ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: «Πράσινο» ηφαίστειο έκαψε τον Ολυμπιακό και πήρε την κούπα!

Ένας τρομερός Παναθηναϊκός έκανε τεράστια ανατροπή με... καρύδια και πήρε το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό (3-2 σετ) κλείνοντας με τίτλο τη χρονιά!

Παναθηναϊκός: «Πράσινο» ηφαίστειο έκαψε τον Ολυμπιακό και πήρε την κούπα!

Ένας τρομερός Παναθηναϊκός έκανε ανατροπή με… καρύδια και πήρε το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό (3-2 σετ) κλείνοντας με τίτλο τη χρονιά!

Το ματς

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο σετ μέχρι το 6-6. Σε εκείνο το σημείο ο Ιντάλγκο πήγε στο σερβίς και με τρεις διαδοχικούς άσσους συνέβαλε στο 6-10 υπέρ των «ερυθρολεύκων» που έφερε και το πρώτο τάιμ άουτ από την πλευρά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα
Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα 71 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μπλοκ του Κόβαρ στον Στερν ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 11-13 και με άσσο του Μπάση, το «τριφύλλι» πλησίασε στον πόντο (18-19). Ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμα, αλλά με διπλό μπλοκ στον Ερνάντες ξέφυγε και πάλι με +3 (20-23), για να πάρει στη συνέχεια το πρώτο σετ (22-25), αφού ο Κουβανός διαγώνιος του Παναθηναϊκού σημάδεψε άουτ από θέση σερβίς.

Στο δεύτερο σετ το μπλοκ του Παναθηναϊκού δούλεψε σε τρεις διαδοχικές φάσεις, έπειτα από τα καλά σερβίς του Φράγκου και έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 6-3, αναγκάζοντας τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι να καλέσει άμεσα το πρώτο του τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε γρήγορα στο σετ και με άσσο του Στερν ισοφάρισε σε 8-8.

Ο Πετρέας πίεσε με τα σερβίς του την υποδοχή των φιλοξενούμενων, οδηγώντας τους σε τρεις συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει και πάλι με 13-10. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τα λάθη, το «τριφύλλι» συνέχισε με τον Πετρέα στο σερβίς, φτάνοντας ακόμα και στο +5 (15-10). Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τους «πράσινους» να φτάνουν με άνεση στο 20-14 και με 25-17 να κατακτούν το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας παράλληλα σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ προηγήθηκε με 1-3 και 2-5 και 3-7, ύστερα από άσσο του Κουμεντάκη και με τη βοήθεια του φιλέ. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο -6 (4-10) για τους «πράσινους», οι οποίοι υπέπεσαν σε μαζεμένα λάθη, την ώρα που ο Παπαγγελόπουλος έκανε μεγάλη ζημιά με τα σερβίς του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους όπως αποδείκνυε το 5-12, αφού το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Το +7 (13-20) διατηρήθηκε για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τρίτου σετ, κάτι που έκαναν με 17-25, παίρνοντας εκ νέου του προβάδισμα με 1-2 στα σετ.

Όπως στο τρίτο σετ, έτσι και στο τέταρτο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, επιτρέποντας έτσι στους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν με 2-5, αναγκάζοντας έτσι τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο και με τον Ερνάντες το «τριφύλλι» ισοφάρισε σε 6-6, για να προσπεράσει στη συνέχεια με 7-6, έπειτα από μπλοκ του Κόβαρ στον Κουμεντάκη. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι κάλεσε τάιμ άουτ για να φρενάρει την ορμή των γηπεδούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 8-8, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός με τη δύναμη του κόσμου πήγε στο +2 (12-10).

Το «πράσινο» προβάδισμα αποδείχτηκε σύντομο, καθώς ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ένα άουτ χτύπημα του Ερνάντες, προσπερνώντας με 14-15. Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχίζονταν, με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά και πάλι (20-19) με τον Ερνάντες και 22-20, ύστερα από τρομερή άμυνα του Ζήση και καρφί του Κόβαρ.

Ο Ιταλοτσέχος από ωραίος έγινε μοιραίος όταν με άουτ διαμόρφωσε το 22-22, αλλά η είσοδος του Μπάση έφερε ένα ακόμα καλό σερβίς για τους γηπεδούχους και μία λανθασμένη επίθεση από τον Ολυμπιακό για το 24-22. Το πιο αμφίρροπο σετ απ’ όλα κατέληξε τελικά στον Παναθηναϊκό (25-23), ο οποίος ισοφάρισε και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Με άσσο του Φράγκου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-1 στο πέμπτο σετ, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (3-3). Η αλλαγή πλευρών βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή (8-7), αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για το υπόλοιπο του τάι μπρέικ. Μπλοκ του Γιάκομπσεν στον Ιντάλγκο έφερε το 9-7 και το τάιμ άουτ από τον Τζουλιάνι.

Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 11-11, αλλά Κόβαρ και Ερνάντες απάντησαν με μπλοκ και καρφί, αντίστοιχα για το 13-11. Οι «πράσινοι» τελείωσαν τη δουλειά και με 15-12, πήραν το τάι μπρέικ, τη νίκη με 3-2 σετ και σήκωσαν στο ΟΑΚΑ το τρόπαιο του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Τα σετ: 22-25, 25-17, 17-25, 25-23, 15-12.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.