ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η ομάδα που αδικούσε τον εαυτό της

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει τη νίκη.

Η ομάδα που αδικούσε τον εαυτό της

Ένα ακόμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που πάλεψε, αλλά ηττήθηκε 81-73 από την ομάδα του Μπαρτζώκα. Το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι το «τριφύλλι» αδικούσε τον εαυτό του με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο. Όπως έχουμε προαναφέρει, η καθυστέρηση του διαζυγίου των δύο πλευρών μόνο κακό έκανε στην ομάδα… Κι αυτό επιβεβαιώνεται τώρα, που έχουν μπει κάποιες αρχές με τον κόουτς Σερέλη.

Οι «πράσινοι» είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Πειραιώτες. Συγκροτημένοι και πειθαρχημένοι στην άμυνα, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κυκλοφορούν την μπάλα όπως συνήθως κάνουν και τους έβγαλαν από τα… νερά τους. Άλλωστε, τους κράτησαν μόλις στους 33 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, έδειχναν ομαδικότητα και συνεργασίες στην επίθεση, όπως φαίνεται στις 11 ασίστ τους στα πρώτα 20 λεπτά. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Μπέικον (που συχνά-πυκνά κατηγορείται για ατομιστικές ενέργειες) φρόντισε να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του μοιράζοντας 3 τελικές πάσες στο ίδιο διάστημα.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.767 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην τρίτη περίοδο ωστόσο εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός που βλέπαμε επί Ράντονιτς. Μια ομάδα δηλαδή που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Σερέλη μπλοκαρίστηκαν επιθετικά και απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους, ενόσω υπέπεσαν σε 5 λάθη σε 10 λεπτά και κατά συνέπεια πέτυχαν μόλις 10 πόντους, με συνέπεια την ανατροπή του σκηνικού. Στην άμυνα ταλαιπωρήθηκαν από τις διεισδύσεις του Γουόκαπ και τον δυναμίτη Μπλακ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι διαιτητικές αποφάσεις, που φρόντισαν να προσφέρουν χείρα βοηθείας στους «ερυθρόλευκους».

Κυρίως με την ευκολία με την οποία έδιναν φάουλ (και βολές) υπέρ τους κι ενώ στην απέναντι πλευρά του παρκέ δεν καταλόγιζαν ούτε τα… βασικά. Δεν πειράζει όμως. Τουλάχιστον, έφτανε μία σεζόν και 3 αναμετρήσεις των δύο ομάδων για να καταρρεύσουν όλα αυτά για τα οποία «έσκουζαν» τόσα χρόνια οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ή μήπως τώρα είναι όλα καλά με τους διαιτητές;

Από ‘κει και πέρα, όσο κι αν το πάλεψαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στην τελική ευθεία, δεν έκαναν την υπέρβαση για να φτάσουν στο διπλό. Κυρίως διότι ξέμειναν από δυνάμεις στο φινάλε, ελλείψει Μπέικον (αποβλήθηκε με ανύπαρκτο 5ο φάουλ), Τόμας, Πονίτκα και Γουόλτερς, για να μην ξεχνιόμαστε.

Προφανώς και η παρουσία του Μαντζούκα θεωρείται το κέρδος της βραδιάς. Ο 19χρονος φόργουορντ δείχνει τσαγανό και βγάζει μπασκετικό «θράσος», αφού δεν διστάζει να πάρει ακόμα και κρίσιμα σουτ, ενώ ρίχνει το κορμί του στη φωτιά κοντράροντας τα θηρία και πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους.

Κλείνοντας, η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επιτρέπει στους φίλους του «εξάστερου» να ελπίζουν ότι τουλάχιστον η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική σε πιθανό συναπάντημα με τον αιώνιο αντίπαλο στους τελικούς. Κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.