ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Αταμάν έχει προσωπικότητα ικανή για να αλλάξει το επίπεδο

Ο Εργκίν Αταμάν θα είναι ο επόμενος «master chief» του ΟΑΚΑ και φέρνει μαζί του τίτλους, αύρα και προσωπικότητα, ικανή για να αλλάξει προς τα πάνω το επίπεδο. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Αταμάν έχει προσωπικότητα ικανή για να αλλάξει το επίπεδο

Ο πολύπειρος τεχνικός είναι οριστικά από το βράδυ της Παρασκευής (21/4) ο  επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ξεκινάμε από τα προφανή. Είναι ο Εργκίν Αταμάν ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία; Απαντήστε με «ναι» σκέτο ή με ένα «ναι, είναι», για έμφαση.

Είναι ο Τούρκος τεχνικός ικανός να αλλάξει το επίπεδο του καταθλιπτικού την τελευταία τριετία Παναθηναϊκού και να επαναφέρει με την αύρα του όλα όσα ανέδειξαν το κλαμπ ως το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στη «Γηραιά ήπειρο». Προφανώς είναι και δε χωρά συζήτηση.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.782 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αταμάν και όλα όσα πρεσβεύει στο άθλημα είναι αρκετά για να αλλάξουν επίπεδο το «τριφύλλι». Έχει στόχους, πλάνο, «φρέσκες» ιδέες για το μπάσκετ, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, και μια πρόκληση μπροστά του.

Όλα αυτά, από μόνα τους, μπορούν να συνθέσουν τη βάση για κάτι πολύ καλό πλην όμως, δεν αρκούν. Χρειάζονται χρήματα και πλάνο για το πως θα αξιοποιηθούν. καθώς και φέτος έγινε μια σοβαρή επένδυση χωρίς τις απαιτούμενες βάσεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η διοίκηση της ομάδας έχουν αποφασίσει να κάνουν δυναμικό… come το φετινό καλοκαίρι και αν όλα όσα ακούγονται έχουν στοιχειώδη βάση, τότε ο κόσμος θα χαίρεται μ’ αυτό που θα βλέπει τη νέα σεζόν στο «ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ» κλειστό του ΟΑΚΑ ή όπως αυτό θα ονομαστεί.

Ο Αταμάν που ουδέποτε έκρυψε το σεβασμό του για τον Παναθηναϊκό και ειδικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει το ειδικό βάρος να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο να επαναφέρει τον «Εξάστερο» στην κορυφή.

Η φιγούρα του ίσως ξενίζει και οι αντιδράσεις του στον πάγκο συχνά προκαλούν (θυμηθείτε τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στο τουρνουά Ακρόπολις), αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει ο καταλληλότερος στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή για να το πετύχει.

Επίσης, ο Τούρκος προπονητής και όσα θα φέρει στον Παναθηναϊκό μπορεί να κουμαντάρει παίκτες όπως ο Ντουέιν Μπέικον. Το έκανε με τον Λάρκιν στην Αναντολού Εφές και μάλιστα πολύ επιτυχημένα. Γιατί να μην μπορεί να το επαναλάβει στον Παναθηναϊκό; Είναι δεδομένο πάντως πως παρά τη δυσκοίλια τριετία για τον Παναθηναϊκό, το brand name του παραμένει ισχυρότατο.

Παράλληλα, ο Αταμάν είναι «μανούλα» στην εξωαγωνιστική διαχείριση και αν του πειράξεις το δημιούργημά του, μπορεί με την έκρηξή του, να βγει μπροστά και να προστατεύσει όλα όσα εκείνος με κόπο και ιδρώτα δόμησε.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.