ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έφτασε κοντά στη νίκη, τα χάλασε στο φινάλε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

Με ήττα έκλεισε τη φετινή Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Σε μια σεζόν που δεν θα θέλει να θυμάται το «τριφύλλι», έχασε από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς (83-81) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη με εννέα νίκες έπειτα και από την τιμωρία που δέχθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Έφτασε κοντά στη νίκη, τα χάλασε στο φινάλε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι

Με ήττα έκλεισε τη φετινή Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Σε μια σεζόν που δεν θα θέλει να θυμάται το «τριφύλλι», έχασε από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς (83-81) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη με εννέα νίκες έπειτα και από την τιμωρία που δέχθηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλά στο παιχνίδι. Στην επίθεση πήγαν σε συνεργασίες, στην άμυνα είχαν ενέργεια και έτσι με κλέψιμο και κάρφωμα του Ουίλιαμς προηγήθηκαν με 4-8 στο 3’, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Η Παρτίζαν επέστρεψε καλύτερη στο παρκέ μετά το τάιμ άουτ και έχοντας πρωταγωνιστή τον Λεσόρτ προσπέρασε με 11-10 στο 6’. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα συνεπείς στην επίθεση και αυτό τους βοήθησε να ανακτήσουν το προβάδισμα με 15-17 στο 7’, αφού ο Γκριγκόνις, που είχε περάσει στο ματς ήταν «ζεστός» με πέντε πόντους.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.445 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παίζοντας ελεύθερα και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της περιόδου εκμεταλλεύτηκε τα πέντε κλεψίματα και τα ισάριθμα λάθη της Παρτίζαν και έφτασε στο +8 (18-26), που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η διαφορά για τον Παναθηναϊκό έφτασε στο διψήφιο +10 (18-28 στο 11’), αφού και οι παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο πρόσφεραν στην συνολική καλή απόδοση του «τριφυλλιού». Η άμυνα της Παρτίζαν δυνάμωσε στη συνέχεια, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους «πράσινους» να πεισμώσουν να ανεβάσουν και εκείνοι την έντασή τους για να προσπεράσουν με +13 (20-33 στο 14’), αφού οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει τα 7 λάθη και οι φιλοξενούμενοι τα 6 κλεψίματα που έφερναν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το υπέρ του σκορ στο +18 (20-38 στο 16’), ύστερα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπέικον στον αιφνιδιασμό.

Τα πράγματα στη συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογα. Ο Παναθηναϊκός έκανε τρία συνεχόμενα λάθη, η Παρτίζαν βρήκε τον ηγέτη της στο πρόσωπο του εκτελεστή από τα 6,75 Κέβιν Πάντερ και μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό μάζεψε τη διαφορά από το -18 στο -8 (30-38 στο 17’), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη να πάρει τάιμ άουτ για να βάλει τέλος στο σερί (10-0) των Σέρβων.

Το «τριφύλλι» ξεκόλλησε από τους 38 πόντους, διαμορφώνοντας εκ νέου διψήφια διαφορά στο παιχνίδι (32-43 στο 18’), όμως η Παρτίζαν ήταν αυτή που έκλεισε καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο και με μπροστάρηδες τους Αβράμοβιτς και Πάντερ κατέβασε τη διαφορά στο -6 (39- 45).

Η Παρτίζαν μείωσε σε απόσταση αναπνοής στο 23’ (45-46), αφού ο Παναθηναϊκός σε περίπου τρία λεπτά, στην επανάληψη, είχε σκοράρει μόλις ένα πόντο με 1/2 βολές του Γκουντάιτις. Στο επιθετικό κόλλημα του Παναθηναϊκού, η λύση ήταν ο Μπέικον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε και πάλι «ανάσα» στους «πράσινους», οι οποίοι από την αρχή του αγώνα διατήρησαν το προβάδισμα (48-54 στο 25’), παρά τις προσπάθειες του Έξουμ στο τρίτο δεκάλεπτο να αλλάξει τα δεδομένα.

Μπέικον και Έξουμ σκόραραν εκατέρωθεν στην τρίτη περίοδο, έχοντας γίνει οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους με 14 και 15 πόντους αντίστοιχα και τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μικρό προβάδισμα (57-61) στο 28’. Το «τριφύλλι» στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκάλεπτου έτρεξε σερί 1-5 και κατάφερε να ολοκληρώσει την περίοδο όντας στο +8 (58-66).

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει και πάλι την καλή δημιουργία του πρώτου δεκάλεπτου. Το καλό πρώτο δίλεπτο των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μαντζούκα, που διαμόρφωσε το 60-71 στο 32’. Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στο τάιμ άουτ έπιασαν τόπο, αφού η Παρτίζαν έτρεξε σερί 7-0, μειώνοντας σε 67-71 στο 34’, για το νέο τάιμ άουτ στον αγώνα, αλλά αυτή τη φορά από τον Χρήστο Σερέλη.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε σκορ στις επόμενες επιθέσεις του και με τρίποντο του Έξουμ η Παρτιζάν πέρασε μπροστά (72-71), ενώ απέμεναν πέντε λεπτά για το τέλος του αγώνα. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, αφού Παναθηναϊκός και Παρτίζαν είχαν πάει το ματς στο… μία σου και μία μου.

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Πάντερ έστειλαν την Παρτίζαν στο +3 (80-77 στο 38’) και ο Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ 2:12 πριν το τέλος του αγώνα. Ο Πονίτκα πήγε δύο φορές στη γραμμή των βολών και με 4/4 έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (80-81), ενώ το χρονόμετρο έλεγε 1’:17’’ για το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είχε επίθεση για να μεγαλώσει τη διαφορά, ο Γκριγκόνις έκανε λάθος πάσα και ο Νάναλι στην άλλη άκρη του παρκέ ευστόχησε για τρεις χαρίζοντας τη νίκη στην Παρτίζαν με 83-81, αφού στη συνέχεια ο Μπέικον, στην προτελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού στο ματς αστόχησε σε κάρφωμα και αμέσως μετά ο Πονίτκα σε σουτ τριών πόντων, όντας μαρκαρισμένος.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 39-45, 58-66, 83-81.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): ΛεΝτέι 9 (4 ριμπάουντ), Αβράμοβιτς 14 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πάντερ 17 (4/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Σμάιλαγκιτς 4, Παπαπέτρου 3 (1), Έξουμ 18 (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νάναλι 5 (1), Λεσόρ 9 (3/5 δίποντα, 3/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος), Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς 2, Μάνταρ 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης 6, Ουόλτερς 3 (1/6 σουτ), Παπαγιάννης 4 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Ουίλιαμς 8 (2), Μπέικον 19 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη), Πονίτκα 12, Γκριγκόνις 10 (2), Μαντζούκας 6 (2), Γκουντάιτις 11 (5/6 δίποντα, 1/3 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.