ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: «Με 5 εναντίον 7, κόντρα σε όλους και σε όλα»!

Όλα όσα ανέφερε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στο δελτίο Τύπου για τον 3ο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: «Με 5 εναντίον 7, κόντρα σε όλους και σε όλα»!

Η επίσημη αναφορά των «πράσινων» με το πέρας του τελικού στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ αναφέρει: Ο Παναθηναϊκός «υποχρεώθηκε» σε ήττα με 87-83 στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ ωστόσο ολοκληρώνει τη σεζόν έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και με μια καλή πορεία στο EuroCup.

Οι «πράσινες» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κόντρα σε όλους και σε όλα στη σειρά των τελικών με τη διαιτητική δυάδα (Ζιώγας-Χριστινάκης) να «κλέβει» σήμερα την παράσταση. Χωρίς τη Ριντ και με 5 εναντίον 7 οι αθλήτριες της κόουτς Καπογιάννη έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά όπως και στα δύο προηγούμενα ματς της σειράς εξουδετερώθηκαν… όταν και όπου έπρεπε. Με τις βολές να είναι σήμερα 23-10 υπέρ του Ολυμπιακού (θυμίζουμε 4-14 στη Λεωφόρο και 20-9 στον πρώτο τελικό) και χειρουργικά σφυρίγματα όταν ήταν απαραίτητο οι «πράσινες» στερήθηκαν τη νίκη.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε από νωρίς (4-11). Με την Αλεξανδρή να πρωταγωνιστεί στην επίθεση (10π. και 3 ασίστ στο 1ο δεκάλεπτο), οι «πράσινες» κατάφεραν να «χτίσουν» διαφορά +10 (18-28). Στα 7,6’’ πριν το τέλος της περιόδου η Κάρτερ με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 21-33 (ήταν οι πρώτες βολές του ΠΑΟ στον αγώνα) αλλά ο Ολυμπιακός με μπάζερ μείωσε 24-33.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 455 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε το «τριφύλλι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο και μάλιστα διεύρυνε τη διαφορά στο +16 (24-40) με τρίποντο της Κάρτερ. Το προβάδισμα του ΠΑΟ έφτασε και το +20 (28-48) αλλά οι γηπεδούχες μείωσαν σε 40-50 με τις βολές να είναι 11-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, οι «πράσινες» με τρίποντο της Θεοδωρομανωλάκη και καλάθι της Χριστινάκη στην εκπνοή έκλεισαν το ημίχρονο με +13 (42-55).

Με την επιστροφή στο παρκέ ο Παναθηναϊκός άνοιξε ξανά τη διαφορά (42-59) αλλά γρήγορα «φορτώθηκαν» οι δύο βασικές αθλήτριες, Κάρτερ και Πότερ με το τρίτο τους φάουλ και αποσύρθηκαν από την κόουτς Καπογιάννη. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 62-65. Οι «πράσινες» έδειξαν χαρακτήρα και σκόραραν για το 66-72 με την Πότερ που πέρασε στον αγώνα, αλλά αμέσως μετά στα 11,1’’ πριν λήξει η περίοδος η Πότερ χρεώθηκε με το 4ο φάουλ της. Με μπάζερ του Ολυμπιακού το δεκάλεπτο έληξε 69-72.

Στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου η Χριστινάκη με 5 συνεχόμενους πόνους έδωσε «ανάσα» στον ΠΑΟ (69-77) αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (77-77) στα μισά του δεκαλέπτου. Με την Πότερ εκτός, που χρεώθηκε το 5ο της φάουλ στο 1:44 πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (82-79). Οι «πράσινες» πάλεψαν μέχρι το τέλος αλλά γνώρισαν τελικά την ήττα με 87-83.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.