ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Εγώ τον μαχαίρωσα», δήλωσε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος

Σοκάρουν όσα είπε κατά την απολογία του.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Εγώ τον μαχαίρωσα», δήλωσε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά».

Με αυτά τα λόγια, ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, Α. Γ., παραδέχθηκε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πως εκείνος ήταν που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στο πόδι του 19χρονου, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

Ξεκινώντας την απολογία του ο 2ος κατηγορούμενος ανέφερε πως «έχω παραδεχθεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση σε βάρος Άλκη και άλλων παιδιών».

Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές
Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 414.283 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Συγγνώμη στους γονείς του Άλκη»

«Θέλω και πρέπει να ζητήσω τεράστια συγγνώμη από οικογένεια αυτή, ειδικά στους γονείς του Άλκη», ανέφερε επίσης κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη»

«Απλώς θα ήθελα να πω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη Θέση του Άλκη και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες συνειδητοποίησε πως εκείνος ήταν που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του Άλκη Καμπανού το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

«Το συνειδητοποίησα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες»

«Εγώ είναι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το ομολόγησε έναν χρόνο και πλέον μετά τη φονική επίθεση, ο δεύτερος κατηγορούμενος υπογράμμισε πως του ήταν δύσκολο να θυμηθεί το συμβάν, ότι έχει ακόμη τις αμφιβολίες του αν και νιώθει πεπεισμένος πως εκείνος χτύπησε τον Άλκη. «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, από τις συζητήσεις με τους δικηγόρους του και τον ιατροδικαστή που είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο αλλά και τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, θεωρεί βέβαιο πως ο ίδιος χτύπησε τον Άλκη στο πόδι.

Ανέφερε μάλιστα πως μετά τη δολοφονική επίθεση, την επόμενη μέρα όταν και έμαθε για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού, σοκαρίστηκε.

«Όταν έμαθα ότι την επόμενη μέρα μετά από αυτό είχε φύγει ένα παιδί, σοκαρίστηκα», είπε και πρόσθεσε ότι «μακάρι να πήγαινα τον χρόνο πίσω να μην γινόταν αυτό το συμβάν».

Όπως είπε, όλον αυτόν το καιρό που παραμένει στη φυλακή συνειδητοποίησε το κακό που προξένησε.

Αναφορικά με τα κίνητρα της φονικής επίθεσης που είχε ως συνέπεια να πέσει νεκρός ο Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δυο φίλοι του, «δεν πήγαμε για να σκοτώσουμε σε καμία περίπτωση δεν το θέλαμε αυτό, πήγαμε να χτυπήσουμε».

Όπως είπε, το μαχαίρι που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ ήταν ένα μικρό μαχαίρι με ξύλινη λαβή, το οποίο είχε πάρει νωρίτερα από την κουζίνα του συνδέσμου. Η απολογία του 2ου κατηγορούμενου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται.

Πηγή: thestival.gr

Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Άλκη την αλήθεια» τόνισε ο 21 ετών κατηγορούμενος και πρόσθεσε “Ήμουν ειλικρινής από την πρώτη στιγμή αλλά δεν το θυμόμουν καλά. Μιλώντας με τους δικηγόρους και τους δικαστές το θυμήθηκα”. “Βλέποντας τη φωτογραφία κατάλαβα ότι είναι από το δικό μου μαχαίρι” επισήμανε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε ότι “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς και την αδελφή του Άλκη. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του”. Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι μπορεί να ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη ο κατηγορούμενος απάντησε ότι “βλέποντας τη φωτογραφία κατάλαβα ότι ήταν το δικό μου μαχαίρι. Δεν έχω καμία αμφιβολία.” Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ομολογεί την πράξη του και η πρώτη φορά που κάποιος από τους κατηγορούμενους παραδέχεται ότι προκάλεσε κάποιο χτύπημα στον Άλκη Καμπανό. " />

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.