ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός, το μπρα-ντε-φερ για τον τίτλο και οι μετρήσεις σε αλκοόλ και δοκάρια

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το ντέρμπι που απέδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα και για τη συνέχεια ενός πρωταθλήματος που ελπίζουμε να κριθεί στα γήπεδα και όχι στα... ποτά.

Ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός, το μπρα-ντε-φερ για τον τίτλο και οι μετρήσεις σε αλκοόλ και δοκάρια

Ήταν ένα βράδυ απ’ αυτά που θα θυμόμαστε για καιρό. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Άλλωστε το πρωτάθλημα φαίνεται πως δε θα κριθεί μονάχα στα γήπεδα. Κάθε Κυριακή βλέπουμε διαφόρων ειδών κακογραμμένα σενάρια, όπως το ότι κάποιοι Πολωνοί διαιτητές μέθυσαν και φώναζαν λες και ήταν σε πενθήμερη του σχολείου τους. Μιλάμε για απίθανα πράγματα.

Το μόνο μεθυσμένο χθες βράδυ ήταν η μεθυσμένη πολιτεία της Λεωφόρου. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του σε ντέρμπι εδώ και χρόνια. Την πιο μεστή, την πιο συγκεντρωμένη. Καταλάβαινες από την ώρα που έγινε το 1-0 πως αυτό το ματς δεν πρόκειται να γυρίσει, ακόμα και αν έπαιζαν τρεις μέρες οι δύο αντίπαλοι.

Το γήπεδο έβραζε και έβγαζε σιγουριά, οι παίκτες μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, ο Γιοβάνοβιτς είχε στείλει στο γήπεδο παίκτες ορκισμένους για να τελειώσουν τον αντίπαλο και να δείξουν σε όλη την Ελλάδα ποιος είναι το αφεντικό γι’ αυτό το πρωτάθλημα. Υποτιμήστε τους λίγο ακόμα. Τους αρέσει…

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 876 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να του κάνει ευκαιρίες, ούτε όταν οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Και θα περίμενε κανείς να ασκήσουν έντονη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, να δημιουργήσουν, να μείνουν ψηλά, να κάνουν ευκαιρίες. Δεν τους επέτρεψε τίποτα ο Παναθηναϊκός. Ούτε μια καθαρή φάση δεν έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι. Ούτε ένα «αχ» δεν έκαναν.

Είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Συνολικά ο Παναθηναϊκός στη σεζόν είναι μια ομάδα καλύτερη του Ολυμπιακού, πλην όμως αυτό δεν είχε φανεί στα δύο παιχνίδια που είχε δώσει μαζί του. Είχε φανεί, όμως, από τι μέταλλο είναι φτιαγμένες οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός στις καλές του βραδιές, απέναντι στις κακές του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσε να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός στη δική του καλή βραδιά κέρδισε με ευκολία. Χωρίς να αγχωθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει χάσει σε εφτά ματς από τον Ολυμπιακό στην πορεία του στην Ελλάδα και μοιάζει να γνωρίζει πια για τα καλά πως να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τα ντέρμπι.

Ο Ιβάν χθες έδωσε ένα ρεσιτάλ προπονητικής. Και σε προσέγγιση του αγώνα και σε τακτικό επίπεδο και στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στις αλλαγές του. Όλα τα έκανε τέλεια και όλα πήγαν υπέροχα. Όπως υπέροχοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές του. Απ’ αυτούς που δε βγαίνουν από την ενδεκάδα με τίποτα, μέχρι εκείνους που εμφανίστηκαν από το… παράθυρο και μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας, όπως ο Σάντσες. Ο Αργεντινός για δεύτερο σερί ματς αρπάζει την ευκαιρία. Και αποτελεί ένα κρυφό χαρτί για τον Ιβάν στα Playoffs που έπρεπε να ανοίξει το rotation.

Ο Μαντσίνι δε… μουτρώνει που είναι στον πάγκο, αντίθετα μπήκε μέσα και μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας. Παίζοντας ως «δεκάρι». Ο Μάγκνουσον ήρθε από τον πάγκο λόγω του τραυματισμού του Σάρλια και ήταν ο κορυφαίος, ο Παλάσιος μετά από καιρό αποτέλεσε φόβο για τον αντίπαλο με τη διάθεση και τα τρεξίματα που έβγαζε στο γήπεδο, ο Μπερνάρ ήταν υπέροχος σε κάθε του επαφή και βοηθούσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου τρέχοντας σαν έφηβος. Και η τριάδα στη μεσαία γραμμή κυριάρχησε απέναντι σε αυτή του Ολυμπιακού. Δίχως ανάσα έπαιζαν.

Η νίκη στο ντέρμπι δε δίνει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, μετατρέπει όμως την κούρσα του τίτλου σε κούρσα για δύο. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει, πρέπει να κάνουν πολλά λάθη οι αντίπαλοί του για να του το επιτρέψουν. Όπως δύσκολα θα πάρει πια προβάδισμα ασφαλείας ένας εκ των δύο με το πρόγραμμα που έχουν και με την εικόνα που δείχνουν. Λογικά πάμε σε ένα μπρα-ντε-φερ με ματς τελικό στη Λεωφόρο, που ίσως κρίνει εν τέλει το πρωτάθλημα. Αρκεί να είναι όλοι… νηφάλιοι. Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και να μη τρέχουμε για μετρήσεις αλκοόλ και δοκαριών.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.