ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο άνθρωπος που κρατάει το τριφύλλι στα δύσκολα! (vids)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού φέτος και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο άνθρωπος που κρατάει το τριφύλλι στα δύσκολα! (vids)

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος της προπερσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα «πράσινα» έδειξε ότι έχει την προσωπικότητα και την ικανότητα να ανταπεξέλθει στο τριφύλλι.

Από τα μέσα της περσινής σεζόν πήρε φανέλα βασικού, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και συντέλεσε τα μέγιστα έτσι ώστε το τριφύλλι να πάρει θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά φυσικά και στο να κατακτήσει το Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάϊο.

Ο Ιταλός κίπερ και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τα πράσινα. Στον εκπληκτικό πρώτο γύρο του τριφυλλιού δέχτηκε μόλις τέσσερα τέρματα, ενώ σε εννιά παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας. Ακόμα και στην κακή περίοδο του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει από ελάχιστο έως μηδαμινό μερίδιο ευθύνης στα γκολ που δέχτηκε.

Στα περισσότερα από τα ντέρμπι που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, ο Μπρινιόλι ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για τους πράσινους.

Πέρα από τις επεμβάσεις ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού συμμετέχει ενεργά και στο κομμάτι της ανάπτυξης. Από τα πόδια του Μπρινιόλι περνάει ουκ ολίγες φορές η μπάλα και τα ποσοστά επιτυχίας του στις πάσες αγγίζουν το απόλυτο(!). Με την μπάλα στα πόδια είναι πραγματικά αλάνθαστος, με τους συμπαίκτες του να του έχουν πλέον μεγάλη εμπιστοσύνη, πράγμα που αποδεικνύεται από το πόσο συχνά του την επιστρέφουν. Επιπρόσθετα, ακόμα και όταν πιέζεται από τους αντίπαλους επιθετικούς όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν πανικοβάλλεται, αλλά πάντα με καθαρό μυαλό δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του.

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως και οι συμπαίκτες του. Αυτό φυσικά είναι κατόρθωμα του ίδιου, ο οποίος σε κάθε ματς εμφανίζεται εξίσου σταθερός, ενώ γενικότερα βελτιώνει την απόδοσή του. Ο Μπρινιόλι δίνει συνεχώς κατευθυντήριες στους συμπαίκτες του, ώστε να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην πράσινη εστία. Σε αυτά όλα οφείλουμε να προσθέσουμε το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος στην μεγάλη του περιοχή. Σχεδόν σε όλες τις στημένες φάσεις, βγαίνει σωστά και τις «καθαρίζει». Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσο περισσότερο μένει στην μεγάλη περιοχή η μπάλα, τόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Απόδειξη όλων αυτών που προαναφέρθηκαν είναι η επίδοση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στις 60 εμφανίσεις του με τα πράσινα, ότι δηλαδή στις 37 κράτησε ανέπαφη την εστία του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.