ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Ηχηρό «διπλό» κορυφής με εκτελεστή τον Σπόραρ!

Ο Σπόραρ πήρε το αίμα του πίσω από το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο, «κάρφωσε» τον Άρη στο 69' και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από το Κλεάνθης Βικελίδης, διατηρώντας την κορυφή του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός: Ηχηρό «διπλό» κορυφής με εκτελεστή τον Σπόραρ!

Ο Σπόραρ πήρε το αίμα του πίσω από το χαμένο πέναλτι με τον Βόλο, «κάρφωσε» τον Άρη στο 69′ και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» (0-1) από το «Κλεάνθης Βικελίδης», διατηρώντας την κορυφή του πρωταθλήματος

Το ματς

Με rotation λόγω συνθηκών και αναγκών απουσίαζε ο Κώτσιρας με τραυματισμό και ο Μπρινιόλι με πόνους στην πλάτη, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη.

Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού σε Λοντίγκιν, Σάντσες, Κλεϊνχέισλερ και Κουρμπέλη, με το «τριφύλλι» σε 4-3-3. Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο τη νίκη καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν δεύτερος στη βαθμολογία, έπειτα από τη νίκη της ΑΕΚ νωρίτερα στο Βόλο.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να έχει στα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να παίζει συγκροτημένο ποδόσφαιρο.

Ο γηπεδούχος Άρης από την πλευρά του, ξεμύτισε από το 10ο λεπτό και μετά, πιέζοντας το «τριφύλλι» κυρίως από την αριστερή πλευρά, με τον Πάλμα να εκτελεί έξυπνα το φάουλ που κέρδισε από τον Σάντσες με τη μπάλα να ελέγχεται από τον Λοντίγκιν και να φεύγει άουτ. Στο 16΄ μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Νταρίντα πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Από το 20΄ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός, έκλεισε τον Άρη στο μισό γήπεδο, ανέκτησε την κατοχή μπάλας και στο 27΄ οι «πράσινοι» φώναξαν για κόκκινη κάρτα σε πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Κλεϊνχέισλερ, με τα παράπονα να είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Στο 32΄ ο Χουάνκαρ γύρισε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, με τον Ιωαννίδη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Το ματς στη συνέχεια δεν είχε φάσεις για τον Παναθηναϊκό, ο Άρης συνέχισε σε παθητικό ρόλο και το πρώτο μέρος βγήκε με τις δύο ομάδες στο απόλυτο 0-0.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε χωρίς αλλαγές, με το «τριφύλλι» να έχει μεν την κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να δημιουργεί καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Σιαμπάνη. Από την άλλη, ο Άρης ήταν μόνιμα σε παθητικό ρόλο, γεγονός που είχε μπλοκάρει την κίνηση των «πρασίνων».

Στο 54΄ ο Άρης απείλησε από γέμισμα μέσα στην περιοχή του Λοντίγκιν, με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να βγαίνει και να μαζεύει χαμηλά, χωρίς πρόβλημα. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Τσέριν έφυγε μόνος του αλλά το γύρισμά του ήταν κάκιστο.

Στο 63΄ ο Σπόραρ έχασε τη μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, καθώς δέχθηκε την εξαιρετική πάσα από τον Παλάσιος αλλά δεν πλάσαρε εύστοχα. Στο 69΄ ο Παναθηναϊκός βρήκε το «χρυσό» γκολ με τον Σπόραρ με κεφαλιά μετά την πρώτη επαφή με τον Μαντσίνι σε εκτέλεση κόρνερ του Παλάσιος.

Στο 72΄ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, με τον Μπερνάρ να πασάρει στον Κουρμπέλη, αλλά το σουτ του αρχηγού των «πρασίνων» ήταν χλιαρό. Στο 75΄ ο Μπερνάρ από εκτέλεση φάουλ δεν απείλησε την εστία του Σιαμπάνη. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, ήθελε όσο τίποτα το ματς και με προσοχή το διαχειριζόταν.

Στο τελευταίο στάδιο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είδε τον Άρη να βγαίνει μπροστά να επιθετικές τάσεις αλλά να μην κινδυνεύει η εστία του Λοντίγκιν. Στο 88΄ ο Μαντσίνι πέρασε περίτεχνα τρεις αντιπάλους, βγήκε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη και αστόχησε οριακά για το 0-2.

Στα επιπλέον τέσσερα λεπτά που κρατήθηκαν καθυστερήσεις και με την αγωνία να είναι στα ύψη, ο Παναθηναϊκός κρατούσε με τον Άρη να μένει με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Καμαρά, με το ματς να έχει μίνι διακοπή. Στα επόμενα λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαίο «διπλό» τίτλου από την έδρα του Άρη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.