ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Οι εντός έδρας… Απριλιανές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Κυριακή (9/4) τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super. Αυτή θα είναι η έβδομη εντός έδρας συνάντηση με τον "αιώνιο" αντίπαλο που θα γίνει Απρίλιο μήνα. Τι συνέβη όμως τις προηγούμενες έξι; Το Panathinaikos24.gr θυμάται...

Παναθηναϊκός: Οι εντός έδρας... Απριλιανές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται ο Παναθηναϊκός! Το “τριφύλλι” υποδέχεται την Κυριακή (09/04) τον Ολυμπιακό στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και θέλει τη νίκη η οποία θα το διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά θα του προσδώσει και το απαιτούμενο γόητρο ενόψει της συνέχειας.

Οι δύο “αιώνιοι” συναντιούνται στην έδρα των “πρασίνων” για έβδομη φορά όταν το ημερολόγιο είναι… σταματημένο στον Απρίλιο και το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει την προϊστορία.

28/4/1996 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Λίγες ήμερες μετά τη μεγάλη νίκη στο Άμστερνταμ με σκορ 1-0 απέναντι στον Άγιαξ, αλλά και τον εν συνεχεία αποκλεισμό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη υποχρέωση από το να στραφεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι στις 28 Απρίλη 1996 οι “πράσινοι” του Χουάν Ραμόν Ρότσα, υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό για την 29η αγωνιστική της Α’ Εθνικής.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το “τριφύλλι” ήταν αυτό που πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 με το όμορφο γκολ του Στράτου Αποστολάκη στο 10ο λεπτό εξασφαλίζοντας έτσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 18η φορά της ιστορίας τους.

6/4/1996 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2

Πέρασαν 347 ημέρες για να συναντηθούν ξανά στην έδρα του Παναθηναϊκού οι δύο “αιώνιοι”. Ήταν ξανά η 29η αγωνιστική της Α’ Εθνικής αυτή τη φορά της σεζόν 1996/97 σε μια κακή ομολογουμένως χρονιά για τον σύλλογο που κατάφερε να μείνει εκτός Ευρώπης μετά και την σπουδαία πορεία της περασμένης σεζόν.

Μην έχοντας να διεκδικήσει πολλά εκτός από το γόητρο του ο Παναθηναϊκός του Βέλιμιρ Ζάετς, γνώρισε την ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, με τους Γεωργάτο και Καραπιάλη να χρίζονται σκόρερς και να δίνουν το πρωτάθλημα στους “ερυθρολεύκους”.

8/4/1998 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την επόμενη ακριβώς σεζόν για την 29η αγωνιστική της Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στις 4 Απριλίου τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε σε εκείνο το ματς.

Οι “πράσινοι” με τον Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο τους δεν κατάφεραν να νικήσουν Ολυμπιακό και…διαιτησία, με αποτέλεσμα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης να δώσουν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό (0-2) μόλις μια αγωνιστική πριν το τέλος.

18/4/2004 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι όλων των εποχών ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε! Ήταν 28 Απριλίου του 2004 όταν οι “πράσινοι” υποδέχθηκαν στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό του Αλέφαντου για την 26η αγωνιστική της Α’ Εθνικής. Το “Απόστολος Νικολαϊδης” πήρε… φωτιά μόλις στο 6ο λεπτό με το γκολ του Άγγελου Μπασινά από την άσπρη βούλα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο διαιτητής Γιώργος Δούρος και ο βοηθός, Γαλανός, είδαν γκολ σε μια ανύποπτη φάση όπου η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή με το τέρμα να χρεώνεται στον Ιεροκλή Στολτίδη για το 1-1.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Πειραιά “πάγωσε” τη Λεωφόρο με τον Τζόρτζεβιτς να κάνει το 1-2 και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει απάντηση με το γκολ-μισό πρωτάθλημα του Γιάννη Γκούμα να διαμορφώνει το τελικό 2-2 και να χαρίζει ουσιαστικά το 19ο πρωτάθλημα στο σύλλογο.

10/4/2005 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Το “ντουμπλάρισμα” των νικών απέναντι στον Ολυμπιακό έγινε έναν χρόνο μετά στη Λεωφόρο. Ήταν η 25η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, όταν ο Παναθηναϊκός με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο του, αναζητούσε τη νίκη για να “ρεφάρει” την ήττα του πρώτου γύρου από τον “αιώνιο” αντίπαλο αλλά και για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μέσα σε… πανδαιμόνιο και μετά από τρομερή εμφάνιση οι “πράσινοι” λυτρώθηκαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του μετέπειτα “ερυθρόλευκου” Μιχάλη Κωνσταντίνου που νίκησε τον Νικοπολίδη για το τελικό 1-0!

Ωστόσο στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε σε… ιδανικό αυτόχειρα χάνοντας βαθμούς στα εναπομείναντα τρία εντός έδρας ματς, οι οποίοι αποδείχθηκαν καθοριστικοί στην απώλεια του πρωταθλήματος.

17/4/2022 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Η τελευταία… Απριλιανή αναμέτρηση είχε γλυκιά γεύση για τον Παναθηναϊκό! Φυσικά μιλάμε για εκείνη της περσινής σεζόν, όπου για την 5η αγωνιστική των playoffs το “τριφύλλι” υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο θέλοντας τη νίκη για να μπει σε τροχιά Ευρώπης και πάλι.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μετουσίωσαν την υπεροχή τους με νίκη χάρη στο γκολ του τρομερού Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, το οποίο προήλθε έπειτα από θαυμάσια ομαδική προσπάθεια, με τον Ισπανό να νικά στο 42′ τον Βατσλίκ για το τελικό 1-0. Μάλιστα λίγες μέρες μετά ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Φάληρο με νίκη (1-2) και “σφραγισε” ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.