ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Καθάρισε» την ΑΕΚ και έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ της ΑΕΚ εκτός έδρας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Volley League Γυναικών.

«Καθάρισε» την ΑΕΚ και έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς!

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, τις Μέντιτς και Κρος κεντρικές, τις Γκρότες και Ανάε ακραίες, την Ανθούλη διαγώνια και την Ρόγκα σε θέση λίμπερο.

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν πολύ καλά στο πρώτο σετ, όπου και προηγήθηκαν με 1-6, αναγκάζοντας έτσι τον Γιουνούς Οτσάλ να καλέσει άμεσα το πρώτο τάιμ άουτ. Η «Ένωση» μάζεψε τη διαφορά (6-9) αφού βρήκε πόντους με την Σίλβα, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός, που είχε σε καλή ημέρα την Ανθούλη έφτασε στο double score (7-14), με αποτέλεσμα ο τεχνικός της ΑΕΚ να πάρει και δεύτερο τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά, αλλά μπαίνοντας στην τελική την αύξησε σε 10-20 και λίγο αργότερα με 11-25, έκανε το 0-1 στα σετ.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα
Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα 71 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε μικρή διαφορά δύο πόντων, αλλά το μπλοκ της ΑΕΚ λειτούργησε αρκετά καλά και με την Καλαντάτζε οι γηπεδούχες προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 9-7. Το μπλοκ της «Ένωσης» ήταν αυτό που έφερνε μπελάδες για το «τριφύλλι», το οποίο έμεινε πίσω στο σκορ με 15-10 και έτσι ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Η διακοπή και οι εκτεταμένες αλλαγές του τεχνικού του Παναθηναϊκού έδωσαν κάποιους πόντους στις φιλοξενούμενες με το 19-10 να γίνεται 19-13, αλλά η ΑΕΚ διαμορφώνοντας το 25-14 «καθάρισε» το σε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η αρχή του τρίτου σετ, ήταν ίδια με αυτή του πρώτου και ο Παναθηναϊκός κυριαρχώντας στο παρκέ προηγήθηκε με 1-5, με αποτέλεσμα ο Γιουνούς Οτσάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και έτσι μεγάλωσαν το προβάδισμα (6-14), που έφερε και νέο τάιμ άουτ από την πλευρά της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχες δεν είχαν απάντηση απέναντι στο «πράσινο» μπλοκ που φάνταζε απροσπέλαστο. Έτσι αφού ο Παναθηναϊκός έκανε το 7-20, στη συνέχεια «έγραψε» το 15-25 και πήρε ξανά προβάδισμα με 1-2 σετ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φούρια και στο τέταρτο σετ, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 6-9. Οι «πράσινες» ήταν σταθερές στην υποδοχή, είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και όντας ταυτόχρονα αποτελεσματικές προηγήθηκαν με 11-15. Ο Γιουνούς Οτσάλ κάλεσε τάιμ άουτ για να βγάλει εκτός ρυθμού τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά τα «φίνα κορίτσια» κράτησαν το προβάδισμα μπαίνοντας στην τελική ευθεία του σετ όντας στο +4 (16-20). Η ΑΕΚ αντέδρασε και πάλι με όπλο της το μπλοκ, μειώνοντας σε 19-20, αλλά οι παίκτριες του Παναθηναϊκού είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία, μηδένισαν τα λάθη τους και με 20-25 πήραν το τέταρτο σετ και τη νίκη με 1-3.

Τα σετ: 1-3 (11-25, 25-14, 15-25, 20-25)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.