ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Διπλό στο «Μ. Μερκούρη» και πρώτο βήμα τίτλου για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο «Μ. Μερκούρη», έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και τώρα θέλει τη νίκη την Μ.Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για να πάρει την κούπα.

Διπλό στο «Μ. Μερκούρη» και πρώτο βήμα τίτλου για τον Παναθηναϊκό!

To ματς

Το «τριφύλλι» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα με 0-4, 1-7 και 1-10, αφού οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έκαναν θραύση από θέση σερβίς, ενώ εκμεταλλεύονταν και τα λάθη του Ολυμπιακού. Το 5-15 επιβεβαίωνε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ, αφού και το «πράσινο» μπλοκ έδινε λύσεις. Η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο (6-17), κάτι που ανάγκασε τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να πάρει τάιμ άουτ, αφού έβλεπε πως τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του. Με ένα μικρό σερί ο Ολυμπιακός μείωσε σε 14-20, αφού οι «πράσινοι» είχαν χαλαρώσει, ωστόσο οι παίκτες του Ανδρεόπουλου λίγο αργότερα με 17-25 έκαναν το 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-1, αλλά πολύ γρήγορα ο Παναθηναϊκός μάζεψε τη διαφορά σε 4-3. Οι «πράσινοι» έμειναν κοντά στο σκορ και με δύο συνεχόμενους άσσους του Πετρέα, που σημάδευε όπως και όλοι που σέρβιραν τον Ιντάλγκο, προσπέρασαν με 10-11. Στη συνέχεια οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς ο Πάγιενγκ πήγε στο σερβίς για τους γηπεδούχους και έφερε μπελάδες στην υποδοχή των φιλοξενούμενων, που έμειναν πίσω στο σκορ με 17-12. Τα δύο τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου απέδωσαν, καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 17-15. Το 20-18 έδινε στους γηπεδούχους τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του σετ, κάτι που συνέβη αφού οι «ερυθρόλευκοι» με 25-19, πήραν το δεύτερο σετ, διαμορφώνοντας το 1-1 στα σετ.

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 120 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα καλά σερβίς του Φράγκου έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 2-6 στο τρίτο σετ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε από κάποιες καλές άμυνες, ακόμα και με το πόδι, οι οποίες έδωσαν ευκαιρίες για πόντους στους «ερυθρόλευκους» που με άσσο του Στερν ισοφάρισαν σε 9-9, για να προσπεράσουν αμέσως μετά με 10-9. Οι γηπεδούχοι με πλουραλισμό στις επιθέσεις τους κατάφεραν να φτάσουν ακόμα και το +4 (16-12), αλλά και πάλι από τα καλά σερβίς του Φράγκου και κάποιους πρώτους χρόνους του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 18-16. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και στο δεύτερο σετ, προηγήθηκαν με 20-18 στην τελική ευθεία του τρίτου σετ, το οποίο και κατέκτησαν με 25-21, «γράφοντας» το 2-1 στα σετ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώριο νέας απώλειας στο τέταρτο σετ και έτσι πιέζοντας από την αρχή προηγήθηκε με 0-3 και 2-6, αφού ο Ερνάντες είχε αρχίσει να «ζεσταίνεται». Η διαφορά για τους «πράσινους» μεγάλωσε ακόμα περισσότερο (3-8) αφού και πάλι ο Φράγκος δυσκόλευε την υποδοχή των γηπεδούχων. Το «τριφύλλι» κυριαρχούσε στο τάραφλεξ του «Μελίνα Μερκούρη» αυξάνοντας τη διαφορά στο +8 (7-15) και με άσσο του Μπάση οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην τελική ευθεία του τέταρτο σετ προηγούμενοι με 11-20. Το σετ δεν είχε επιστροφή και με 15-25 ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα στην αλλαγή πλευρών (7-8) αλλά τους «πράσινους» να έχουν χαραμίσει πολλά από τα σερβίς τους στο φιλέ ή άουτ. Ο Κόβαρ ήταν εκείνος που το άλλαξε αυτό και με άσσο έγραψε το 7-9, αναγκάζοντας τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να καλέσει τάιμ άουτ. Κόβαρ και Ερνάντες ήταν ασταμάτητοι, με τον πρώτο να παίρνει νέο άσσο για το 7-11. Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το τάι μπρέικ με 10-15 και πήρε τη νίκη με 2-3 σετ.

Τα σετ: 2-3 (17-25, 25-19, 25-21, 15-25, 10-15)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.