ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» μαγεία σε πυρακτωμένη Λεωφόρο, παρέσυρε τον Ολυμπιακό και καλπάζει για πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Ολυμπιακό, τον άφησε στο μείον έξι και συνεχίζει στην κορυφή. Τους... «καθάρισε» σε εφτά λεπτά με Σπόραρ (28') και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (35'), διαχειρίστηκε υπέροχα το προβάδισμα και σε μια Λεωφόρο που έβραζε έστησε «πράσινο» πάρτι τίτλου!

Παναθηναϊκός: «Πράσινη» μαγεία σε πυρακτωμένη Λεωφόρο, παρέσυρε τον Ολυμπιακό και καλπάζει για πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Ολυμπιακό, τον άφησε στο μείον έξι και συνεχίζει στην κορυφή. Τους… «καθάρισε» σε εφτά λεπτά με Σπόραρ (28′) και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (35′), διαχειρίστηκε υπέροχα το προβάδισμα και σε μια Λεωφόρο που έβραζε έστησε «πράσινο» πάρτι τίτλου!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-3-3 και με τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μπερνάρ, Τσέριν, Κουρμπέλη, Παλάσιος και Σπόραρ.

Οι «πράσινοι» ήθελαν την πρώτη νίκη σε ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς και τα δύο ματς στη regular season ήλθαν ισόπαλα με 1-1 στο «Απ. Νικολαΐδης» και 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 11.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, που είχε κλείσει τους ερυθρόλευκους στα καρέ τους και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε σπαταλήσει δύο καλές στιγμές με τον Μπερνάρ (6΄) να σουτάρει πάνω σε αντίπαλο και Σπόραρ (9΄) που δεν επωφελήθηκε του λάθους από αντίπαλο και πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη.

Η σέντρα-σουτ του Ρόντινει κατέληξε άουτ στην πρώτη απόπειρα του Ολυμπιακού να επιτεθεί. Στο 16΄η σέντρα του Τσέριν βρήκε τον Παλάσιος που με γυριστεί κεφαλιά θέλησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 18΄ ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη τελική, με τον Χάμες να σουτάρει πάνω στον Μπρινιόλι, έπειτα από την πάσα του Φορτούνη.

Στο 28ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα, καθώς ο Παπασταθόπουλος έκανε λάθος γύρισμα, ο πολύ καλός Σπόραρ έτρεξε, εκμεταλλεύτηκε το λάθος και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 1-0 μέσα σε πανδαιμόνιο στην ιστορική Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένταση, πάθος, υπερείχε του αντιπάλου του 100% και στο 35΄, βρήκε και δεύτερο τέρμα, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ο Ελ-Αραμπί με γυριστή κεφαλιά παραβίασε την εστία της ομάδας του για το 2-0, με τη Λεωφόρο να σηκώνεται… στο πόδι μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στα επόμενα δέκα λεπτά, οι «πράσινοι» έκαναν άψογη διαχείριση, είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Σάντσες να σουτάρει στην κίνηση και τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά, πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που απείλησε, με τον Μπρινιόλι να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει με άνεση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς ανεβασμένοι, αλλά ο Παναθηναϊκός τους κρατούσε μακριά από την περιοχή του.

Ο Παλάσιος απείλησε με σέντρα-σουτ στο 53΄, με τον Πασχαλάκη να διώχνει ευτυχώς για εκείνον πάνω σε συμπαίκτη του, καθώς καιροφυλακτούσε ο Τσέριν. Ο Ολυμπιακός για να απειλήσει τον Μπρινιόλι έπρεπε να φτάσουμε στο 61΄, με εκτέλεση φάουλ, με την «πράσινη» άμυνα να ανταποκρίνεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο. ‘Ένα ακόμα σουτ του Μπιέλ κατέληξε άουτ στο 65΄.

Οι «πράσινοι» παρά το πρώτο πολύ καλό ημίχρονο, έδειχναν να έχουν χάσει την ορμή τους, έκαναν εύκολα λάθη, ίσως και λόγω κόπωσης, ωστόσο δεν απειλούνταν. Στο 71΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ, ο Μπερνάρ το εκτέλεσε, βρήκε τον Σένκεφελντ που πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Πασχαλάκη.

Στο 78΄ ο Μπιέλ σέντρα, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει άνετα. Στο 80΄ ο Μπακαμπού σούταρε εντελώς άστοχα και μακριά από τα καρέ του Ιταλού κίπερ των «πρασίνων». Στο 82΄ ο Μαντσίνι ελίχθηκε υπέροχα, έδωσε στον Ιωαννίδη που σούταρε πάνω σε αντίπαλο.

Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά «έσβησε», ο Παναθηναϊκός διαχειριζόταν άψογα το ματς, η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι, ο κόσμος ζητούσε πρωτάθλημα και όλα αυτά μαζί, έφεραν ένα υπέροχο βράδυ για όλο τον κόσμο του «τριφυλλιού» που πανηγύρισε έξαλλα, μια πανάξια και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.