ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε, δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά επικράτησε με 85-76 του Κολοσσού Ρόδου και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ της Basket League.

Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

Το ματς

Οι «πράσινοι» επιτέθηκαν κοντά στο καλάθι στις πρώτες τους προσπάθειες στον αγώνα και προηγήθηκαν με 8-4 στο 3’. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση τους σταδιακά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και αφού προηγήθηκαν με 13-6 στο 5’, πήραν για πρώτη φορά διαφορά 10 πόντων (18-8 στο 6’), αναγκάζοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Κολοσσός μάζεψε τη διαφορά (22-16 στο 8’) αφού εκμεταλλεύτηκε ένα καλό μομέντουμ όπου βρήκε πόντους κυρίως με τον Κόφεϊ. Στην τελική ευθεία της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν άστοχες με το 24-18 να τις συνοδεύει στους πάγκους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άστοχος και με λάθη τη δεύτερη περίοδο. Έτσι ο Κολοσσός έφτασε στο -4 (28-24 στο 13’), αφού οι Μποχωρίδης, Ουίλιαμς και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δεν είχαν προσφέρει αυτά που θα περίμενε από αυτούς ο Χρήστος Σερέλης. Το +4 για το «τριφύλλι» διατηρήθηκε μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (32-28), αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει σε καμία περίπτωση να βρουν ρυθμό ή έστω ένα καλό μομέντουμ. Δύο καλές άμυνες από τον κορυφαίο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Παπαγιάννη, έδωσαν εύκολους πόντους στην άλλη άκρη του παρκέ για τους γηπεδούχους, που με τον Ουίλιαμς να είναι θετικός επιθετικά και τον Μπέικον δημιουργικά, προηγήθηκαν 40-32, ενώ απέμεναν 2’33’’ για το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του έκλεισε το ημίχρονο όντας στο +9 (45-36), σε ένα πρώτο μέρος όπου η αναλογία των 9 ασίστ και 6 λαθών δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτική για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 46.361 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παπαγιάννης ήταν σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (52-38, 22′). Ο Κολοσσός έδειξε σημάδια αντίδρασης και χάρη σε Κόφι και Ιορδάνου μείωσε (57-47, 25′). Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις και με Λι-Ουίλιαμς να σκοράρουν η διαφορά ανέβηκε ξανά (63-49, 27′). Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον έλεγχο ως το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Κατσίβελη να μειώνει στο τέλος του δεκαλέπτου σε 68-55.

Ο Κολοσσός είχε υπομονή στο παιχνίδι του και χάρη σε Σμιθ και Κόφι κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά σοτ ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (72-64, 34′). Το τρίποντο του Γιανγκ ροκάνισε ακόμα περισσότερο τη διαφορά για τους Ροδίτες (72-67, 35′). Ο Μπέικον φώναξε παρών σε κρίσιμο σημείο και έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό με τρίποντο (75-67, 37′). Ο Μπέικον συνέχισε να σκοράρει και «κλείδωσε» το ματς για την ομάδα του (80-67, 38′), με το «τριφύλλι» να κρατάει τον έλεγχο ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 45-36, 68-55, 85-76.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.