ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Πικρό φινάλε στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός πήγε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του (88-84) στο τελευταίο παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ στη φετινή Ευρωλίγκα. Στο 11-22 το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Πικρό φινάλε στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός πήγε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του (88-84) στο τελευταίο παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ στη φετινή Ευρωλίγκα. Στο 11-22 το ρεκόρ του «τριφυλλιού».

Το ματς

Οι «πράσινοι» πέτυχαν το πρώτο καλάθι του αγώνα, ωστόσο η μηδενική ενέργεια στην άμυνα και η αστοχία στην επίθεση, οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε σερί 12-0, το οποίο τους έδωσε πολύ νωρίς προβάδισμα 10 πόντων (2-12), έπειτα από 3:30 λεπτά στην πρώτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν άμεσα στην ορμή της Άλμπα, που έχασε κάποια σουτ και αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει πόντους με τους Ουίλιαμς και Τόμας, μειώνοντας σε 11-14 στο 6’.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι χαλαροί στην περιφερειακή άμυνα και στο 1vs1 με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να διατηρούν με μεγάλη ευκολία το προβάδισμα (13-21 στο 8’) αφού «χτυπούσαν» με διεισδύσεις το καλάθι του Παναθηναϊκού. Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε στο χρόνο που απέμενε και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με τους «πράσινους» στο -8 (17-25).

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 36.386 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με σερί 4-0 της Άλμπα που έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (17-29 στο 11’), ενώ οι Γερμανοί προηγήθηκαν και με +14 (20-34 στο 12’), αφού στην άμυνα των γηπεδούχων κυριαρχούσε η ασυνεννοησία και ο Κουμάτζε με 7 πόντους την τιμωρούσε.

Η άμυνα των «πράσινων» δυνάμωσε, αφού οι Μποχωρίδης, Π. Καλαϊτζάκης και Μαντζούκας έβαζαν συνεχώς τα χέρια τους στην μπάλα και με ηγέτη στην επίθεση τον Γκριγκόνις, ο οποίος πήγαινε σε έξυπνες επιλογές κερδίζοντας συνεχόμενα φάουλ που των οδηγούσαν τη γραμμή των βολών, οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά στο -5 (34-39) στο 15’.

Οι πολλές διακοπές που είχε το δεύτερο δεκάλεπτο δε βοήθησαν το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκός να μειώσει σε 42-45 στο 19’ ύστερα από φλότερ του Λι. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, αλλά η αστοχία στις τελευταίες κατοχές του πρώτου μέρους σε συνδυασμό με τα κακώς κείμενα στην άμυνα, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το 42-49 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η έναρξη της τρίτης περιόδου βρήκε και πάλι τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (42-53 στο 21’). Το «τριφύλλι» αντέδρασε ξανά όμως, απαντώντας με σερί 8-0 και ανάγκασε τον Γκονθάλεθ να πάρει τάιμ άουτ στο 24’, αφού το σκορ έγινε 50-53.

Δύο τεχνικές ποινές σε Παπαγιάννη και Μπέικον ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» πήραν ενέργεια από το πλήθος και αφού ισοφάρισαν σε 54-54 στο 26’, προσπέρασαν με τρίποντο του Λι (57-56) στο 28’, μετά το αρχικό 2-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άλμπα αποφάσισε να πάει σε γρήγορες και εύστοχες επίθεσης, ο Παναθηναϊκός απάντησε και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια. Όμως οι γηπεδούχοι έχοντας «καυτό» στην τρίτη περίοδο τον Μπέικον, όπου πέτυχε 13 πόντους, ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +2 (68-66), ενόψει της καθοριστικής τέταρτης περιόδου.

Η Άλμπα από την αρχή του αγώνα είχε μικρή υπεροχή στα ριμπάουντ, αλλά τα 10 επιθετικά που είχε μαζέψει σε συνδυασμό με την ευστοχία του Τίμαν, που έφτασε τους 11 πόντους, της έδωσαν το προβάδισμα με 70-72 αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ στο 33’. Παπαγιάννης, Γκριγκόνις και Μπέικον σήμαναν μία ακόμη αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν φανταστικός και με επτά σερί πόντους συνέβαλε στο 80-75, στο 36’, που έφερε το τάιμ άουτ από την πλευρά της Άλμπα. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παρκέ και αφού μείωσαν στον πόντο (83-82 στο 39’) με καλάθι του Σίκμα, ισοφάρισαν σε 84-84, απομένοντας 58,2’’ για τη λήξη.

Με 2/2 βολές του Σμιθ η Άλμπα προσπέρασε 84-86, ενώ απέμεναν 17,4’’ για τη λήξη και η μπάλα ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπέικον πήρε την επίθεση δοκιμάζοντας για τρεις, αστόχησε και έτσι η νίκη πήγε στην Άλμπα με τελικό σκορ 84-88.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 42-49, 68-66, 84-88.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.