ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Έχει ένα σημαντικό… όπλο για το «Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ώστε να αντιμετωπίσει τον Άρη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League έχοντας ένα σημαντικό "όπλο".

Παναθηναϊκός:  Έχει ένα σημαντικό... όπλο για το «Βικελίδης»

Την προσπάθεια του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζοντας απόψε στις 19:30 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον Άρη για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Oι “πράσινοι” εκτός από τις δύο νίκες τη φετινή σεζόν απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχουν ένα σημαντικό όπλο και αυτό δεν είναι άλλο από την παράδοση απέναντι της σε επίπεδο playoffs.

Πιο συγκεκριμένα, το “Κλεάνθης Βικελίδης” θα φιλοξενήσει για 5η φορά το “τριφύλλι” για αυτή τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί αφού δεν έχει φύγει ποτέ με το κεφάλι σκυμμένο από εκεί.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2007/08 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άρη για την 1η αγωνιστική έχοντας στον πάγκο τον Πορτογάλο, Ζοσέ Πεσέιρο. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, οι “πράσινοι” βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Κόκε, άνοιξε στο 74′ το σκορ υπέρ των γηπεδούχων, για το 1-0. Ωστόσο την παρτίδα έσωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο έμεινε ως το τέλος. Μάλιστα, αυτός ο πολύτιμος βαθμός αποδείχθηκε λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό αφού στο τέλος της διαδικασίας πήρε το εισιτήριο για το Champions League της επομένης περιόδου, όπου και κατέγραψε μυθική πορεία με τις νίκες επί Ίντερ και Βέρντερ σε Ιταλία και Γερμανία αντίστοιχα.

Μεσολάβησαν αρκετά χρόνια για να αγωνιστεί ξανά στην έδρα του Άρη ο Παναθηναϊκός, καθώς αφενός η διαδικασία των playoffs είχε καταργηθεί και αφετέρου εξαιτίας των άγονων χρόνων που διένυσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η επιστροφή στην έδρα των “κιτρίνων” συνοδεύτηκε με νίκη. Ήταν 15 Ιουλίου του 2020 όταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη “δραπέτευε” από εκεί χάρη στο γκολ του Δημήτρη Κολοβού στο 75′. Θυμίζουμε ότι ήταν η χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε πραγματοποιήσει μια κακή σεζόν εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθησαν δύο ακόμα αναμετρήσεις στο Χαριλάου. Και οι δύο ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ (0-0). Η πρώτη τη σεζόν 2020/21 όταν ο Παναθηναϊκός και πάλι για την 9η αγωνιστική έφευγε από τη συμπρωτεύουσα “ατσαλάκωτος”, ενώ την επόμενη (δηλαδή πέρυσι) με το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πήρε μια σημαντική ισοπαλία τη 2η αγωνιστική, με την οποία ξεκίνησε την αντεπίθεση για τα ευρωπαϊκά σαλόνια τερματίζοντας τέταρτος στη βαθμολογία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.