ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η Πανάθα αρρωσταίνει τον κόσμο της: Διπλό στο θρίλερ των… τριών ημιχρόνων στην Τούμπα και δική του η κορυφή!

Ο Μπερνάρ ζωγράφισε, ο Ιωαννίδης ντύθηκε... Ολισαντέμπε με το πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τούμπα με 2-1, παίζοντας έως το 106'. Υπέροχη εμφάνιση για μία ώρα, πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα, αλλά ο Ιωαννίδης ήρθε για να τον λυτρώσει με κερδισμένο πέναλτι και εύστοχη εκτέλεση.

Η Πανάθα αρρωσταίνει τον κόσμο της: Διπλό στο θρίλερ των... τριών ημιχρόνων στην Τούμπα και δική του η κορυφή!

Ο Μπερνάρ ζωγράφισε, ο Ιωαννίδης ντύθηκε… Ολισαντέμπε με το πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τούμπα με 2-1, παίζοντας έως το 106′. Υπέροχη εμφάνιση για μία ώρα, πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα, αλλά ο Ιωαννίδης ήρθε για να τον λυτρώσει με κερδισμένο πέναλτι και εύστοχη εκτέλεση.

Το ματς

Με το γνωστό 4-4-3 ο Παναθηναϊκός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάσσει το «τριφύλλι» με Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να αιφνιδιάσει, αλλά την πρώτη τελική την δημιούργησε ο ΠΑΟΚ με τον Ζίφκοβιτς στο 3΄να μην προλαβαίνει να πλασάρει μετά την εξαιρετική πάσα του Κωνσταντέλια. Στο 6΄ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Κάργα πέρασε ψηλά άουτ.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.427 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σκηνικό στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε τον ΠΑΟΚ με την μπάλα στα πόδια και το «τριφύλλι» να προσπαθεί στο χώρο να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη. Από σέντρα του Σοάρες, και λάθος διώξιμο του Πέρεθ, ο ΠΑΟΚ απείλησε με κόρνερ χωρίς κίνδυνο για τον Μπρινιόλι.

Στο 11΄ ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπερνάρ έβγαλε έξοχα τον Σπόραρ τετ α τετ, με τον Σλοβένο να χάνει την ευκαιρία να πλασάρει εύστοχα τον Κοτάρσκι. Στο 14΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου, με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει σε κόρνερ το γυρισμό του Ζίφκοβιτς.

Στο 20ο λεπτό, ο Τάισον πήρε τη μπάλα από το λάθος του Πέρεθ, έκανε μέτρα, αλλά σούταρε αδύναμα με τον Μπρινιόλι να μαζεύει εύκολα. Στο 23΄ οι «πράσινοι» απείλησαν με τον Σπόραρ να σουτάρει πάνω σε αμυντικό, με το κόρνερ να περνάει ανεκμετάλλευτο.

Στο 29΄ ο Σάντσες έχασε τον Κωνσταντέλια στην πλάτη του, αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά βγήκε και παραχώρησε πλάγιο προτού δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του. Στο 36’ ο Τάισον έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (38’) ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε, όταν ο  Μάγκνουσον έκανε υπέροχη μπαλιά, ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, ο Σπόραρ έστρωσε και ο Μπερνάρ με υπέροχο σουτ έκανε το 0-1!

Στο 43΄ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Αουγκούστο έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακριά, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα και το «τριφύλλι» να έχει το προβάδισμα.

Με την έναρξη της επανάληψης, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 48΄ και πάλι με τον Σπόραρ που αστόχησε γι΄ ακόμα μια φορά, αστοχώντας πάνω στον Κοτάρσκι, μετά την εξαιρετική πάσα του Παλάσιος.

Στο 54΄ ο ΠΑΟΚ που πίεζε βρήκε φάση με τον Ολιβέϊρα, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε σπουδαία επέμβαση. Στο 56΄ ο Τάισον σούταρε η μπάλα χτύπησε σε συμπαίκτη και έφυγε άουτ. Στο 61΄ ο Μαντσίνι έβγαλε εξαιρετική πάσα, ο Σπόραρ δεν πρόλαβε να πλασάρει με την μπάλα να φεύγει αουτ.

Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ που ήταν σταθερά μπροστά, βρήκε φάση από την αριστερή πλευρά, με τον Ζίφκοβιτς να εκτελεί ψηλά άουτ. Στο 70΄ ο Τάισον βρήκε κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ από την εστία του Μπρινιόλι.

Από το 70΄ και μετά ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να φτάσουμε στο 78΄ για να βρει φάση, η οποία πέρασε χωρίς κίνδυνο για τα καρέ του Μπρινιόλι.

Στο 85′ είχαμε την ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ σε 1-1, όταν η ψηλοκρεμαστή πάσα στην περιοχή προς τον Τόμας, ο Σένκεφελντ δεν μπόρεσε να απομακρύνει μακριά και ο Αουγκούστο με οπτικό πεδίο πλάσαρε εύστοχα.

Στο 90΄ ο Ιωαννίδης έπεσε στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το ματς, αλλά έπειτα από έλεγχο στο VAR καταλόγισε πέναλτι για πάτημα στον φορ του «τριφυλλιού». Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος στο 90+1΄, πλασάροντας εύστοχα τον Κοτάρσκι για το 1-2.

Στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ παρέμενε μπροστά για την ισοφάριση, η άμυνα των «πρασίνων» κρατούσε σθεναρά, με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει όσες φάσεις πήγαν προς εκείνος. Στις τελευταίες στιγμές υπήρξαν αρκετά κερδισμένα κόρνερ για τους γηπεδούχους, κανένα δεν το αξιοποίησαν και το τελικό αποτέλεσμα βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί), Ίνγκασον, Κάργας, Ντάντας (68’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (81’ Κλαϊνχάισλερ), Μπερνάρ (82’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.