου. Οι επιθέσεις του «τριφυλλιού» ήταν επιτυχημένες και έτσι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο +2 (5-7).

Το προβάδισμα άλλαξε για μία ακόμα φορά χέρια, αφού ο «δικέφαλος» έφτασε στο 11-10 με άσσο του Βαν Ντεν Ντρις, όμως το μπλοκ του Παναθηναϊκού μίλησε και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «πράσινους» με 14-15.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο πρώτο σετ, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 20-17, έπειτα από μπλοκ του Ράπτη στον Ερνάντες. Ο Κουβανός πήγε στο σερβίς και πήρε το αίμα του πίσω μειώνοντας σε 20-19, για να ισοφαρίσει (20-20) και πάλι το «τριφύλλι» με μπλοκ του Ρανγκέλ.

Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ξεφύγει και πάλι με 22-20, ωστόσο ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, ισοφαρίζοντας σε 24-24 ύστερα από μπλοκ-άουτ του Κόβαρ. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την ανατροπή με μπλοκ του Πετρέα σε πρώτο χρόνο του ΠΑΟΚ και με 25-27 έκαναν το 0-1 στα σετ.

Με το «καλημέρα» του δεύτερου σετ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 2-0, αλλά ο Ερνάντες ήταν «καυτός» και με άσσο αποκατέστησε την ισορροπία στο σκορ (3-3). Η πίεση από το σερβίς του «δικεφάλου» έφερε προβλήματα στην «πράσινη» υποδοχή και σε συνδυασμό με κάποια επιτυχημένα μπλοκ των «ασπρόμαυρων» έβαλαν μπροστά τον ΠΑΟΚ με 7-4, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Τα λάθη των «πρασίνων» έφεραν τους τυπικά γηπεδούχους για πρώτη φορά στο +5 (13-8), με τον Κωστόπουλο να περνά στη θέση του Φράγκου. Το «τριφύλλι» δεν είχε ρυθμό και λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» να διαμορφώσει το 16-9 και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να καλέσει το δεύτερο τάιμ άουτ στο σετ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα αφού μείωσε σε 21-16, αλλά η διαφορά ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να καλυφθεί με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να διαμορφώσει το 25-17 και να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-1, την ώρα που ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε ήδη πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μειώνοντας σε 7-4 ύστερα από άσσο του Πετρέα, αλλά αποδείχτηκε προσωρινή αφού με άσσο του Γιόρνα και με τη βοήθεια της τύχης ο «δικέφαλος» έφτασε σε double σκορ (12-6 και 14-7).

Ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία του σετ μπήκε έχοντας προβάδισμα με 20-14, όμως ο Κόβαρ με άσσο ολοκλήρωσε ένα μίνι σερί υπέρ των «πράσινων» που έφερε το σκορ στο 22-18. Η αντίδραση του «τριφυλλιού» δεν είχε συνέχεια και έτσι οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 25-20, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Το τέταρτο σετ ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό στην αρχή του, αφού οι δύο ομάδες ακολουθούσαν η μία την άλλη (6-5). Ο ΠΑΟΚ συντηρούσε μία μικρή διαφορά δύο πόντων (8-6), αφού ο Βαν Ντεν Ντρις συνέχιζε να κάνει καλό παιχνίδι, αλλά μόλις το «πράσινο» μπλοκ λειτούργησε καλύτερα ήρθε στο προσπέρασμα για το «τριφύλλι» (10-12), με τον Φράγκο να δίνει σημαντικούς πόντους.

Η απόδοση του Έλληνα ακραίου είχε ανέβει κατακόρυφα και έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11-14, αλλά ξανά το «τριφύλλι» δεν διατήρησε το προβάδισμα επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να προσπεράσει με 17-16 και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ.

To 21-18 από άσσο του Βουλκίδη έδινε σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μείνουν ζωντανοί και μείωσαν σε 23-22 όμως ο ΠΑΟΚ με 25-22 έφτασε στη νίκη.

Τα σετ: 25-27, 25-17, 25-20, 25-22.

Exit mobile version