ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Γιάκομπσεν στο P24: «Αγάπησα το σύλλογο και τον κόσμο του, γιατί αγαπήσανε εμένα και την οικογένειά μου»!

Ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Άξελ Γιάκομσεν, μίλησε στο Panathinaikos24.gr, έκανε τον απολογισμό της 5ετίας που φόρεσε την «πράσινη» φανέλα, ενώ επισήμανε πως ο σύλλογος κέρδισε ακόμα έναν οπαδό.

Γιάκομπσεν στο P24: «Αγάπησα το σύλλογο και τον κόσμο του, γιατί αγαπήσανε εμένα και την οικογένειά μου»!

Την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια χρονιά που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε. Οι «πράσινοι» παράλληλα, αποχαιρέτισαν τον Άξελ Γιάκομπσεν, έναν αθλητή που τίμησε και με το παραπάνω την παρουσία του στην ομάδα βόλεϊ των ανδρών για μια πενταετία.

Ο 38χρονος Αργεντινο-Δανός πασαδόρος με την «πράσινη» φανέλα κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας (2020, 2022) 3 Λιγκ Καπ (2020, 2022, 2023) και ένα Σούπερ Καπ (2023). Η παρουσία του δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, καθώς ο Γιάκομπσεν το διάστημα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό έκανε φίλους, αγάπησε το σύλλογο και την ομάδα και αγαπήθηκε από τους οπαδούς του.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρηση που σήμανε την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου για τον Παναθηναϊκό, βραβεύτηκε για την προσφορά του από τον εμβληματικό Σωτήρη Πανταλέοντα και γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 5 χιλιάδες φίλους των «πρασίνων» που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Μαζί του ήταν η σύζυγός του αλλά και η μικρή του κόρη, την οποία και δεν άφησε από τα μάτια του ούτε δευτερόλεπτο, κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου και των πανηγυρισμών.

Αμέσως μετά τη λήξη όλου του τελετουργικού, ο 38χρονος πασαδόρος και αρχηγός της ομάδας βόλεϊ ανδρών, μίλησε στο Panathinaikos24.gr, έκανε τον απολογισμό της «πράσινης» δικής του πενταετίας, επισήμανε πως αγάπησε πάρα πολύ το σύλλογο και ευχήθηκε εφόσον ολοκληρώσει την καριέρα του να επιστρέψει στο «τριφύλλι» από οποιοδήποτε πόστο, ώστε να βοηθήσει την περαιτέρω γιγάντωσή του.

Αναλυτικά όσα είπε Άξελ Γιάκομπσεν στο Panathinaikos24.gr

Αξελ, έχουν περάσει λίγα λεπτά από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σου πορείας στον Παναθηναϊκό, ποια τα συναισθήματά σου;

«Όταν ήρθα στην ομάδα αν μου έλεγες πως θα συμβούν όλα αυτά, δεν θα τα περίμενα. Το να είμαι σε αυτή την ομάδα τόσο καιρό ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο για εμένα και την οικογένειά μου. Έκανα φίλους, με αγάπησε ο κόσμος και εμένα και την οικογένειά μου.

Αυτό το χρονικό διάστημα που έμεινα στον Παναθηναϊκό ήταν το καλύτερο της καριέρας μου και δεν θα το ξεχάσω όσο ζω. Όπως επίσης δεν θα ξεχάσω και όλο τον κόσμο που μας πρόσφερε μια τεράστια αγκαλιά.

Επίσης κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ήταν να γίνω αρχηγός της ομάδας. Το να γίνω αρχηγός, να παίξω στο ΟΑΚΑ, να έχω τόσο θερμή υποστήριξη από τους οπαδούς, να διεκδικήσω το Challenge Cup. Σίγουρα είναι το τέλος μιας πολύ όμορφης ιστορίας και είμαι υπερήφανος για όσα καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το διάστημα.

Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον και σίγουρα θα τον παρακολουθώ από μακριά. Μπορεί να αποχωρώ σαν αθλητής του, αλλά θα παραμείνω οπαδός του».

Για την χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και μεγάλους στόχους, αλλά δεν είχε ανάλογα αποτελέσματα:

«Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αν δείτε και μεγάλα κλαμπ σε άλλα αθλήματα επενδύουν σε πολλά, αλλά ενδεχομένως το φινάλε να μην είναι αυτό που όλοι επιθυμούν. Στον Παναθηναϊκό βάλαμε στόχο, ανεβάσαμε εμείς οι αθλητές το επίπεδό δυσκολίας, αλλά η ζωή πολλές φορές δεν μας ανταμείβει. Όπως και να έχει είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε τουλάχιστον αυτόν τον τίτλο. Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν. Θέλαμε να κερδίσουμε περισσότερα, αλλά δεν μπορέσαμε. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά συγγνώμη στον κόσμο που δεν τα καταφέραμε. Τουλάχιστον στο τελος κερδίσαμε αυτά τα δύο κύπελλα (Σούπερ Καπ, Λιγκ Καπ)  που μας έδωσαν μικρή χαρά και ικανοποίηση».

Για την πορεία του και αν στο μέλλον επιστρέψει στον Παναθηναϊκό:

«Σαν αθλητής όχι. Είμαι 38 ετών και έχω λίγα χρόνια ακόμα μπροστά μου που θα είμαι ενεργός αθλητής στο βόλεϊ. Εφόσον ολοκληρώσω την καριέρα μου όλα είναι πιθανά. Έχω κάνει φίλους μέσα στην ομάδα και θα ήθελα στο μέλλον να μπορώ να είμαι δίπλα της και να την βοηθήσω ώστε να συνεχίσει τη γιγάντωσή της. Ελπίζω οι φίλοι μου εδώ να με θέλουν ακόμα (γέλια)».

Για τον κόσμο της ομάδας και το μήνυμά του: «Εύχομαι τα καλύτερα για αυτούς τους τρελούς τύπους που μας ακολουθούσαν παντού. Είναι η «καρδιά» της ομάδας, όπως ξέρετε τη βοήθησαν να επιβιώσει όταν πέρασε δύσκολες στιγμές και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δίπλα της. 

Θυμάμαι τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του πριν 5 χρόνια και πόσα καταφέραμε να πετύχουμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Μακάρι τα επόμενα χρόνια αυτό το κλαμπ, να συνεχίσει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, να φτάσει πάρα πολύ ψηλά στις επιτυχίες της και εγώ όπως προανέφερα, να την παρακολουθώ σαν ένθερμος οπαδός.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ