ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νικολογιάννης: «Αυτό ήταν το σχέδιο Γιοβάνοβιτς – Απειλούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα»

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, το σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα πολλά κέρδη του «τριφυλλιού» μίλησε, ο Τάσος Νικολογιάννης.

Νικολογιάννης: «Αυτό ήταν το σχέδιο Γιοβάνοβιτς – Απειλούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα»

Ο έμπειρος ρεπόρτερ σχολίασε, επίσης, την επιστολή της πράσινης ΠΑΕ και τα όσα παλαβά συμβαίνουν από χθες από ΕΠΟ και ΚΕΔ.

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού: «Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και ικανοποίησε τον κόσμο. Μια νίκη που ήρθε με πειστικό τρόπο. Πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο φετινό για τον Παναθηναϊκό, πρέσαρε, τον ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε λάθη. Όταν πιέζει ο αντίπαλος πολύ, είναι εύκολο να οδηγηθούν οι αμυντικού σε λάθη. Αυτό έγινε στο πρώτο γκολ του Σπόραρ. Το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς ήταν να πιέσει τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και να βγαίνει πολύ από τα δεξιά. Αυτό ήταν το σχέδιο. Μετά το 2-0, ήταν λογικό στο β’ μέρος, μετά την πίεση, να μην έχει ίδια τρεξίματα. Πήγε σε μια διαχείριση η ομάδα στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια άνετη νίκη, δεύτερη συνεχόμενη μετά τον Άρη και έπειτα από την γκέλα με τον Βόλο. Τότε πολλοί έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα καταρρεύσει κάτι που δεν έγινε. Για δεύτερη φορά αυτό συνέβη μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Αστέρα».

Για τον χαρακτήρα που βγάζει ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός πλέον μαθαίνει τον πρωταθλητισμό, έχει πάθος και χαρακτήρα και καθοδήγηση από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με την πολλή δουλειά και τις προσθήκες όλα έρχονται».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.954 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα κέρδη πλην της νίκης: «Ο Μπερνάρ ήταν πολύ καλός. Ο Κουρμπέλης είναι ο ηγέτης, η ψυχή και ο αρχηγός στα αποδυτήρια. Συσπειρώνει την ομάδα και βγάζει πάθος. Έχει δέσει απόλυτα με τον Ρούμπεν, παίζοντας σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Στο αυτογκόλ του Ελ Αραμπί έχει κινηθεί στο πρώτο δοκάρι, θα την έβρισκε την μπάλα αν δεν είχε ένα μικρό σπρώξιμο από τον Ελ Αραμπί. Συμμετείχε και στα στημένα.

Τα μεγάλα κέρδη χθες ήταν τα εξής: Ο ένας ο Σάντσες. Παίκτης προπονητή, που είχε μείνει τόσο καιρό έξω, αλλά μπήκε μέσα και ήταν πολύ καλός με Άρη και Ολυμπιακό. Και ο Μάγκνουσον από τη στιγμή που μπήκε. Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Σάρλια. Είχε τρομερή εμφάνιση. Διάβαζε τις φάσεις, έβλεπε που πήγαινε η μπάλα και την έκοβε. Το πρώτο γκολ έχει αρχίσει από δικό του κόψιμο. Το μεγάλο του προσόν είναι η δημιουργία. Η άνεση με την οποία βγάζει μπάλες είναι μοναδική. Πλέον έχει πολύ καλύτερη και η αμυντική παρουσία και μάλιστα κόντρα σε καλούς αντιπάλους».

Για τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό κρατάνε χαμηλούς τόνους και έτσι θα συνεχίσουν, ελπίζοντας η ομάδα στο τέλος να είναι η πρώτη. Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι χθες η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, δίχως να συμβεί το παραμικρό. Οι φίλαθλοι πήραν άριστα χθες».

Για την επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Είναι μια αντίδραση για τα απίστευτα που έγιναν χθες. Μέσα στη χρονιά η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν είχαν δώσει δικαιώματα. Τώρα έχε χαθεί η μπάλα. Φέρνουν απίθανους διαιτητές στιλ Νταμπάνοβιτς ή τον Κροάτη για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δήλωσε κώλυμα. Ο Γκράντε έδωσε ρεσιτάλ και απορώ γιατί δεν πάνε σε τέτοιο στιλ διαιτητών. Φέρνουν κάτι απίθανους διαιτητές. Ένα Πολωνό που είχε προβλήματα στη χώρα του και μάθαμε χθες ότι η ΕΠΟ ζήτησε με σύμφωνη γνώμη Αρη και ΑΕΚ να αλλάξει επειδή βρέθηκε μεθυσμένος την παραμονή. Δεν προκύπτει πουθενά ότι ήταν μεθυσμένος, αλλά και να ήταν δε σημαίνει ότι δεν μπορεί την Kυριακή να σφυρίξει. Πρώτη φορά το ακούω αυτό! Ο Παναθηναϊκός έστειλε μια επιστολή με μια σειρά από ερωτήματα στον Μπένετ. Πλέον γίνονται εξόφθαλμα πράγματα. Να θυμίσω ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ΑΕΚ – ΠΑΟ είχαμε μάθει ότι είχε μπει ο Σιδηρόπουλος και ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Απειλούν να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα, αυτή είναι η πραγματικότητα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.