ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Βάζουμε τις βάσεις για να είμαστε ακόμα καλύτεροι τα επόμενα χρόνια»

Όλα όσα ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Βόλο.

Γιοβάνοβιτς: «Βάζουμε τις βάσεις για να είμαστε ακόμα καλύτεροι τα επόμενα χρόνια»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για το πως βίωσε όλη αυτή τη διαδικασία του πρωταθλήματος από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Βόλο όπου ο Παναθηναϊκός έσπασε τότε ένα ρεκόρ: «Υποφέροντας. Όχι μόνο, αλλά γενικά όλοι υποφέρουμε σαν ομάδα. Είναι βέβαια φυσιολογικό όταν είσαι στην πρώτη θέση. Ξέρουμε ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η πίεση μεγαλώνει. Το ματς με τον Βόλο τότε ήταν πολύ σημαντικό γιατί αν το κερδίζαμε θα κάναμε ένα σημαντικό ρεκόρ και δεύτερον είχαμε φέρει πάλι 15.000 – 16.000 κόσμο. Είναι σημαντικό όταν έρχονται να γυρίζουν στα σπίτια τους χαρούμενοι. Ο Βόλος είναι μια φιλόξενη πόλη και δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα. Η πίεση είναι πραγματικά τεράστια. Από την αρχή μέχρι τώρα και όσο πλησιάζει το τέλος αυξάνεται. Είναι κάτι όμως που είναι λογικό για τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να αντέξουμε πάνω σε αυτό. Όλη αυτή η διαδικασία των πλέι οφ είναι επίπονη γι΄ όλες τις ομάδες καθώς σε δύο εβδομάδες θα παίξουμε 5 παιχνίδια που θα είναι ντέρμπι. Με πίεση, αλλά και με χαρά όταν καταφέρνουμε να πάρουμε νίκες. Από αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έχουμε συνηθίσει λίγο σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν παύει να είναι δύσκολο».

Για το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία του rotation: «Πριν από τρεις μέρες είχαμε ένα παιχνίδι μεγάλο σε διάρκεια, αλλά και σε ένταση αναφορικά με τη σημασία του παιχνιδιού. Είχαμε και κάποια μικροπροβλήματα όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια μπροστά και ήταν φυσιολογικό να μην βγάλουμε όλη αυτή τη διαδικασία με την ίδια ομάδα και τους ίδιους παίκτες. Είναι και κάποιοι παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους. Δεν είναι εύκολο όταν πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές. Βέβαια σήμερα δεν κάναμε πολλές αλλαγές, καθώς για παράδειγμα ο Κώτσιρας μέχρι πρότινος ήταν βασικός παίκτης, όπως και ο Σάρλια. Ο Μαντσίνι είναι παίκτης που παίζεις, ο Ιωαννίδης με τον Σπόραρ είναι παίκτες που εναλλάσσονται στην επίθεση. To μόνο ουσιαστικά ήταν η είσοδος του Βέρμπιτς, που δεν είχε τόσο μεγάλο χρόνο πριν. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήμασταν λίγο αγχωμένοι, αλλά είναι φυσιολογικό. Δεν έχουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες με την ομάδα του Βόλου. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα και μπορεί να αμυνθεί καλά και οργανωμένα, ενώ μπορεί να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις. Έχει να κάνει δηλαδή και με τον αντίπαλο, που είναι δύσκολος γι΄ όλες τις ομάδες. Η ευτυχία για μας ήταν ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ στην αρχή του β΄ μέρους. Μετά διαχειριστήκαμε καλά το αποτέλεσμα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 84.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί τόσα λίγα γκολ φέτος: «Είμαστε μία ομάδα κόμπακτ. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είμαστε μια εργατική ομάδα. Είμαστε πειθαρχημένη ομάδα και έχουμε παίκτες που θυσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι από τους προνομιούχους προπονητές γιατί έχω παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτή η αφοσίωση των παικτών στο αγωνιστικό πλάνο είναι πολύ σημαντική. Εχουν τη διάθεση να τρέξουν και να καλύψουν τους συμπαίκτες του. Μας δίνει την ικανότητα όλο αυτό να ελέγξουμε το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνέψει την εστία μας. Εξάλλου αυτή η ομάδα είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα σε αυτόν τον χρόνο έκανε αυτά τα πράγματα που χρειαζόταν για να έχει το πρόσωπο που χρειάζεται καθώς είναι μια μεγάλη ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δυνατό απ΄ ότι σήμερα. Σε αυτή τη φάση που είμαστε σήμερα είναι ουσιαστικά οι βάσεις για να χτίσεις κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι το πιο σωστό που μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή την περίοδο των δύο ετών. Επρεπε να κατανοήσουν το μέγεθος της ομάδας, το μέγεθος του στόχου που έχουμε και την πίεση. Είναι μια βάση, που μπορεί μελλοντικά να πατήσεις πάνω σε αυτά και να γίνεις καλύτερος».

Για το αν το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι ότι κατάφερε να περάσει την νοοτροπία που αρμόζει στην ομάδα: «Το μεγαλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει είναι ότι φέραμε όλο αυτόν τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που ήταν λίγο στο λήθαργο τα τελευταία χρόνια, να είναι ξανά μαζί μας. Μόνο και μόνο που είναι δίπλα μας με αυτή την πίστη και την θέληση να μας βοηθήσει είναι σημαντικό. Αυτά τα πράγματα βοηθούν τους παίκτες μου να καταλάβουν τι είναι ο Παναθηναϊκός. Περάσαμε και εποχές, όπως στον κόβιντ, όπου τα γήπεδα ήταν άδεια και οι παίκτες δεν μπορούσαν να καταλάβουν το μέγεθος του συλλόγου. Όπως και οι συνάδελφοι μου. Άρα το γήπεδο, ο κόσμος, ο παλμός, το ότι μας σπρώχνουν  προς τον στόχο είναι το βασικό μάθημα για εμάς. Και για μένα και για τους παίκτες. Αυτές είναι οι πραγματικές συνθήκες ζωής στον Παναθηναϊκό και όχι αυτές που υπήρχαν. Είναι κάτι για το οποίο χαίρομαι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...