ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο τελευταίος «τελικός» με ΑΕΚ και το…ψαράκι του Μπορέλι που χάρισε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δίνει τον τελικό της... 15ετίας στη Λεωφόρο με αντίπαλο την ΑΕΚ την Κυριακή (30/4) στο ματς που θα κρίνει το πρωταθλητή και θέλει να επαναλάβει ότι η θρυλική ομάδα του 1996.

Ο τελευταίος «τελικός» με ΑΕΚ και το...ψαράκι του Μπορέλι που χάρισε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό

Στον αστερισμό του ντέρμπι με την ΑΕΚ ζει πλέον ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού.

Το “τριφύλλι” υποδέχεται την Κυριακή (28/4) τους “κιτρινόμαυρους” στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική των playoffs σε ένα ματς που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή όπως ακριβώς έγινε 27 χρόνια πριν.

Ήταν 10 Απριλίου του 1996 όταν ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα, υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο τη 2η ΑΕΚ για την 27η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, σε ένα ματς που ο νικητής θα έπαιρνε ουσιαστικά τον τίτλο.

Στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γ.Σ. Γεωργιάδης με μια εκπληκτική ενέργεια από τη δεξιά πτέρυγα, έκανε την κούρσα σέντραρε στην περιοχή εκεί που κινούνταν ο Μπορέλι, με τον “Χότα Χότα” να στέλνει με μια αδιανόητη κεφαλιά-ψαράκι την μπάλα στα δίχτυα του Ατματζίδη γράφοντας το 1-0!

Έτσι επτά ματς πριν το τέλος (σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών) ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν τον τίτλο του πρωταθλητή, τερματίζοντας στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών από την ΑΕΚ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.