ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Και πρωτάθλημα μέσα στο «Ναό»!

Ο Βόλος πρασίνισε ξανά, ο Ιωαννίδης και ο Σπόραρ σκόραραν ξανά, ο Παναθηναϊκός έκανε... παρέλαση με 2-0 στο Πανθεσσαλικό παρουσία 10.000 και βάλε οπαδών του που χόρευαν στη βροχή και την Κυριακή περιμένει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για νίκη που θα σημαίνει πρωτάθλημα.

Και πρωτάθλημα μέσα στο «Ναό»!

Ο Βόλος πρασίνισε ξανά, ο Ιωαννίδης και ο Σπόραρ σκόραραν ξανά, ο Παναθηναϊκός έκανε… παρέλαση με 2-0 στο Πανθεσσαλικό παρουσία 10.000 και βάλε οπαδών του που χόρευαν στη βροχή και την Κυριακή περιμένει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για νίκη που θα σημαίνει πρωτάθλημα.

Με 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο. Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε το «τριφύλλι» με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα οι Χουάνκαρ, Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρα. Μπροστά τους στα χαφ οι Πέρεθ και Τσέριν. Τριάδα οι Παλάσιος, Βέρμπιτς και Μαντσίνι και μπροστά μοναδικός προωθημένος ο Ιωαννίδης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός αναζήτησε από τα πρώτα λεπτά το γκολ και στο 4ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Κώτσιρα που σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ. Στο 8ο λεπτό, ο Μάγκνουσον εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κότνικ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 12ο λεπτό, η συνεργασία Βέρμπιτς και Παλάσιος έφερε ακόμα ένα κόρνερ για το «τριφύλλι», ωστόσο οι «πράσινοι» δεν το αξιοποίησαν. Στο 16ο λεπτό ο Παλάσιος έφυγε έξοχα από τη δεξιά πλευρά γύρισε στον Βέρμπιτς, ο Σλοβένος εξτρέμ έπιασε ένα καλό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, είχε κίνηση και αρκετή όρεξη, με τον γηπεδούχο Βόλο σε θέση άμυνας να ψάχνει με τη σειρά του, ένα κενό στην «πράσινη» άμυνα για να φύγει στην κόντρα.

Στο 24΄ ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Παλάσιος, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ έπειτα από ενέργεια και πάσα του Βέρμπιτς. Τρία λεπτά αργότερα (27΄) ο Ιωαννίδης βρήκε χώρο αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Κότνικ.

Στο 34΄, ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Ιωαννίδη που δεν βρήκε χώρο να ελιχθεί και πλάσαρε πάνω στα σώματα και σε δεύτερο χρόνο με τον Βέρμπιτς, που βρήκε «αέρα» σε ένα περίτεχνο που πήγε να κάνει φάτσα με το τέρμα αντί να προτιμήσει να πλασάρει.

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του στην άμυνα του Βόλου και στο 41ο λεπτό, θα μπορούσε να βρει γκολ, με τον Παλάσιος να γυρίζει τη μπάλα και την άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά συν τις καθυστερήσεις δεν άλλαξε το παραμικρό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα στο απόλυτο μηδέν.

Ότι δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, το πέτυχε στο 15ο δευτερόλεπτο της επανάληψης με «δράστη» τον συνήθη ύποπτο Ιωαννίδη, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Κώτσιρα, η μπάλα έφτασε στον Πέρεθ που έβγαλε στα δεξιά τον Μαντσίνι και εκείνον έδωσε την ασίστ για τον Έλληνα φορ, σκοράροντας ακόμα ένα σημαντικό τέρμα για την ομάδα του.

Απαλλαγμένος από το άγχος του γκολ, ο Παναθηναϊκός απέκτησε άλλο αέρα, απειλώντας σε ακόμα δύο περιπτώσεις ανεπιτυχώς την εστία του Κότνικ. Στο 65ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός απλοποίησε τη ζωή του, βάζοντας γερές βάσεις νίκης μέσα στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, με τον Μαντσίνι να βγάζει ακόμα μια ασίστ και τον Σπόραρ να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά «ψαράκι».

Από το 0-2 και μετά, οι «πράσινοι» έχασαν 2,3 περιπτώσεις να βρουν και τρίτο τέρμα, με τον Γιοβάνοβιτς να προχωρά και σε rotation, ενόψει και του κυριακάτικου τελικού κόντρα στην ΑΕΚ, δίνοντας ανάσες σε σημαντικές του μονάδες.

Ο Βόλος με τον ρυθμό να έχει πέσει, βγήκε μπροστά με αξιώσεις και να απειλήσει, ωστόσο σε όσα κόρνερ και να κέρδισε δεν κατάφερε κάτι το αξιοσημείωτο. Στα τελευταία λεπτά συν τις καθυστερήσεις, το «τριφύλλι» έκανε διαχείριση με τη μπάλα να γυρνάνε από τα πόδια όλων των παικτών μέχρι το φινάλε που διατηρεί τον Παναθηναϊκό πρώτο στη βαθμολογία, περιμένοντας γκέλα της ΑΕΚ που τίθεται αντιμέτωπη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46’ Μπαριέντος), Μεταξάς (82’ Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67’ Σι), Τσιρίνος (67’ Πιρές), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Ρουμπέν, Τσέριν (68’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (60’ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (69’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...