ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η «διπρόσωπη» εμφάνιση και ο Μπέικον

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού στη Ρόδο, αλλά και για το νέο πειθαρχικό παράπτωμα του Ντουέιν Μπέικον.

Η «διπρόσωπη» εμφάνιση και ο Μπέικον

Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν τη δουλειά στη Ρόδο, αφού συνέτριψε (89-47) και «σκούπισε» τον Κολοσσό για να περάσει με άνεση στα ημιτελικά των playoffs της Basket League. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι εμφανίστηκε… διπρόσωπος σε ένα ακόμα φετινό ματς.

Στα πρώτα 16-17 λεπτά είχαν αρχίσει να μας ζώνουν όλους τα φίδια βλέποντας την εικόνα των παικτών του «τριφυλλιού», που δεν μπορούσαν να αλλάξουν… πάσα (10 λάθη έκαναν), αλλά και να βρουν στόχο ακόμα και σε φαινομενικά εύκολα καλάθια κάνοντας ακόμα και airball σε αμαρκάριστα σουτ. Κι όλα αυτά ενώ έλειπε ο βασικός playmaker (Λι), όπως και ο πρώτος σκόρερ (Μπέικον) της ομάδας.

Από το τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου ωστόσο πάτησαν το γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Έτρεξαν σερί 22-0 (!) και το επιμέρους σκορ στο 2ο, στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο ήταν συνολικά 76-26 (!) υπέρ των «πράσινων». Φυσικά τα πάντα ξεκίνησαν από τη διάθεση και την ενέργεια που έβγαλαν στην άμυνα. Κάτι για το οποίο έχει… μαλλιάσει η γλώσσα του κόουτς Σερέλη.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 3 λεπτά της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν 5 κλεψίματα (!), από τα οποία προέκυψαν εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό. Κάπως έτσι έβαλαν τις βάσεις για την άνετη νίκη τους και απέφυγε την παγίδα ενός τρίτου -must win- αγώνα.

Οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού» ήταν οι δύο Λιθουανοί. Ο Γκουντάιτις, που έδωσε το έναυσμα στο φινάλε του πρώτου 20λεπτου και χάρισε πολύτιμες λύσεις σκοράροντας από το χαμηλό ποστ, αλλά και ο Γκριγκόνις, ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (2/2 δίποντα, 5/8 τρίποντα). Για τον 29χρονο γκαρντ το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και θα το καταγράψουμε ξανά: ο παραγκωνισμός του ήταν ένα από τα μεγάλα λάθη του Ράντονιτς.

Από ‘δω και πέρα και μέχρι το φινάλε της σεζόν, οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να παρουσιάσουν την ίδια μαχητικότητα και την ίδια διάθεση με αυτή που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον (ελλιπέστατο είναι η αλήθεια) Κολοσσό. Για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν…

Πάμε και στο θέμα των ημερών. Ο Μπέικον λοιπόν αποκλείστηκε από την αποστολή του δεύτερου αγώνα με τους Ροδίτες, αφού υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση της Τρίτης. Είναι η 3η φορά φέτος που ο Αμερικάνος κάνει… τσαλιμάκια και μας απασχολεί με τη συμπεριφορά του.

Είναι κρίμα για τον ίδιο να χαραμίζει το πλούσιο ταλέντο του με τον δύστροπο χαρακτήρα του και να προκαλεί αναταραχή. Όπως είχαμε αναφέρει και την άλλη φορά, η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα σε αυτές τις περιπτώσεις…

Υ.Γ. Όπως και να ‘χει, στην περίπτωση του Μπέικον, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που θα ορίσει τι θα συμβεί είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.