ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κατηφόρα χωρίς σταματημό

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την ήττα από το Περιστέρι.

Κατηφόρα χωρίς σταματημό

Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να συνέλθει και συνεχίζει να… εξοργίζει τους φιλάθλους του, με τελευταίο «ατόπημα» την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την ήττα στο Περιστέρι. Μια κατηφόρα χωρίς σταματημό και μια αρνητική επίδοση 26 ετών σε επίπεδο κανονικής περιόδου…

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η εικόνα των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν για… πρόστιμο από τη διοίκηση. «Εγκληματική» αδιαφορία, απαράδεκτη χαλαρότητα και μηδενική συγκέντρωση ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό του αγώνα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η αλήθεια είναι ότι το κακό φάνηκε να έρχεται από τα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες του Σερέλη να μπαίνουν κοιμισμένα στο ματς: βρέθηκαν να χάνουν 10-0 έχοντας 0/9 εντός παιδιάς! Κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί δηλαδή και στην προχθεσινή αναμέτρηση με την Άλμπα για την Ευρωλίγκα.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 971 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από ‘κει και πέρα, το «τριφύλλι» είχε κάποιες καλές στιγμές, που προέκυψαν κυρίως χάρη στις ατομικές εμπνεύσεις των παικτών του. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και παραδόθηκαν στις ορέξεις των αξιόμαχων γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν όσα τους… χάριζαν οι αντίπαλοί τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι η νοοτροπία και η έλλειψη σκληράδας που παρουσιάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα 48 ωρών δέχθηκαν 88 πόντους σε εντός έδρας ματς με την Άλμπα και σχεδόν… κατοστάρα (96 για την ακρίβεια) από το Περιστέρι, με 31 πόντους παθητικό στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο!

Έχασαν όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους κι έδωσαν πάρα πολλά δικαιώματα στους παίκτες του Σπανούλη, που «χτύπησαν» σε όλες τις αδυναμίες της ομάδας του Σερέλη και επωφελήθηκαν από τις αργές αντιδράσεις της και στις δύο άκρες του παρκέ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα ακόμα ματς οι «πράσινοι» εκτέλεσαν περισσότερα τρίποντα από δίποντα (33 έναντι 32), όχι γιατί αυτό ήταν σχεδιασμένο, ούτε διότι προέκυπταν από συνεργασίες και συστήματα. Άλλωστε, σε ένα παιχνίδι που πέτυχαν 89 πόντους, μοίρασαν μόλις 14 ασίστ. Μήπως κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί και κόντρα στην Άλμπα;

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν πάει πουθενά έτσι. Με αυτή την εικόνα δεν έχει καμία ελπίδα να αποφύγει το 3-0 από τον Ολυμπιακό στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν φτάσει εκεί…

Υ. Γ. Στα δύο τελευταία ματς, ο κόουτς Σερέλης είχε το χειρότερο κοουτσάρισμά του στον πάγκο της ομάδας. Βέβαια, είναι ο λιγότερο υπεύθυνος για το φετινό χάλι, αφού έχει στα χέρια του μια κακοχτισμένη ομάδα με τρομερές αδυναμίες.

Υ. Γ. 2 Δεν είναι κακό να χάνεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Συμβαίνει. Πληγώνει όμως πολύ ο τρόπος που ήρθε η ήττα.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.