ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οιωνός τίτλου για μία Πανάθα από ατσάλι!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το ντέρμπι της χρονιάς στην Τούμπα, την κατάθεση ψυχής των πράσινων και το σημαδιακό διπλό που μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για το πρωτάθλημα.

Οιωνός τίτλου για μία Πανάθα από ατσάλι!

Κυρίες και κύριοι, ένα είναι σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πολύ σκληρός για να τον πεθάνουν. Τελεία. Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι, όσο κι αν τους ενοχλεί, δεν λυγίζει. Και δεν πέφτει. Με τίποτα…

Απ’ την κορυφή. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μέχρι σήμερα και με τον ατσάλινο χαρακτήρα που του έχει προσδώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει ικανός να παραμείνει μέχρι το φινάλε. Χωρίς δεκανίκια.

Δίχως ίχνος εύνοιας και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Με το ποδόσφαιρό του και με το… σπάθι του. Αυτή είναι η αλήθεια. Αρέσει δεν αρέσει σε εχθρούς και «φίλους». Όπως αλήθεια είναι ότι ήταν τεράστιο το διακύβευμα του συγκεκριμένου αγώνα και κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οιωνός τίτλου.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ιστορικά, άλλωστε, οι νίκες στην Τούμπα όταν το τριφύλλι διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή έχουν τα κλειδιά του παραδείσου. Μία ματιά στο παρελθόν, αρκεί.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε σαν λιοντάρι και μπράβο του. Κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θέλει να του χαριστεί κάτι. Δεν χρειάζεται και δεν θέλει τίποτα. Από κανέναν. Λογικά το ίδιο θα πράξει ο ΠΑΟΚ και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι πρέπει να γίνεται. Σε όλα τα ματς. Απ’ όλες τις ομάδες. Μπας και αλλάξει κάτι επιτέλους στο Ελλαδιστάν. Λέμε τώρα.

Αλήθεια είναι επίσης ότι τέτοιες ματσάρες δεν τις συναντάμε και τόσο συχνά στο δύσμοιρο και βάναυσα κακοποιημένο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους για την ισοφάριση, τουναντίον λύσσαξαν για αυτήν, πλην όμως η κορυφαία ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, αυτή του Παναθηναϊκού, στάθηκε για μία ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Ασχέτως εάν πέρασε δύσκολες στιγμές και το άγχος και η πίεση είχαν κυριεύσει τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στο τέλος της βραδιάς απέδειξαν ότι διαθέτουν τον απαιτούμενο χαρακτήρα για να παραμείνουν πρώτοι και για να κόψουν αυτοί το νήμα στο τέλος της διαδρομής. Από πλευράς ποδοσφαιριστών άπαντες έκαναν κατάθεση ψυχής.

Η ποιότητα του παιχταρά Μπερνάρ έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, η σταθερότητα των Μπρινιόλι, Σένκεφελντ και Μάγκνουσον αποτέλεσε το κλειδί στην καρδιά των μετόπισθεν, με τον Ισλανδό στόπερ να αξιοποιεί δεόντως την ικανότητα του Χουάνκαρ να πλαγιοκοπεί παίρνοντας πλάτος στην αριστερή πλευρά από τις μεγάλες μπαλιές ακριβείας του συμπαίκτη του. Ο Κουρμπέλης ήταν εξαιρετικός στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Ιωαννίδης εξελίσσεται σε «x-factor» των καθυστερήσεων, επιπέδου Μανωλάκη Ολισαντέμπε.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.